Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci

Okładka książki Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci autora Krzysztof Janoszka, Zofia Weaver, 9788396959980
Zofia WeaverKrzysztof Janoszka Wydawnictwo: Bibliotekarium Seria: Rubieże X ezoteryka, senniki, horoskopy
ezoteryka, senniki, horoskopy
Rubieże X
2024-09-20
2024-09-20

Kup Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci w ulubionej księgarnii

Oceny książki Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci

8 użytkowników ma tytuł Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci

Okładka książki Jasnowidz na policyjnym etacie Krzysztof Jackowski, Krzysztof Janoszka
Jasnowidz na policyjnym etacie Krzysztof Jackowski, Krzysztof Janoszka
Krzysztof Janoszka
Krzysztof Janoszka
Krzysztof Marek Janoszka – polski oficer Policji, kryminolog, autor książek z zakresu literatury faktu oraz niezależny twórca filmów dokumentalnych. W swoich publikacjach poruszał kwestie najgłośniejszych niewyjaśnionych spraw kryminalnych w historii III RP (m.in. zabójstwo byłego Komendanta Głównego Policji gen. Marka Papały). Ukończył studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Gdańskiego uzyskując tytuł magistra kryminologii oraz Wyższą Szkołę Policji w Szczytnie. Odbył kursy i szkolenia specjalistyczne z zakresu zwalczania przestępczości korupcyjnej i gospodarczej, a także podyplomowe studia prawa dowodowego, kryminalistyki oraz nauk pokrewnych prowadzone przez Centrum Nauk Sądowych Uniwersytetu Warszawskiego. Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobywał w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji, w komórce odpowiedzialnej za nadzór nad Policją, Strażą Graniczną i ówczesnym Biurem Ochrony Rządu, a następnie w resortowym Zespole ds. Przeciwdziałania Handlowi Ludźmi. Prowadził badania na temat procederu handlu dziećmi, których wyniki zostały ukazane w monografii pt. „Dzieci jako ofiary handlu ludźmi”. We współpracy z brytyjskim Society or Psychical Research podjął się weryfikacji dokonań Krzysztofa Jackowskiego z Człuchowa i zbadania spraw kryminalnych z jego udziałem. Na ich podstawie powstała książka "Jasnowidz na policyjnym etacie" (2018),a następnie film dokumentalny "Poza materią. Fenomen Krzysztofa Jackowskiego" (2023). W 2026 roku ukazała się książka oraz serial dokumentalny "Bezkarni" dokumentujące najgłośniejsze niewyjaśnione zbrodnie w III RP i będące efektem kilkunastoletniej pracy autora. Występuje w mediach omawiając trudności w ściganiu sprawców głośnych afer oraz osób piastujących wysokie stanowiska państwowe. Prowadzi program *Forum Śledcze" emitowany na platformie YouTube, zapraszając do rozmów bliskich ofiar zbrodni nierozliczonych, przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości i organów ścigania oraz byłych ministrów spraw wewnętrznych. Jest synem działacza humanitarnego Jerzego Janoszki.

Cytaty z książki Umysł na wolności. Jasnowidzenie, jasnowidze, policjanci i życie po śmierci