Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać425
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać2
Popularne wyszukiwania
Polecamy
W swoim czasie

- literatura młodzieżowa
- 2025-05-21
- 2025-05-21
- 9788383719146
Co byś zrobił, gdybyś mógł wymazać swoje błędy?
Auggie Lexington i Bright Mitchell kiedyś byli nierozłączni. Dzieciństwo spędzili na wspólnych wakacjach i nocnych rozmowach o kosmosie. Teraz są niczym dwie planety – krążą po swoich własnych orbitach. On – charyzmatyczny, błyskotliwy i uwielbiany przez wszystkich. Ona – ukrywająca uczucia, które nigdy nie powinny ujrzeć światła dziennego.
Oboje ukrywają jednak emocje, których nie da się wymazać jednym ciętym komentarzem. Kiedy ich ścieżki znów zaczynają się krzyżować, i to w niezrozumiały dla nich sposób, dostają szansę, by naprawić swoją relację. Auggie odkrywa, że potrafi cofnąć się w czasie. Ale czy to oznacza, że może naprawić błędy i odzyskać to, co utraciła? Czy tajemnicza przeszłość i niewypowiedziane słowa wciąż łączą ją z Brightem? A może wszechświat już dawno ich rozdzielił?
„W swoim czasie” to historia o uczuciach silniejszych niż grawitacja. Miłość, sekrety sprzed lat i niezwykła zdolność, która może wszystko zmienić. Idealna dla fanów romantycznych napięć, książek Lynn Painter i „Osobliwego daru Vanilli Bourbon”.
Kup W swoim czasie w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki W swoim czasie
221 użytkowników ma tytuł W swoim czasie na półkach głównych- Chcę przeczytać 119
- 2025 7
- Legimi 3
- Na rozmysł 1
- Ebook 1
Tagi i tematy do książki W swoim czasie
Czytelnicy W swoim czasie przeczytali również
Inne materiały dotyczące książki W swoim czasie

Varia
Wybieraliśmy je długo. Czytaliśmy uważnie. Teraz, gdy dnie rozciągają się pod rozgrzanym niebem, a tempo zwalnia do wakacyjnego rytmu,...
Podobne tematy

Aktualności
Anna Sierant
9 książek o Włoszech na wakacje (i nie tylko)
Włoskie lato można przeżywać na wiele sposobów – nie tylko z walizką, ale także z książką w ręku. Włochy przyciągają nas historią,...
Cytaty z książki W swoim czasie
Nie jesteśmy dziwne, Auggie. Jesteśmy edycjami limitowanymi, produktami handmade w świecie fast fashion.
Nie ma gorszej klątwy od nieodwzajemnionej miłości.
Nie ma gorszej klątwy od nieodwzajemnionej miłości.
- Mówiłem ci. Niektóre porażki nie zasługują na to, aby je cofnąć.
Miał rację. Są nam potrzebne po to, aby mogły zamienić się w coś wspaniałego.
- Mówiłem ci. Niektóre porażki nie zasługują na to, aby je cofnąć.
Miał rację. Są nam potrzebne po to, aby mogły zamienić się w coś w...
Dodaj nowy cytat

Opinie i dyskusje o książce W swoim czasie
To całkiem dobra i przyjemna książka, która choć skierowana głównie do młodzieży, spokojnie może trafić również do starszego czytelnika. Bo w końcu kto choć raz nie pomyślał, jak wiele niezręcznych, bolesnych albo po prostu głupich sytuacji dałoby się naprawić, gdyby można było cofnąć czas choćby o kilka minut?
Autorka bardzo dobrze pokazuje, że nawet posiadanie takiej niezwykłej możliwości wcale nie oznacza, że nagle zaczniemy podejmować lepsze decyzje albo naprawimy wszystko, co wcześniej zostało zepsute. To właśnie ten aspekt wypada w książce najciekawiej — refleksja nad tym, że problem często nie tkwi w samym czasie, ale w nas, naszych emocjach, impulsywności i sposobie reagowania.
Książka jest napisana prostym, lekkim i dość młodzieżowym stylem, dzięki czemu czyta się ją szybko i bez wysiłku. Jednocześnie niesie ze sobą całkiem wartościowy przekaz i potrafi skłonić do myślenia.
Jeśli miałabym wskazać minus, to zdecydowanie przewidywalność. Zarówno rozwój wydarzeń, jak i samo zakończenie raczej nie zaskakują. Mimo to sam pomysł na historię jest ciekawy, świeży i ma w sobie coś naprawdę interesującego.
To lekka, ale niegłupia książka z fajnym przesłaniem — niezobowiązująca, a jednocześnie zostawiająca po sobie kilka refleksji. Zdecydowanie warto ją poznać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka bardzo dobrze pokazuje, że nawet posiadanie takiej...
CUDO! Love it, ale jednak...
Tak więc, książka była naprawdę bardzo wciągająca! Pomysł oryginalny, styl pisania jak marzenie, i do tego krótkie rozdziały!
Przez tą historię poprostu się PŁYNĘŁO.
Niestety, mam wrażenie że nie na długo ją zapamiętam (a przynajmniej nie tak bardzo jak wspomianą wcześniej ODVB) - poprostu zabrakło mi tego czegoś, co sprawia że dana historia pozostaje w sercu i już same myślenie o niej wywołuje uśmiech na twarzy.
Była to jednak naprawdę przyjemna lektura!
Brawa dla autorki!
Polecam!⏳️🌠🪐
CUDO! Love it, ale jednak...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa moją opinię wpłynęło napewno to, że czytałam ją aż 10 dni. Gdybym miała czas, to jak w przypadku ,,Osobliwy dar Vanili Bourbon" połknęłabym ją w 3 dni, może nawet krócej!
Przez tą historię poprostu się PŁYNĘŁO....
Oryginalny pomysł, bardzo dobrze napisana historia i przede wszystkim mnóstwo emocji. Idealnie stopniowane napięcie, budowane zaangażowanie czytelnika w fabułę. Jestem zachwycona.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo zaskoczenie tego miesiąca. Wcześniej nie słyszałam o "W swoim czasie", a miała swoją premierę w maju. Autorka rozpoczęła powieść intrygującym początkiem i rozpaliła moją uwagę. Każdy rozdział poprzedzony był definicją jednego ze zjawisk w fizyce, ale tak naprawdę cała książka była przepełniona wiedzą o astronomii. Fascynująca historia pierwszej miłości, mieszanka ulubionych motywów (enemies to lovers, second chance),iskrząca atmosfera i zaskakujący plot twist. A to wszystko w książce polskiej autorki!
To zaskoczenie tego miesiąca. Wcześniej nie słyszałam o "W swoim czasie", a miała swoją premierę w maju. Autorka rozpoczęła powieść intrygującym początkiem i rozpaliła moją uwagę. Każdy rozdział poprzedzony był definicją jednego ze zjawisk w fizyce, ale tak naprawdę cała książka była przepełniona wiedzą o astronomii. Fascynująca historia pierwszej miłości, mieszanka...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomimo tego, że to młodzieżówka, które nieczęsto czytam, bawiłam się przy niej dobrze.
Gdyby poprawić styl, język, charaktery postaci - byłoby idealnie.
Generalnie polecam, jak ktoś lubi lekką, przyjemną powiastkę z nastoletnim romansem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toProsta, miła fabuła, lekko oklepana, idealnie nadawała się na letnie wieczory przy drineczku.
Gdyby poprawić styl, język, charaktery postaci - byłoby idealnie.
Moim zdaniem książka była naprawdę dobra! Płynęłam przez nią czytając 250 stron dziennie (dużo jak na mnie). Fabuła była naprawdę ciekawa. Jest to romans z nutką fantastyki bo mamy wątek podróży w czasie. Dałam jej jednak 4,5 5. Dlaczego? Już tłumaczę. Bright jest fajnym bohaterem ale nie zapadł mi w pamięci. Auggie tak samo. Nie miałam za dużo odczuć i reakcji na tę książkę. Czegoś mi w tej historii brakowało. Może dlatego że pochłonęłam ją w jeden dzień 🤭 (prawie). Mimo to bardzo mnie wciągnęła i zachwyciłam się stylem pisania Mańki. Polecam jeśli szukacie lekkiej książki z odmiennymi motywami.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka wyciągnęła mnie z bardzo długiego zastoju. Jest przeprzyjemna do czytania. Sama historia jest bardzo ciekawa, a motyw podróży w czasie mimo, że nie jest do końca rozwinięty jest bardzo ciekawy do czytania. Relacje bohaterów w książce są realistyczne i bardzo ludzkie. Po przeczytaniu jest to jedna z moich ulubionych książek. Mimo że nie jest wybitna czułam się w niej jak w domu ❤️. 12+
Książka wyciągnęła mnie z bardzo długiego zastoju. Jest przeprzyjemna do czytania. Sama historia jest bardzo ciekawa, a motyw podróży w czasie mimo, że nie jest do końca rozwinięty jest bardzo ciekawy do czytania. Relacje bohaterów w książce są realistyczne i bardzo ludzkie. Po przeczytaniu jest to jedna z moich ulubionych książek. Mimo że nie jest wybitna czułam się w niej...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to𝓦 𝓼𝔀𝓸𝓲𝓶 𝓬𝔃𝓪𝓼𝓲𝓮
★★★★★★★★★☆
Q: Chcielibyście mieć moc cofania się w czasie?
[recenzja]
"Nie ma gorszej klątwy od nieodwzajemnionej miłości."
W dzieciństwie Auggie i Brighta łączyło ze sobą wiele.
Wspólnie spędzane wakacje, długie rozmowy, zamiłowanie kosmosem i przyjaźń, która miała trwać wiecznie.
Niestety ich drogi się rozchodzą.
On - staje się szkolną gwiazdą, kompletnie poza jej zasięgiem.
Ona - wycofuje się w cień i udaje, że nic do niego nie czuje.
Ale "Niektóre historię muszą zacząć się więcej niż jeden raz..."
Czy kolejny początek ich do siebie zbliży?
...
Są takie książki, które od pierwszych stron chwytają za serce i nie pozwalają o sobie zapomnieć. „W swoim czasie” to właśnie jedna z nich — historia, która wciąga niczym magnes, wzrusza do łez i pozostawia po sobie to cudowne uczucie pustki, kiedy przewracasz ostatnią stronę i myślisz: „chcę więcej”.
Autorka w niezwykle subtelny sposób pokazuje, jak życie potrafi zaskakiwać, jak przeszłość i teraźniejszość splatają się w nieoczywistą całość, a czas — choć nieuchwytny — ma swoje własne tempo i sens.
To książka o emocjach, o ludziach, którzy szukają swojego miejsca i o miłości, która potrafi pojawić się w swoim czasie, wtedy, gdy najmniej się jej spodziewamy.
Muszę przyznać, że główny bohater skradł moje serce od pierwszych rozdziałów. No bo jak nie przepaść dla chłopaka, który jak się okazuje robi wszystko, aby Auggie była bezpieczna, nawet kosztem własnego bólu. Każda decyzja miała w sobie coś, co kazało mi czytać dalej, dopóki nie poznałam zakończenia. I nawet wtedy nie chciałam odkładać tej książki — chciałam jeszcze przez chwilę zostać w jej świecie.
W tej historii nie brakuje również poruszenia trudnych tematów, ale Mańka robi to z delikatnością i wyczuciem. Jej styl jest lekki, a jednocześnie nasycony uczuciami — idealny balans między pięknem a realizmem.
W tej książce każdy cytat ma znaczenie, każda scena niesie coś więcej niż tylko słowa.
Nie zliczę, ile razy zaznaczałam ulubione fragmenty i cytaty — ta historia wręcz prosi się o to, by ją cytować i przeżywać jeszcze raz i jeszcze raz.
Oprócz chwytającej za serce treści dodatkowo zachwyca swoim wydaniem.
Jeśli szukacie historii, która poruszy wasze emocje, rozświetli codzienność i przypomni, że wszystko w życiu dzieje się dokładnie wtedy, kiedy ma się wydarzyć — sięgnijcie po nią bez wahania.
𝓦 𝓼𝔀𝓸𝓲𝓶 𝓬𝔃𝓪𝓼𝓲𝓮
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to★★★★★★★★★☆
Q: Chcielibyście mieć moc cofania się w czasie?
[recenzja]
"Nie ma gorszej klątwy od nieodwzajemnionej miłości."
W dzieciństwie Auggie i Brighta łączyło ze sobą wiele.
Niestety ich drogi się rozchodzą.
On - staje się szkolną gwiazdą,...
Tą książkę przeczytałam przypadkiem. Byłam u siostry i zapomniałam z domu torby gdzie miałam książki i telefon. Abym miała co czytać poszliśmy do empika, tam bardzo długo zastanawiałam sie co kupić, nie było książki którą chciałam więc kupiłam właśnie "w sowim czasie". Czytałam o niej dobre opinie i sama też bardzo polubiłam "osobliwy dar vanilli bourbon" od Mańki Smolarczyk.
Miałam wysokie wymagania a ta lektura spełniła je na 120%. Bohaterowie zostali w moim sercu na całą resztę wakacji a w trakcie czytania nie mogłam spać po nocach bo próbowałam rozgryźć fabułę. Nie udało mi się. Ja sama uwielbiam gwiazdy i nocne niebo (zwłaszcza ze mieszkam w takim miejscu że pięknie je widać) i taki element książki był dla mnie bardzo przyjemny. Niestety były momenty które trochę skręcały (zwłaszcza scena z domku na drzewie) natomiast dużo ich nie było. Bardzo ocieplała mi serce sytuacja z bratem Auggie. Jako osoba ktora ma brata w podobnej sytuacji znam tą opiekuńczość jaką wewnętrznie daje sie takiej osobie. Napewno wam polecam i nie mogę doczekać się kolejnych książek autorki.🌑🩶
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślałam, że nke bedzie to dobra ksiazka dla mnie, że z tych młodzieżowych juz wyrosłam. Jestem pozytywnie zaskoczona. Nie było tutaj dramatów jak w większości książek nawet tych dorosłych. Ciekawy temat też cofania sie w czasie.