- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2023-01-01
- 2023-01-01
- 9788366200814
Ta książka oferuje zupełnie nowy punkt widzenia i umożliwia zrozumienie, skąd biorą się nasze ludzkie doświadczenia, pozwalając nam zakończyć nasze własne cierpienie i w dowolnym momencie poczuć dokładnie to, co chcemy.
Dzięki tej książce odkrywamy:
co stanowi pierwotną przyczynę wszelkiego psychicznego i emocjonalnego cierpienia oraz w jaki sposób je zakończyć,
jak się uodpornić na negatywne myśli i uczucia,
jak doświadczać bezwarunkowej miłości, spokoju i radości tu i teraz, bez względu na zewnętrzne okoliczności, w jakich się znajdujemy,
jak błyskawicznie stworzyć w swoim życiu nowe doświadczenie, jeśli nie odpowiada nam to, którego doznajemy obecnie,
jak uwolnić się z pętli negatywnych myśli, kiedy już w nią wpadniemy,
jak uwolnić się od niepokoju, zwątpienia w siebie, sabotowania przez nas samych naszych zamierzeń i od wszelkich autodestrukcyjnych nawyków,
jak bez wysiłku tworzyć w poczuciu obfitości, uskrzydlenia i swobody,
jak obudzić w sobie supermoc pogodzenia się z poczuciem niewiedzy i niepewności,
jak uzyskać dostęp do swojej intuicji i wewnętrznej mądrości, która wykracza poza ograniczenia myślenia.
Kup Nie wierz we wszystko co myślisz Dlaczego myślenie stanowi źródło twojego cierpienia i jak możesz je zakończyć. w ulubionej księgarni
Oceny książki Nie wierz we wszystko co myślisz Dlaczego myślenie stanowi źródło twojego cierpienia i jak możesz je zakończyć.
383 użytkowników ma tytuł Nie wierz we wszystko co myślisz Dlaczego myślenie stanowi źródło twojego cierpienia i jak możesz je zakończyć. na półkach głównych- Przeczytane 225
- 2025 15
- Poradniki 5
- Psychologia 4
- Audiobooki 3
- Przeczytane 2025 3
Cytaty z książki Nie wierz we wszystko co myślisz Dlaczego myślenie stanowi źródło twojego cierpienia i jak możesz je zakończyć.
Dodaj cytat z książki Nie wierz we wszystko co myślisz Dlaczego myślenie stanowi źródło twojego cierpienia i jak możesz je zakończyć.
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie wierz we wszystko co myślisz Dlaczego myślenie stanowi źródło twojego cierpienia i jak możesz je zakończyć.
No takie nic. Niby prawda ale przekombinowana książka.
No takie nic. Niby prawda ale przekombinowana książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStraszliwy bełkot coachingowy z randomowymi cytatami i przypowieściami Zen. Zero podparcia naukowego. Odradzam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo touwarzam ze swietna ksiazka, dobrze jest wiedziec ze nie tylko my sie borykamy z problemami ze nie jestesmy sami, i znalezc swoje techniki na ich rozwiazanie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka to taki mini-poradnik jak radzić sobie w sytuacjach, gdy głowa i myśli przytłaczają, odbierając możliwość cieszenia się życiem i podejmowania wyborów zgodnie z własnym przekonaniem/sumieniem. Myślę, że ta pozycja jest świetna dla osób z uzależnieniami, zwłaszcza będących na początku drogi trzeźwienia, Joseph w bardzo prosty sposób rozkłada na czynniki pierwsze przed nami cały proces pułapki myślenia i jak można sobie z nią radzić. Uważam, że prostota i lekkość książki to jej największe zalety, a wiele cytatów czy “hasełek” przytoczonych przez autora mogą wydawać się z pozoru banalne i coachingowe, ale mi osobiście bardzo pomogły zmienić nastawienie w życiu codziennym i odczytywania emocji jakie odczuwam w związku z moim myśleniem.
Książka to taki mini-poradnik jak radzić sobie w sytuacjach, gdy głowa i myśli przytłaczają, odbierając możliwość cieszenia się życiem i podejmowania wyborów zgodnie z własnym przekonaniem/sumieniem. Myślę, że ta pozycja jest świetna dla osób z uzależnieniami, zwłaszcza będących na początku drogi trzeźwienia, Joseph w bardzo prosty sposób rozkłada na czynniki pierwsze przed...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzerwałam, gdy doszlam do fragmentu "Nieskończona Mądrość". Szmira.
Przerwałam, gdy doszlam do fragmentu "Nieskończona Mądrość". Szmira.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoradniki o tym jak nie wierzyć w to o czym myślisz. Książka stanowi typowy poradnik jak w codziennym życiu wprowadzić reguły umożliwiające osiągnięcia stanu czystego szczęścia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO tym „jak czerpać nie-myślenie z nieskończonego, boskiego źródła inspiracji oraz uniwersalnego umysłu świata”…
Książka pełna naciąganych półprawd oraz uproszczeń, okraszona coachingową magią „bo tak”, z domieszką „trust me bro science” na bazie „rozwojowych cytatów”, pasujących akurat pod daną tezę. Dramat… aczkolwiek dla kogoś w wieku 16-20, jako pierwsza książka tego typu, może dać kilka wartościowych refleksji.
Zmarnowany potencjał. Autor opowiada o zjawiskach dobrze znanych i solidnie przebadanych, ale zamiast je uczciwie nazwać, owija je w mistycyzm i pseudoduchową narrację. Brzmi głęboko, jest pusto.
To nie są trudne rzeczy. Wszystko jest szeroko dostępne i dokładnie opisane w literaturze psychologicznej. Tym bardziej irytuje, że Nguyen poszedł na skróty - najwidoczniej z wyboru.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka pełna naciąganych półprawd oraz uproszczeń, okraszona coachingową magią „bo tak”, z domieszką „trust me bro science” na bazie „rozwojowych cytatów”, pasujących akurat pod daną tezę. Dramat… aczkolwiek dla kogoś w wieku 16-20, jako pierwsza książka tego...
Wiele fajnych sentencji zapadło mi w pamięć i dało do myślenia. Rzadko kiedy tego typu książka do mnie trafia, a ta miała… „to coś” 😁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo bawią mnie te wszystkie coachingowe dzieła i niezachwiana wiara, że po ich przeczytaniu zmienimy swoje życie. W skrócie: im mniej myślenia, tym więcej szczęścia. Daję 2 (a nie jeden) za to, że była bardzo krótka i umilała mi czas w pracy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCoachingowa bajka, która nijak ma się do rzeczywistości przeciętnego człowieka. Przebrnęłam tylko dlatego, że słuchałam w audiobooku i była stosunkowo krótka.