This Little One

Okładka książki This Little One autora Natalia Antczak, 9788384180143
Okładka książki This Little One
Natalia Antczak Wydawnictwo: NieZwykłe Cykl: Break the Ice (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Break the Ice (tom 1)
2025-05-14
2025-05-14

Kup This Little One w ulubionej księgarnii

Oceny książki This Little One

OPINIE i DYSKUSJE o książce This Little One

Może nie jest to książka w której należy szukać większego sensu czy przekazu ale jeśli ktoś ma ochotę uciec myślami, odstresować się i poszczeżyć do literek na papierze to trafił idealnie. Nie jest to zła książka ale ma pare minusów, jest mało rzeczywista, ma dużo ironii i bohaterka jest sprzeczna z samą sobą ale ma coś w sobie urzekającego i mimo wszystko wkręca i zaspokaja potrzeby czytelnika. Więc jak najbardziej polecam❤️

Historia Osli i Kierana jest cudna !
Chłopak to chodzący green flag. Natalia stworzyła idealną historię i na pewno sięgnę po 2 tom.

Historia Osli i Kierana jest cudna !

"Życie było zbyt smut­ne, by roz­wo­dzić się nad ry­zy­kiem zna­jo­mo­ści z ja­kimś chło­pa­kiem, praw­da?".

"Byłem zde­ter­mi­no­wa­ny, czu­łem się go­to­wy zro­bić wszyst­ko, by osią­gnąć swój cel. To naj­lep­sza tak­ty­ka, jaką kie­dy­kol­wiek wy­my­śli­łem: nie zwa­żać na to, co po­wie­dzą inni, i robić swoje, nie­waż­ne, jak dużo wy­sił­ku bę­dzie to kosz­to­wać. Naj­waż­niej­sze, że to ja wi­dzia­łem efek­ty, a nie nie­zna­jo­mi, któ­rzy nawet gdy­bym był ide­al­ny, i tak ży­czy­li­by mi źle".

"This Little One" czyli wydawać by się mogło zwyczajna książka, która mnie poraziła. Poraziła swoją zajefajnością przez co nie byłam w stanie się od niej odkleić i przeczytałam powieść w jedno popołudnie! Ba! Ja tego samego dnia rzuciłam się na kontynuację, nie mogąc wytrzymać ciśnienia co będzie dalej!? 😲

Natalia Antczak w swojej powieści zrobiła naprawdę kawał znakomitej roboty. Bardzo rzadko zdarzają się książki, które mogą po prostu silnie zauroczyć stworzoną relacją pomiędzy bohaterami, która nie jest oparta na żadnych zbliżeniach, za to na wspólnym spędzaniu czasu postaci i "podchodach" Kierana do Osli 😁 jego mogłabym określić jako golden retrivera wsadzonego w ciało hokeisty. Przysięgam, że ten chłopak jest tak uroczy, że z domu bym go nie wygoniła, nawet jakby mi stanął na progu w nocy o północy 😂 uwielbia podkreślać jaki to nie jest wspaniały i przystojny, jednocześnie będąc przy tym maksymalnie zabawnym a co najważniejsze, nie sprawiając wrażenia, że jest nadętym bufonem. Raczej określiłabym jako słodkiego niedźwiadka, który jak się wkurzy pokazuje oblicze prawdziwego grizzly. Osla zaś jest dziewczyną z charakterkiem. Pyskata, asertywna ale będąca przy tym także skromną i poukładaną. Ich relacja opierała się na dużej ilości sarkazmu, śmiechu oraz takiej zwyczajnej, ludzkiej chęci prawdziwego poznania kogoś i spędzania z nim czasu, dzięki czemu historia ta jak dla mnie była niesamowicie realistyczna 😍

Oprócz fenomenalnych bohaterów pierwszoplanowych, należy także wspomnieć o tych drugoplanowych, którymi są rodzina oraz przyjaciele. Nie mam pojęcia jak autorka to zrobiła, ale udało jej się pokazać jak silne relacje łączą ich z Oslą i Kieranem. To jak sobie niejednokrotnie w żartach ubliżali, dbając zarazem o swoje dobro i bezpieczeństwo, jak pomagali w przygotowaniu pewnej randki (przy tej scenie płakałam ze śmiechu...😂) sztos! Naprawdę Natalii należą się wielkie gratulacje bo czytelnikowi czytając o czymś takim natychmiast robi się ciepło na sercu i duszy a dzień natychmiast staje się lepszy 😃 za ogromny plus uważam także zawarty wątek hokeja, który nie został pominięty i klimat tego sportu faktycznie da się w książce poczuć. Jeżeli chodzi o mnie zdecydowanie jest to w 1000% comfort book do którego będę wielokrotnie wracać i polecać wszystkim osobom, które kochają historie pełne ciepła, miłości, przyjaźni i sportu 🩵 #musthavebook #mustreadbook

489 użytkowników ma tytuł This Little One na półkach głównych
91 użytkowników ma tytuł This Little One na półkach dodatkowych