Gdy tylko cię ujrzałam

- The Minute I Saw You
- 2025-01-15
- 2025-01-15
- Magdalena Słysz
Zwrócić na siebie czyjąś uwagę to nic wielkiego.
Ale zakochać się… to może być wyczyn.
Kiedy Hannah spotyka Sonny’ego, nie może się oprzeć sile jego przyciągania: jest seksowny i pewny siebie. I przyjechał tu tylko na wakacje. A dla Hannah, która nie bawi się w długodystansowe związki, to najlepsza opcja. Na szczęście dla niego także.
Zanim jednak tych dwoje zdąży się choćby pocałować, chłopak otrzymuje szokującą wiadomość, która zmienia w jego życiu wszystko. I sprawia, że nie będzie w nim miejsca nawet na przelotny romans. A skoro ta możliwość nie wchodzi w grę, Hannah i Sonny postanawiają zostać przyjaciółmi.
Ich uczucia stają się jednak gorętsze z każdym dniem lata i oboje zaczynają się zastanawiać, czy jest sens stawiać sobie ograniczenia. Tylko czy jeśli zdecydują się zburzyć mur, który między sobą wznieśli, spodoba im się to, co zobaczą po drugiej stronie?
Wielbicielki Kristin Hannah, Jojo Moyes, Colleen Hoover, Nicholasa Sparksa i Lucindy Riley zakochają się bez reszty w Paige Toon!
Kup Gdy tylko cię ujrzałam w ulubionej księgarni
Oceny książki Gdy tylko cię ujrzałam
1036 użytkowników ma tytuł Gdy tylko cię ujrzałam na półkach głównych- Chcę przeczytać 591
- 2025 39
- 2026 7
- Przeczytane 2025 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdy tylko cię ujrzałam
Książka przyjemna - to moja pierwsza książka tej właśnie autorki. Mam mieszane uczucia: podoba mi się motyw slow burn i to, że powoli dowiadujemy się dlaczego bohaterowie mają problemy z zaangażowaniem. Przez to, że ponad połowa książki wolno się rozkręca i opiera właściwie tylko o rozmowy bohaterów, to druga połowa wydaje się dziać za szybko. Przeskakujemy między wydarzeniami i nie mamy tutaj zbyt wielu detali. Ogromny minus za brak epilogu - osobiście nie lubię być pozostawiona w zawieszeniu na końcu książki. Podsumowując książka jest wciągająca i porusza ważne tematy, ma kilka minusów ale to właściwie wynika z moich osobistych preferencji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPlusem i minusem książek tej autorki jest to, że są krótkie 😭. Chwytają za serce o wiele za mocno ♥️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCoś nie bardzo mi idzie czytanie książek tej autorki. Coś je męczę długo. Ta książka jednak mnie ciekawiła o dziwo. Naprawdę mi się podobała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Niezależnie od tego, jak jesteś rozstrojony, mnie nigdy nie rozstrajasz."
Jaka to była wspaniała historia! Po raz kolejny Paige Toon mnie zaskakuje. Bardzo podoba mi się wyłamanie z tradycyjnego schematu historii romantycznej. Zazwyczaj mamy poznanie, rozwój relacji bohaterów, wszystko jest super, nagle wielki konflikt i happy end. A tutaj możemy obserwować pogłębianie związku, gdzie nie ma wielkiej dramy. Po prostu bohaterowie ze sobą rozmawiają. Każde z nich dojrzewa w swoim tempie. Dla Sonnyego i dla Hannah przełomowy moment następuje inaczej. Mówią sobie szczerze, dają czas na zmierzenie się z przeszłością. Można by powiedzieć, że razem tworzą połączenie najtrudniejszych doświadczeń w życiu. Ale gdy są razem, to stoją ramie w ramie i podtrzymują się, kiedy ta druga osoba tego potrzebuje.
Moim jedynym, ale dość poważnym, zarzutem do tej książki jest nieustanna obecność alkoholu. Każde spotkanie towarzyskie, każdy wolny dzień, weekend wiążą się z piciem wina, piwa czy innego alkoholu. Ma się wrażenie, że inaczej nie potrafią. Dodatkowo sceny, kiedy bohaterowie pływają kajakiem czy pływają w rzece w stanie wyraźnie wskazującym, gdzie autorka pisze że nie trzymają się na nogach, jest wyjątkowo nieodpowiednie. To nie był incydent, takich scen jest kilka. Według mnie zasługują na piętnowanie, a nie normalizowanie.
"Niezależnie od tego, jak jesteś rozstrojony, mnie nigdy nie rozstrajasz."
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJaka to była wspaniała historia! Po raz kolejny Paige Toon mnie zaskakuje. Bardzo podoba mi się wyłamanie z tradycyjnego schematu historii romantycznej. Zazwyczaj mamy poznanie, rozwój relacji bohaterów, wszystko jest super, nagle wielki konflikt i happy end. A tutaj możemy obserwować pogłębianie...
Zaskakująca książka. Wśród wielu opowieści ktore do tej pory przeczytałam, żadna nie poruszała tematu pokazującego zycia, mysli, uczuć, leków z jakim musimy mierzyć sie główna bohaterka. Jej wyjątkowość zaskoczy was na wszelkie możliwe sposoby, pozostawi wasbez słów i zawladnie wyobraźnią. Ludzie obok nas przechodzą czasem nie wyobrażalne, i nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dobrze było przeczytać tą książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo młodzieżowa, ale też wzruszająca historia o wychodzeniu z trudnych doświadczeń z przeszłości, o potrzebie bliskości ludzi, którzy nas zrozumieją, pięknej przyjaźni, cierpliwości, a także o potrzebie niesienia pomocy drugiemu człowiekowi i odnalezieniu pasji w życiu.
Porusza również trudniejsze tematy, które są dla bohaterów traumatyczne i bolesne, ale powoli z pomocą innych i siebie nawzajem udaje im się z nimi zmierzyć.
Bardzo przyjemnie się czyta 🩷🌸
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPorusza również trudniejsze tematy, które są dla bohaterów traumatyczne i bolesne, ale powoli z...
Jedno z największych rozczarowań tego roku. Ile ja dobrego słyszałam o tej książce. Ile osób się nią zachwycało! Chyba czytałam zupełnie inną powieść. To moje kolejne podejście do Paige Toon I znowu narzekam. Pomysły są, ale gorzej z wykonaniem. Jej historie są płaskie. Nie wywołują żadnych emocji, a jeśli czytaliście "Gdy tylko cię ujrzałam", to wiecie, że tam jest motyw, które może wstrząsnąć czytelnikiem. Ale Paige tego nie zrobiła. Dam jej jeszcze jedną szansę, sięgnę po jeszcze jedną jej książkę, a potem już nie będę próbować, bo najwyraźniej to nie moja bajka.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem niecały miesiąc po lekturze i niewiele z niej pamiętam. Musiałam przeczytać opis i kilka opinii, żeby cokolwiek sobie przypomnieć. Co już samo w sobie jest wystarczającą opinią, jak nijaka była ta historia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wciągnęła mnie od początku, jak to zwykle u mnie bywa z książkami Toon - musiałam się wgryźć. Jako całokształt bardzo mi się podobała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzewidywalna niestety. Taki romans typowo dla nastolatek, nie była zła, dobrze sie czytalo, ale wiedzialam co sie wydarzy.