Hotel pożądanie

- literatura obyczajowa, romans
- Hotel pożądanie
- 2024-10-16
- 2024-10-16
Jeden hotel, dwóch braci i ona… Dziewczyna, której wali się świat, gdy w wypadku samochodowym traci rodziców. Upadek z wyżyn społecznych jest bolesny, szczególnie dla osoby, która miała wszystko, a z dnia na dzień zostaje z niczym.
Posada pokojówki, którą Luiza obejmuje, nie jest szczytem jej marzeń.
Trudno odnaleźć się w takiej pracy, zwłaszcza że wcześniej to jej usługiwano. Los jednak bywa przewrotny i zmusza kobietę do objęcia
stanowiska, którym do niedawna gardziła.
W jej życiu zachodzi wiele zmian w tym samym czasie, ale największa z nich następuje wtedy, gdy poznaje przystojnego trenera w hotelowej
siłowni.
Mężczyzna od razu zawrócił jej w głowie. Niestety, on ma wobec niej nieco inne zamiary…
Kobieta szybko się o tym przekonuje i wpada prosto w ręce Mikołaja, szefa hotelu i brata trenera.
Czy wygra serce, czy rozum?
Który z braci poniesie klęskę w boju o względy pokojówki?
Kup Hotel pożądanie w ulubionej księgarni
Oceny książki Hotel pożądanie
- Samodzielne 1
- Domowa kolejka do przeczytania :) 1
- Read in 2024 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Hotel pożądanie
Książka z ciekawym wątkiem , aczkolwiek czegoś mi w niej brakowało.
Książka z ciekawym wątkiem , aczkolwiek czegoś mi w niej brakowało.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLuiza traci wszystko, gdy giną jej rodzice. Zmuszona do samodzielnego radzenia sobie, podejmuje pracę pokojówki w hotelu. Tam poznaje trenera oraz właściciela obiektu i staje przed trudnym wyborem: czy któraś z tych relacji może dać jej szczęście? A może żaden z mężczyzn nie jest właściwym wyborem?
Autorka nie idealizuje swojej bohaterki, co nadaje historii autentyczności. Powieść jest romansem obyczajowym z elementami dramatu, w którym główną rolę odgrywają uczucia, życiowe wybory oraz… pieniądze. Luiza przez większość czasu wydaje się skupiona na sobie, a mimo zmian w jej otoczeniu, sama zmienia się jedynie zewnętrznie – psychicznie pozostaje niemal taka sama.
Książka nie należy do długich, ale porusza kilka istotnych tematów: samotność, trudności w podejmowaniu decyzji, a także wpływ sytuacji materialnej na relacje międzyludzkie. To lektura dla tych, którzy lubią romanse bez przesadnego upiększania postaci.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka nie idealizuje swojej bohaterki, co nadaje historii autentyczności....
Bardzo fajna książka. Przeczytana w jeden wieczór. Jednak liczyłam na całkiem inne zakończenie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📚 ⓄⓅⒾⓃⒾⒶ 📚
Autor: Ewa Maciejczuk @ewa_maciejczuk_autor
Tytuł: "Hotel pożądanie"
Wydawnictwo: Nocą @wydawnictwo_noca
Książka przeczytana w ramach bt zorganizowanego przez samą autorkę 😊
“Byłam z siebie dumna, że pomimo tego, że rodzice zostawili mnie z niczym, dawałam sobie radę. Żyłam skromnie, lecz pracowałam na własny rachunek. Nie załamałam się. Odkryłam, że jak się czegoś bardzo chce, to można wszystko. Czułam się trochę tak, jakbym na nowo poznawała świat. Brutalny to fakt, ale ciekawy i dający mi także satysfakcję.”
Luiza w pewnym momencie swojego życia straciła rodziców, którzy zginęli w wypadku. Została z niczym, ponieważ rodzice cały majątek przepisali na cele charytatywne, a nie na córkę. Musi podjąć szybko pracę. Zostaje pokojówką, choć to nie jest praca jej marzeń.
Tam poznaje Patryka, przystojnego trenera hotelowej siłowni. Lecz wraz z nim dziewczyną zaczyna się interesować jego brat Mikołaj, szef hotelu.
Co wyniknie w takiego trójkąta?
Który z braci zdobędzie złamane serce dziewczyny?
Autorka dała nam świetną historię, pełną nieoczekiwanych zwrotów. Pokazała nam jak szybko i łatwo spaść z osoby, której się usługiwało, na osobę, która sama musi to robić. Do tego emocje, których dostarczają nam sami, świetnie wykreowani bohaterowie, daje nam książkę przez którą się po prostu płynie. Samo pióro Ewy nam w tym pomaga, ponieważ jest bardzo przyjemne. Więc jeśli lubicie książki o skomplikowanych relacjach to z przyjemnością Wam ją polecam.
69/2025
#mojaopiniaoksiążce #mojaopinia #hotelpożądanie #ewamaciejczuk #booktourpl #wędrującaksiążkabt #bookstagrampl
📚 ⓄⓅⒾⓃⒾⒶ 📚
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor: Ewa Maciejczuk @ewa_maciejczuk_autor
Tytuł: "Hotel pożądanie"
Wydawnictwo: Nocą @wydawnictwo_noca
Książka przeczytana w ramach bt zorganizowanego przez samą autorkę 😊
Książka przeczytana w ramach BookTour organizowanego u Autorki 📚✨
Luiza to młoda kobieta, która przez lata żyła w luksusie - otoczona bogactwem i pozornymi przyjaciółmi. Jej życie wywróciło się do góry nogami w momencie utraty rodziców a wraz z nimi całego majątku. Jedyną szansą na odzyskanie części spadku było podjęcie pracy i samodzielne utrzymanie się przez co najmniej rok. Ta sytuacja zmusiła kobietę do zmierzenia się z brutalną rzeczywistością jakiej wcześniej nie była w stanie dostrzec. Pracując w hotelu prowadzonym przez Mikołaja, poznaje również jego brata Patryka.
Autorka umiejętnie buduje napięcie między każdym z bohaterów, a tytułowe "pożądanie" nie jest tu przypadkowe. Sceny miłosne są subtelne i delikatne, co dodaje książce pewnego rodzaju uroku. To nie tylko romans ale także opowieść o dojrzewaniu, utracie u budowaniu siebie na nowo - to ostatnie bardzo dobrze jest tu opisywane.
Historia Luizy pokazuje, jak zmieniają się ludzie, kiedy zostają zmuszeni do wyjścia ze swojej strefy komfortu, a także jak wielką rolę odgrywa się w nim.
Niestety, główna bohatera była strasznie irytującą osobą. Z jednej strony, nie zależało jej na majątku i miała chęć usamodzielnienia się, jednak z drugiej co rusz myślała o pieniądzach, co rusz o nich wspominając.
Polecam dla osób, które lubią lekkie romanse z głębszym przesłaniem.
Książka przeczytana w ramach BookTour organizowanego u Autorki 📚✨
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEwa Maciejczuk w swojej książce "Hotel pożądanie" zaserwowała historię pełną wielu emocji, przemiany i bardzo skomplikowanych relacji miłosnych.
"Hotel pożądanie" Ewy Maciejczuk
Główna bohaterka, Luiza, to młoda kobieta plus size, która od zawsze miała wszystko podane na tacy. Bogata i rozkapryszona, nie wyobraża sobie życia bez luksusów.
Jednak tragiczna śmierć rodziców zmienia wszystko – w testamencie zostaje jej pozostawiona jedynie skromna suma, która ledwo wystarcza na wynajęcie mieszkania i podstawowe potrzeby. Rozżalona i zła na cały świat, Luiza jest zmuszona stawić czoła rzeczywistości i znaleźć pracę. Zostaje zatrudniona jako pokojówka w hotelu prowadzonym przez opanowanego i tajemniczego Mikołaja. W hotelu pracuje też jego brat, Patryk – typowy bawidamek, który potrafi zawrócić w głowie niejednej kobiecie.
Luiza szybko zostaje uwikłana w emocjonalny trójkąt – przyciąga ją pewność siebie i flirtująca natura Patryka, ale też spokój i stabilność, które oferuje Mikołaj. Choć napięcie między nimi rośnie, relacje bohaterów nie zawsze są satysfakcjonujące. Luiza, mimo momentów przemiany, często irytuje swoim roszczeniowym podejściem, brakiem zdecydowania i traktowaniem innych z góry. Z kolei bracia traktują ją przedmiotowo, co dodatkowo podkreśla skomplikowaną dynamikę tej historii.
Największym atutem powieści jest jej tempo i liczne zwroty akcji, które sprawiają, że trudno się od niej oderwać. Choć postać Luizy budzi mieszane uczucia, zakończenie całkowicie mnie zaskoczyło – było zupełnie inne, niż się spodziewałam, co dodaje książce dużego uroku.
"Hotel pożądanie" to historia pełna namiętności, konfliktów i wewnętrznych przemian, która idealnie sprawdzi się jako niezobowiązująca rozrywka. Jeśli lubisz książki o silnych emocjach i trudnych wyborach, ta pozycja może być dla Ciebie.
#HotelPożądanie #EwaMaciejczuk #KsiążkaNaWieczór #RecenzjaKsiążki #Romans #LiteraturaPolska #ZwrotyAkcji #MiłośćINamiętność #CzytamBoLubię #Książkoholik #CzytanieToPasja #CzytamPolskie #Książki2025 #PlusSizeBohaterka #DramatINamiętność
"Hotel pożądanie" Ewy Maciejczuk
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli szukasz lekkiej i wciągającej lektury na wieczór, przy której możesz się zrelaksować bez zbędnego analizowania, "Hotel pożądanie" Ewy Maciejczuk może być strzałem w dziesiątkę. Ta książka pełna emocji, zwrotów akcji i napięcia dostarczy Ci rozrywki, choć może też nieco zirytować.
Główna bohaterka, Luiza, to młoda kobieta plus size,...
♥️♥️ OPINIA ♥️♥️
Ewa Maciejczuk "Hotel pożądanie"
Luiza nigdy o nic nie musiała się martwić, do czasu aż jej zamożni rodzice giną w wypadku samochodowym i zostawiają dziewczynę bez dachu nad głową i zerowym kontem bankowym. W ten sposób Luiza trafia do hotelu gdzie rozpoczyna pracę i znajomość z braćmi Trzaskowskimi. Jakie okaże się jej nowe życie? Czy Luiza osiągnie wyznaczony cel?
Kochani nim chwyciłam po tą książkę sądziłam, że czeka na mnie gorący i porywający romans, tymczasem tytułowego pożądania nie ma tu zbyt wiele, a to które autorka wplotła do fabuły jest bardzo subtelne. W tej książce akcja w głównej mierze skupia się na stopniowej przemianie rozwydrzonej i snobistycznej dziewczyny z dobrego domu której z dnia na dzień życie wywraca się do góry nogami. Luiza musi pogodzić się ze swoją sytuacją materialną, nauczyć się funkcjonować jak zwykły człowiek i stawić czoła emocjom które doprowadzą ją do wielu trudnych decyzji i konsekwencji z którymi będzie musiała się zmierzyć. Jeżeli chodzi o samych bohaterów to ciężko mi wybrać faworyta, bo choć każdy wniósł coś wartościowego to tej historii, to zarówno Patryk jak i Mikołaj mieli swoje za uszami, a Marcel który pojawił się pod koniec okazał się zbyt tajemniczy by go osadzić. Kochani nie chcę za dużo spojlerować bo ta historia nie jest długa, ale gwarantuję że miło spędzicie z nią czas i na nudę nie będziecie narzekać. Ja czuję lekki niedosyt ale to tylko dodatkowo zachęca mnie do sięgnięcia po inne książki autorki, by przekonać się czy inni bohaterowie dadzą mi to czego tu mi zabrakło.
Książkę miałam okazję przeczytać dzięki BT zorganizowanego przez @ewa_maciejczuk_autor za co bardzo gorąco dziękuję.
Moja ocena 8/10⭐️
♥️♥️ OPINIA ♥️♥️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEwa Maciejczuk "Hotel pożądanie"
„Hotel pożądanie” to książka która zaskakuje od pierwszych stron, a wydarzeń jakie pojawiły się w książce nie sposób wczensiej przewidzieć.
Mamy tutaj dwóch braci - Mikołaj prowadzi hotel, natomiast Patryk pierwszy zawrócił w głowie Luizie. Oraz ona - jedna dziewczyna, która zmaga się z traumatycznymi przeżyciami - w wypadku samochodowym traci rodziców. Musi zmierzyć się ze zwykłym życiem według niej. Luiza miała wszystko, dobrze sytuowaną rodzinę, wyższe sfery, ale pewnego dnia traci wszystko (nie zdradzę w jakich okolicznościach - tu musicie sami dowiedzieć się). Luiza musi znaleźć pracę. Nie ma za dużego doświadczenia, dlatego zdobywa posadę pokojówki w pewnym hotelu. Bardzo ciężko jest jej odnaleźć się w nowej sytuacji. Kiedyś to jej usługiwano, a teraz rolę odwróciły się. Życie dziewczyny bardzo zmienia się. Co chwilę zmaga się z nową sytuacją, miejscem czy wydarzeniem. Dużą zmianę w jej życiu odegra poznanie pewnego mężczyzny, który nie do końca ma czyste zamiary w stosunku do Luizy. Co takiego wydarzy się jeszcze w życiu dziewczyny ?
Lubię twórczość autorki, dlatego cieszę się że mogłam też poznać i tę książkę. Książka pędzi w swojej fabule, ale dla mnie to był plus, ponieważ nie ma czasu na nudę. W książce pojawiło się sporo intryg, zwrotów akcji czy dużo komplikacji w życiu głównej bohaterki. Ale nie poddała się, walczyła. Cała historia osadzona jest w hotelu, do tego dochodzą sceny namiętności, które są dopełnieniem całej powieści.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMamy tutaj dwóch braci - Mikołaj prowadzi hotel, natomiast Patryk pierwszy zawrócił w głowie Luizie. Oraz ona - jedna dziewczyna, która zmaga się z traumatycznymi przeżyciami - w wypadku samochodowym traci rodziców. Musi zmierzyć się...
Bardzo fajna książka. Przeczytana w jeden wieczór. Polecam :)
Bardzo fajna książka. Przeczytana w jeden wieczór. Polecam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Hotel pożądanie", autor: Ewa Maciejczuk.
Luiza miała zamożnych rodziców i właściwie nie musiała się niczym martwić. Jednak gdy jej rodzice zginęli w wypadku, a swój majątek przepisali na organizacje charytatywne, główna bohaterka musi szybko dorosnąć. Luiza znajduje pracę pokojówki. Jej pierwsze spotkanie z Mikołajem, czyli właścicielem hotelu, nie należy do udanych. Później, no cóż. Wcale nie jest lepiej. Szczególne gdy na horyzoncie pojawia się brat właściciela hotelu, czyli Patryk. Gdy główna bohaterka chce zrezygnować z pracy, pojawia się u niej prawnik z propozycją nie do odrzucenia. Czego chce od niej adwokat? Jak ułożą się jej relacje z Mikołajem i Patrykiem? Czego bracia tak naprawdę od niej chcą? Czy mają czyste intencje? Jeśli chcecie poznać odpowiedzi na powyższe pytania, to koniecznie zapiszcie ten tytuł. Ta książka to idealna lektura na długie jesienne wieczory ☺️ W mojej ocenie 9/10 👍 Polecam 👍
#współpracarecenzencka
"Hotel pożądanie", autor: Ewa Maciejczuk.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLuiza miała zamożnych rodziców i właściwie nie musiała się niczym martwić. Jednak gdy jej rodzice zginęli w wypadku, a swój majątek przepisali na organizacje charytatywne, główna bohaterka musi szybko dorosnąć. Luiza znajduje pracę pokojówki. Jej pierwsze spotkanie z Mikołajem, czyli właścicielem hotelu, nie należy do udanych....