Torebki Chanel
Torebki Chanel to niezaprzeczalny synonim luksusu, elegancji i szyku.Ponadczasowe,zawsze modne, są chętnie wybierane jako dopełnienie stylizacji przez miłośniczki mody i dobrego stylu. Od czasu premiery modelu 2.55 w 1955 roku marka Chanel wprowadziła na rynek wiele torebek , które osiągnęły status kultowych. W książce, której autorką jest Laia Farran Graves, przedstawiona została historia niezwykłej kobiety stojącej za stworzeniem wielkiego domu mody, Gabrielli „Coco“ Chanel, oraz produkowanych przez niego torebek. Pokazano tu najsłynniejsze modele, ich liczne sezonowe warianty, limitowane edycje i specjalne funkcje. Każdy z nich został dokładnie opisany, z uwzględnieniem cech charakterystycznych oraz detali wykonania. Autorka przedstawia szczegóły związane z procesem produkcji torebek oraz techniki wykorzystywane przy tworzeniu tych modowych arcydzieł, a także podpowiada, jak rozpoznać, czy mamy do czynienia z oryginalnym wyrobem marki Chanel. To najlepszy przewodnik po świecie ekskluzywnych akcesoriów, dzięki któremu nie tylko poznasz historię kultowych torebek jednej z największych modowych marek, ale także zyskasz pomoc przy zakupie wymarzonej torebki na rynku wtórnym.
Kup Torebki Chanel w ulubionej księgarni
Oceny książki Torebki Chanel
9 użytkowników ma tytuł Torebki Chanel na półkach głównych- Przeczytane 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Torebki Chanel
Dużo faktów, zdjęć...
Dużo faktów, zdjęć...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Torebki Chanel” to kolejn mini album z modowej serii Wydawnictwa Arkady.
Laia Farran Graves zmieściła w tym małym formacie całe kompendium wiedzy o torebkach zaprojektowanych przez dom mody Chanel. Wybrała najsłynniejsze modele marki, opisała każdą z nich bardzo dokładnie – rozmiary, warianty w jakich model był dostępny, kolory okuć, wnętrze, nawet ilość kieszonek 😉 Myślę, że jeżeli jakieś informacje o opisywanych torebkach są dla klientów udostępnione, to autorka je w książce umieściła.
Znalazło się tu również miejsca na dwa rozdziały, które wyjątkowo przyjemnie mi się czytało. Pierwszy z nich to „Popkultura i Chanel”. Są tu filmy, seriale, w których pojawiły się torebki i dzięki temu zyskały status kultowych. Poświęcono też kilka stron na branżeę muzyczną, czyli torebki, które noszą i eksponująw teledyskach piosenkarki i... piosenkarze.
Drugi rozdział to „Oryginalne torebki Chanel”. Poznajemy dzięki niemu tajniki produkcyjne. Autorka pokazuje, jak wiele czasu trwa wyprodukowanie takich torebek i jak bardzo dba się o to, by jakość ich wykonania była na najwyższym poziomie.
Część torebek nie jest już produkowana, ale może je dostać z drugiej ręki. I tu Laia Farran Graves również przychodzi z pomocą – opisuje na jakie szczegóły warto zwrócić uwagę, żeby nie kupić torebkowej podróbki.
Jeżeli wasze modowe zainteresowania sięgają torebek, to zdecydowanie jest to lektura obowiązkowa.
Więcej recenzji na profilu https://www.instagram.com/sczytalim/
„Torebki Chanel” to kolejn mini album z modowej serii Wydawnictwa Arkady.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLaia Farran Graves zmieściła w tym małym formacie całe kompendium wiedzy o torebkach zaprojektowanych przez dom mody Chanel. Wybrała najsłynniejsze modele marki, opisała każdą z nich bardzo dokładnie – rozmiary, warianty w jakich model był dostępny, kolory okuć, wnętrze, nawet ilość kieszonek 😉...
TOREBKI CHANEL to istne kompedium wiedzy o torebkach tego kultowego domu mody. Autorka przybliżyła nam wszystkie najważniejsze modele wraz ze szczegółami - rodzajem skóry, z jakiej torebka była wytwarzana, detalami takimi jak obicia, typ zamka, ilość kieszeni, a nawet przeszyć. Zwróciła również uwagę na to, czy dany model nadal jest produkowany oraz które znane osoby szczególnie je sobie upodobały. Przyznam, że mi poza klasyczną 2.55 spodobała się Coco Handle oraz 19. Z ogromną ciekawością przewracałam kolejne strony i chłonęłam tekst, a także zachwycałam się torebkami na licznych zdjęciach.
Nie da się ukryć, że marka Chanel zagościła na dobre w popkulturze i zajęła tam miejsce w pierwszym rzędzie. Dlatego też autorka poświęciła oddzielny rozdział właśnie odniesieniom do popkultury. Wskazała na kilka filmów i seriali, w których bohaterki noszą te gustowne akcesoria od Chanel. Wspomniała także o powiązaniach ze światem muzyki.
Jest też rozdział o limitowanych edycjach, które są prawdziwą gratką dla kolekcjonerów, a także garść przydatnych informacji o tym, co powinna wiedzieć osoba decydująca się na zakup torebki Chanel z drugiej ręki. W przystępny sposób wytłumaczone jest, jak odróżnić oryginał od podróbki i na jakie elementy zwracać uwagę.
Ciekawa jest również część o procesie tworzenia i liczbie osób w niego zaangażowanych.
Podsumowując, jeśli lubicie markę Chanel i podziwiacie torebki, które wychodzą spod ich skrzydeł, to koniecznie sięgnijcie po tę małą i elegancką książeczkę - zdecydowanie warto!
IG: @Amanda.Says
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Torebki Chanel" - to najnowsza część modowej serii @wydawnictwo.arkady .
Możemy dowiedzieć się jak powstawały najpopularniejsze modele torebek, przyjrzeć się bliżej procesowi ich produkcji.
Jak również pogłębimy swoją wiedzę o Chanel dużo bardziej.
To zbiór wyjątkowych fotografii i ogrom wiedzy o największej modowej marce świata.
"Torebki Chanel" - to najnowsza część modowej serii @wydawnictwo.arkady .
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka w niezwykłej oprawie graficznej ukazuje nam kultowe Torebki Chanel na przestrzeni lat.
Jak również pogłębimy swoją wiedzę o Chanel dużo bardziej.
To zbiór wyjątkowych...