Malowany człowiek. Cykl Demoniczny

Okładka książki Malowany człowiek. Cykl Demoniczny autora Peter V. Brett, 9788379648580
Okładka książki Malowany człowiek. Cykl Demoniczny
Peter V. Brett Wydawnictwo: Fabryka Słów horror
horror
2021-01-01
2021-01-01

Kup Malowany człowiek. Cykl Demoniczny w ulubionej księgarnii

Oceny książki Malowany człowiek. Cykl Demoniczny

OPINIE i DYSKUSJE o książce Malowany człowiek. Cykl Demoniczny

Fantastyka, ciekawy zaskakujący świat i zasady w nim panujące.
Bardzo ładne wydanie książki - chociaż ze względu na grubość, coś jest niedopracowane i się rozkleja :(.
Wracając do fabuły jest to 1 część z serii, bardzo ciekawa, historia jest wielowątkowa, trochę przeskakuje w czasie i nie będziecie się nudzić.

Fantastyka, ciekawy zaskakujący świat i zasady w nim panujące.

54 użytkowników ma tytuł Malowany człowiek. Cykl Demoniczny na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Malowany człowiek. Cykl Demoniczny na półkach dodatkowych

Peter V. Brett
Peter V. Brett
Autor najbardziej błyskotliwego fantastycznego debiutu ostatnich lat. Powieścią „The Painted Man” rozpoczął inwazję na księgarskie rynki całego świata. Ledwie sie ukazała, a prawa do wydania książki mają już m.in. kraje Ameryki Północnej, Wielka Brytania, Niemcy, Francja, Grecja, Japonia, Rosja, Polska, Czechy i Hiszpania. W toku negocjacji są Chiny, Węgry, Serbia, Włochy i Turcja. Podkreśla, że jego pierwszą znaczącą lekturą – pozaszkolną i bez obrazków – był „Hobbit”. Po starszym bracie odziedziczył też komiksy X-Man. Pisarz uważa, że te dwa, z pozoru mało znaczące fakty, ukształtowały jego dorosłe życie. Studiował na uniwersytecie w Buffalo. Zdobył licencjat z j. angielskiego, krótko zgłębiał historię sztuki. Prowadził sklep z komiksami. Nastepnie pracował w wydawnictwie medycznym, gdzie, jak dziś ocenia, siedząc w biurowym boksie roztrwonił 10 najlepszych lat swego życia. Pisał książki, z których nie miał nadziei żyć.

Cytaty z książki Malowany człowiek. Cykl Demoniczny

Dodaj cytat z książki Malowany człowiek. Cykl Demoniczny