Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje

Okładka książki Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje autora Stefan Jakucewicz, 9788391574812
Okładka książki Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje w ulubionej księgarnii

Oceny książki Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje

OPINIE i DYSKUSJE o książce Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje

Tagi i tematy do książki Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje

Okładka książki Drukowanie znaczków pocztowych Stefan Jakucewicz, Svitlana Khadzhynova
Drukowanie znaczków pocztowych Stefan Jakucewicz, Svitlana Khadzhynova
Okładka książki Drukowanie natryskowe (ink-jet) Stefan Jakucewicz, Svitlana Khadzhynova, Katarzyna Piłczyńska
Okładka książki Artystyczne techniki graficzne Stefan Jakucewicz, Svitlana Khadzhynova
Artystyczne techniki graficzne Stefan Jakucewicz, Svitlana Khadzhynova
Okładka książki Sposoby zabezpieczania dokumentów Stefan Jakucewicz, Svitlana Khadzhynova
Sposoby zabezpieczania dokumentów Stefan Jakucewicz, Svitlana Khadzhynova
Okładka książki Kuchnia poligrafów. Sezon 2 Stefan Jakucewicz, praca zbiorowa
Kuchnia poligrafów. Sezon 2 Stefan Jakucewicz, praca zbiorowa
Okładka książki Trunki poligrafów Stefan Jakucewicz, praca zbiorowa
Trunki poligrafów Stefan Jakucewicz, praca zbiorowa
Stefan Jakucewicz
Stefan Jakucewicz
Stefan Jakucewicz – doktor hab. inż., prof. Politechniki Warszawskiej. Specjalista w zakresie papiernictwa, mediów drukowanych oraz drukowania papierów wartościowych i banknotów, druków zabezpieczonych i znaczków pocztowych. Absolwent Politechniki Łódzkiej i Politechniki Warszawskiej. Od 1967 członek Polskiego Związku Filatelistów. W latach 1993-1996 redaktor naczelny „Filatelisty”. Autor wielu artykułów badawczych z zakresu technik drukowania znaczków pocztowych oraz tematycznych dotyczących marynistyki publikowanych na łamach pism polskich, jak: „Filatelista”, „Historyczno-Badawczy Biuletyn Filatelistyczny”, „Filatelistyka”, „Przegląd Filatelistyczny”, „Filatelista Tematyk C”, Biuletyn Klubu „Marynistów” oraz niemieckich czasopism filatelistycznych. Autor książki Techniki drukowania znaczków pocztowych (1988),wyróżnionej wieloma medalami na ogólnopolskich i światowych wystawach filatelistycznych w klasie literatury. Współautor wydanej w języku niemieckim książki „Eine Briefmarke entsteht” [Znaczek powstaje], (wyd. szwajcarskie 1992, wyd. niemieckie 1999),wyróżnionej wieloma medalami na wystawach międzynarodowych. Autor dwóch zeszytów szkoleniowych PZF Wytwarzanie znaczków i całostek pocztowych (cz. I i II 1987) i Konserwacja i przechowywanie zbiorów filatelistycznych (1988). Autor licznych haseł do Encyklopedii Filatelistyki (1993). Współpraca i konsultacja przy wydaniu Podręcznika specjalizowanego polskich znaczków pocztowych 1944-1999 (2002) oraz publikacji Taryfy i cenniki opłat poczty polskiej 1944-1999 (2011). Współautor razem z dr hab. inż. Svietlaną Khadzhynową monografii „Drukowanie znaczków pocztowych” wydanej w grudniu 2020 roku. Dwukrotnie wyróżniony Medalem „Za Zasługi dla Rozwoju Publikacji Filatelistycznych” (1986, 1993). Delegat na XVI Walnym Zjeździe PZF (Bydgoszcz 1994). Członek Polskiej Akademii Filatelistyki i wykładowca Studium Filatelistyki PZF. Ekspert PZF w zakresie „Całości polskiej poczty morskiej”. Członek Międzynarodowego Związku Dziennikarzy Filatelistycznych (AIJP).

Cytaty z książki Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje

Dodaj cytat z książki Papier do drukowania. Właściwości i rodzaje