Mad love

- literatura obyczajowa, romans
- 2024-09-27
- 2024-09-27
- 9788367520102
Ich współpraca doprowadza oboje na skraj szaleństwa, a relacja służbowa szybko przeradza się w coś zupełnie innego. Spędzając ze sobą coraz więcej czasu, również poza pracą, zaczynają dostrzegać więcej szczegółów. Jakie tajemnice skrywa Nathaniel Sparks? I czy Aroa wyjdzie z tego z całym sercem?
Ponoć w miłości i na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone.
Kup Mad love w ulubionej księgarni
Oceny książki Mad love
125 użytkowników ma tytuł Mad love na półkach głównych- Przeczytane 70
- Legimi 3
- Szef 2
- Milionerzy 1
- LEGIMI 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mad love
Zapowiadało się bardzo dobrze. Główna bohaterka to sarkastyczna, rozpieszczona, bogata snobka. Po nagłym odcięciu od pieniędzy musi zmienić swoje ... wszystko... Perypetie Aroy w zderzeniu ze zwykłym życiem są całkiem zabawne, chociaż mało realistyczne.
Relacja z Natem jest ciekawa, pełna chemii i fajerwerków, ale intryga i powody kierujące nim są zupełnie "od czapy". No i oczywiście lukrowane zakończenie... Szkoda.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRelacja z Natem jest ciekawa, pełna chemii i fajerwerków, ale intryga i powody kierujące nim są zupełnie "od czapy". No i...
Dziedziczka fortuny i praca u niebieskookiego przystojnego konkurenta ojca? To nie może przynieść nic dobrego... Książka lekka, przyjemna, czyli to czego oczekuję od książki w jesienny wieczór. Fabuła wciąga już od pierwszego rozdziału
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZakazany owoc smakuje najlepiej, kusi, przyciąga i bardzo trudno się mu oprzeć. W miłości taki przypadek trudno jest okiełznać, bo wchodzą tu zarówno uczucia, jak i pożądanie. Niekiedy rezygnacja z własnych postanowień jest jedyną słuszną drogą do spokoju wewnętrznego. Skutki tego bywają różne, ale nie zawsze przybierają postać negatywną. Jeśli nie spróbujemy, to nigdy nie dowiemy się, czy było warto.
Zarys fabuły
W książce spotykamy Aroę Grayson, której ojciec jest wpływowym i bogatym biznesmen. Dziewczyna pomimo zawartej umowy po ukończeniu odpowiedniego wieku dalej chce imprezować i ani myśli o podjęciu pracy u boku swego rodzica. Toteż po jednym takim całonocnym wypadzie, na którym poznała pewnego Nathaniela, ojciec traci cierpliwość i pozbawia jej środków do życia. Aroa, której od dawna nie układają się relacje z tatą postanawia w akcie zemsty zatrudnić się w konkurencyjnej firmie pod innym nazwiskiem. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła z pomyślnością i udało jej się zdobyć posadę asystentki szefa. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że jej nowym przełożonym okazuje się być Nathaniel, z którym spędziła niedawno noc. Sprawę komplikuje fakt, iż mężczyzna sprawia wrażenie, że jej nie poznał, choć od razu wpadła mu w oko. Jak potoczą się dalsze relacje Aroy z szefem? W jakich okolicznościach dziewczyna ulegnie pożądaniu? Kto stanowi zagrożenie dla bohaterki? Co się jeszcze wydarzy? O tym w książce „Mad love” autorstwa Moniki Czugały.
Zakazany owoc
Autorka za sprawą swej książki ukazała problem, jaki spotyka ludzi wyznających różne zasady lub ulegających opinii publicznej, a mianowicie zakaz nawiązania relacji miłosnej/intymnej w tym przypadku na płaszczyźnie szefa z pracownicą. Ten przypadek jest dosyć często spotykany i jeżeli ewentualny związek nie skrzywdzi osób postronnych, to nie powinno być żadnych przeciwwskazań do jego zaistnienia. Dodatkowo jeżeli podwładna nie uzyskuje w ten sposób korzyści materialnych lub służbowych, to oboje powinni zapomnieć o zdaniu innych, gdyż szczęście jest najważniejsze.
Ojciec tyran
Brak okazywania miłości przez rodzica i przedmiotowe traktowanie dziecka jest poważnym błędem wychowawczym rzutującym na dalsze życie, co miało miejsce w przypadku ojca Aroy. Dziewczyna robiła mu na złość i być może cała historia z Nathanielem nie miałaby miejsca, gdyby Aroa była należycie traktowana. I tak zachowanie bohaterki jest w miarę do przyjęcia, bowiem niektórzy pozbawieni rodzicielskiej miłości kończą znacznie gorzej, a nawet tragicznie. Toteż każdy kto wychowuje dzieci powinien zastanowić się, czy aby na pewno odpowiednio okazuje swe uczucia swej pociesze, bo jeśli nie, to istnieje ryzyko, że gdy dorośnie odpłaci mu pięknym za nadobne.
Podsumowanie
Książkę czytało mi się z przyjemnością, a nagłe zwroty akcji i niewyparzony język bohaterki nadawały jej mocniejszego charakteru. Jedynym mankamentem, który znacząco wpływa na wydarzenia było zatrudnienie się Aroy pod fałszywym nazwiskiem, co bez podrobionych dokumentów w renomowanej firmie jest raczej niemożliwe, a tego zabrakło w tekście. W tym przypadku mamy romans biurowy z pikantnymi scenami, które urozmaicą czas spędzony z pozycją fankom tego gatunku. Okładka dzięki swej barwie i wieżowcom zdradza, co będzie główną tematyką, a jej stonowanie przypadnie do gustu czytelnikom stroniącym od nagości występującej w innych przypadkach. Gorąco polecam ten romans wszystkim lubiącym pikantne relacje z motywem zakazanego owocu, a także tym, którzy pragną przekonać się do czego prowadzą decyzje podjęte pod wpływem impulsu pojawiającego się w danej chwili.
Za egzemplarz do recenzji dziękuję Wydawnictwu ReWizja.
Zakazany owoc smakuje najlepiej, kusi, przyciąga i bardzo trudno się mu oprzeć. W miłości taki przypadek trudno jest okiełznać, bo wchodzą tu zarówno uczucia, jak i pożądanie. Niekiedy rezygnacja z własnych postanowień jest jedyną słuszną drogą do spokoju wewnętrznego. Skutki tego bywają różne, ale nie zawsze przybierają postać negatywną. Jeśli nie spróbujemy, to nigdy nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKochani dzisiaj mam dla was znakomitą historię, przy której ja bawiłam się doskonale.
Autor: @monika.czugala_autor
Tytuł: ,, Mad Love".
Wydawnictwo: @wydawnictworewizja
Premiera: 27.09.2024 r.
Aroa Gray son to młoda, piękna kobieta. Nigdy nie musiała pracować, jej rodzina jest bardzo majętna. Jednak i ten czas u kobiety dobiega końca. Ojciec dziewczyny daje jej ultimatum albo kobieta, zaczyna pracę w ich rodzinnej firmie albo zostaje pozbawiona wszystkich dóbr materialnych.
Dziewczyna nie chce być popychadłem ojca. Postanawia utrzeć mu nosa i postawić na swoim. Aroa zaczyna wszystko od początku, i to dosłownie.
Nowe mieszkanie nowe zasady i nowa praca…
Właśnie praca… kobieta składa CV do konkurencji ojca na stanowisko sekretarki… prawej ręki szefa.
Nową funkcję chciałaby objąć jako inna osoba. Czy plan, który ułożyła soebie w głowie Aroa spełni się?
Co zrobi kobieta, gdy na jej drodze zaczną pojawiać się problemy?
Kochani „Mad Love” to cudowna historia, która zachwyci was swoją fabuła, ale nie tylko. W tej książce znajdziecie bardzo dużą dawkę humoru, sarkazmu, ale także pożądania. Cudownie wykreowani bohaterowie dodają tej powieści uroku, a dynamika nie pozwala się nudzić.
Szukacie książki, która was zauroczy, rozśmieszy i skradnie wasze serca?
„Mad Love” jest właśnie taką powieścią.
Zapraszam do poznania tej znakomitej książki.
Dziękuję wydawnictwu oraz autorce za zaufanie i możliwość poznania tej cudnej powieści.
Ściskam was cieplutko.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor: @monika.czugala_autor
Tytuł: ,, Mad Love".
Wydawnictwo: @wydawnictworewizja
Premiera: 27.09.2024 r.
„Mad love” to kolejna książka na koncie Moniki Czugały.
Znając pióro autorki wiedziałam, że podczas czytania nuda mnie nie czeka.
Monika Czugała zafundowała mi świetną zabawę. Był śmiech i to chwilami głośny, była też i złość.
Główna bohaterka to taki typ dziewczyny, z którą możesz iść zaszaleć w klubie, albo obejrzeć film w domowym zaciszu. Za to głównego bohatera chciałam na początku postawić w kącie i dać wykład na temat traktowania płci przeciwnej. Tylko czy to by coś zmieniło w moim postrzeganiu pana podstępnego?
Raczej nie.
Lubię w książkach niegrzecznych mężczyzn, którzy mimo wszystko potrafią przyznać się do błędu.
W każdej dobrej historii powinien być „czarny charakter” i w MAD LOVE takowy jest. Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że jest ich kilka. Może nie każdy jest zły do szpiku kości, ale potrafią napsuć krwi.
W „Mad love” od początku tyle się dzieje, że ciężko było mi odłożyć książkę choćby na chwilę. A koniec tej historii nadszedł zdecydowanie za szybko.
Gorąco polecam książkę Moniki Czugały, a jeżeli lubicie lekki, przyjemny romans to „Mad love” jest zdecydowanie dla Was.
„Mad love” to kolejna książka na koncie Moniki Czugały.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem autorka zabrała nas na tętniący życiem Manhattan, gdzie poznajemy Aroe Grayson, która jest zbuntowaną młodą kobietą. A także Nathaniela Sparksa, przystojnego i podstępnego mężczyznę.
Znając pióro autorki wiedziałam, że podczas czytania nuda mnie nie czeka.
Monika Czugała zafundowała mi świetną zabawę. Był...
Opinia
"Mad love "
Autorka
@monika.czugala_autor
Wydawnictwo
@wydawnictworewizja
Współpraca reklamowa
(@wydawnictworewizja )
Aroa Grayson to rozkapryszona dziedziczka ogromnej fortuny. Imprezowy styl życia odpowiada jej na tyle, że nie zamierza niczego w nim zmieniać.Jej ojciec naciska na nią żeby zaczęła pracować .
Lecz pewnego dnia traci środki na życie i dostęp do konta ,zmuszona
zacząć życie na własny koszt .
Oboje doprowadzają siebie do pasji ,relacja służbowa szybko przeradza się w coś zupełnie innego.Spędzając ze sobą coraz więcej czasu, również poza pracą, zaczynają dostrzegać więcej szczegółów. Jakie tajemnice skrywa Nathaniel Sparks? I czy Aroa wyjdzie z tego z całym sercem?
Książka mocno mnie zaskoczyła ma wszystko co mi się podoba.
Aroa to dziewczyna z mocnym charakterem z ciętym językiem .
Nathniel facet z tajemnicami .
Od początku ich relacje to wulkan emocji i namiętności.
Fabuła bardzo ciekawa , romans biurowy, tajemnice i dużo dawki humoru.
Bardzo polecam książkę 😘.
Dziękuję za możliwość zrecenzowania książki wydawnictwu
@wydawnictworewizja ❤️❤️
#madlove#monikaczugała#wydawnictworewizja#romansbiurowy#
Opinia
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Mad love "
Autorka
@monika.czugala_autor
Wydawnictwo
@wydawnictworewizja
Współpraca reklamowa
(@wydawnictworewizja )
Lecz pewnego dnia traci środki na życie i dostęp...
" W miłości i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone".
❤️🔥Aroa Grayson mając wszystko mogła zatracić cześć siebie. Odcięta od funduszy musi zatroszczyć się o kolejny dzień. Jedno CV napisane pod wpływem nie tylko emocji zmienia jej życie. Takim sposobem zostaje pracownicą firmy Sparkle, wielkiej konkurencji ojca.
❤️🔥Nathaniel Sparks jest szefem wspominanego przybytku. Może nie byłoby to takie straszne,ale właśnie ten mężczyzna nie tak dawno był "zdobyczą" na jedną noc panny Grayson...
❤️🔥Tajemnice, intrygi,chwile błogiego spokoju a nawet romantyzmu napędzają fabułę. Manhattan to miejsce nie tylko ciągłego biegu. Można tu również odmienić swoje życie. Ta dwójka poznała się w nieszablonowy sposób,ale czy to może ich ostatecznie definiować?
❤️🔥Przyjemny romans, bohaterowie z pazurem i nie ukrywam, że sama autorka mnie zaskoczyła pomysłowością.
❤️🔥Nie będziecie mogli oderwać się od czytania. Pochłonie wasz czas do reszty.
" W miłości i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone".
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to❤️🔥Romanse biurowe wręcz uwielbiam. I przyznam, że ciężko mnie nimi zaskoczyć. @monika.czugala_autor dotychczas pisała powieści nieco mocniejsze ale tutaj pokazała swoje drugie oblicze.
Aroa Grayson to rozkapryszona dziedziczka ogromnej fortuny. Imprezowy styl życia odpowiada jej na tyle, że nie zamierza niczego w nim zmieniać. Ignoruje również naciski ojca, by wreszcie wywiązała się z zawartej między nimi umowy i zaczęła poważną pracę, czym doprowadza do pogorszenia swojej sytuacji. Pozbawiona środków do życia i odcięta od wielomiliardowej fortuny, postanawia zacząć żyć na własną rękę. Na złość ojcu podejmuje pracę jako asystentka w firmie Sparkle, której właścicielem jest największy wróg i konkurent Henry’ego Graysona. Nie przewidziała jednak, że nic nie znacząca noc w klubie u boku przystojnego mężczyzny będzie miała dla niej poważne konsekwencje. Na dodatek Nathaniel Sparks, nowy szef Aroy, okazuje się zupełnie innym człowiekiem, niż myślała…
Aroa jest żywiołową bohaterką. Upartość i waleczność jest jej mocną stroną. Podobała mi się jej postać, choć czasami mi się wydawało, że była aż za bardzo zawzięta. Jej relacja z Nathanielem też należy do ciekawych. Wokół nich jest taka fajna aura tajemniczości i namiętności. 😍 Ciekawie przez całą książkę obserwowało się, jak się ich ta znajomość rozwinie. 🤭
Książka oprócz pięknej okładki, to ma w sobie również piękny tekst, który po raz kolejny jest bardzo dobrze dopracowany. 😍 Choć pierwszy raz przeczytałam książkę Moniki, to inne teksty autorki miałam okazję zapoznać na wattpadzie. Z ogromnym serduszkiem polecam wam tę książkę, bo naprawdę warto ją przeczytać. ❤️
Ocena: 9/10.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Mad Love” Moniki Czugały to powieść, która wciąga czytelnika w świat wielkich fortun, korporacyjnych wojen i namiętnych relacji. Historia Aroa Grayson, rozpuszczonej dziedziczki, która zmuszona jest stawić czoła rzeczywistości, toczy się na tle rywalizacji dwóch potężnych firm.
Pełna zwrotów akcji, intryg i tajemnic. Nie brakuje w niej zarówno humorystycznych momentów, jak i tych, które wzbudzają emocje. Aroa, początkowo rozkapryszona i egocentryczna, przechodzi znaczną ewolucję, ucząc się samodzielności i odpowiedzialności. Nathaniel Sparks, jej tajemniczy szef, skrywa wiele tajemnic, które stopniowo wychodzą na jaw. Relacja między Aroą a Nathanielem to nie tylko słodkie uniesienia, ale także walka o władzę i zaufanie. Książka pokazuje, że pieniądze nie gwarantują szczęścia, a prawdziwe wartości leżą gdzie indziej.
Jeśli lubisz historie o miłości, która rodzi się w najbardziej nieoczekiwanych okolicznościach, to "Mad Love" z pewnością Cię zainteresuje. To powieść, przy której można się zrelaksować i oderwać od codzienności, a kulisy biznesowego świata przedstawione są w sposób przystępny i intrygujący.
"Mad Love" to powieść, która łączy w sobie elementy romansu, dramatu i humoru. To historia o miłości, ambicjach i odnajdywaniu siebie. Jeśli szukasz lekkiej i przyjemnej lektury, to ta książka może okazać się strzałem w dziesiątkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPełna zwrotów akcji, intryg i tajemnic. Nie brakuje w niej zarówno humorystycznych momentów, jak...
Aroa jest rozpieszczoną dwudziesto sześciolatką. Nie przepracowała w swoim życiu ani jednego dnia. Typowa księżniczka. Spędza czas na imprezowaniu i szukaniu faceta na raz. Gdy ojciec postanawia odciąć ją od pieniędzy musi zacząć radzić sobie sama. Postanawia, że pod zmienionym nazwiskiem podejmie pracę w firmie znienawidzonej przez jej ojca. Jej szefem okazuje się Nathaniel facet, z którym spędziła bardzo upojną noc.
Nathaniel to pewny siebie i bardzo nieufny mężczyzna. Nie łatwo przedrzeć się przez jego mury. Lecz Aroa wzbudza w nim nieznane dotąd uczucia. Choć plan miał być inny.
Co zrobi ojciec Aroy, gdy dowie się, gdzie pracuje jego córka?
Jaki plan ma Nathaniel?
Co połączy tych dwoje?
Och jak mi brakowało romansów biurowych. Ostatnio zdecydowanie jest ich mniej na rynku wydawniczym. Więc jak tylko zobaczyłam, że autorka wydaje biurówke nie mogłam jej przegapić. O to był strzał w dziesiątkę. Autorka stworzyła mocną postać kobiecą. Wręcz idealna dla mocne męskiego charakteru. Odważna, pyskata, a jak trzeba to wie jak ma zawalczyć o swoje. Powiem wam, że fabuła zaskoczyła mnie kilka razy. I w sumie do ostatniej strony ciężko domyślić się jak się zakończy. Nie zabrakło w niej intryg i tajemnic, a jak wszystko wyszło na jaw to, aż szczęka mi opadła. Wszystko zostało dopracowane w najmniejszym szczególe, a historia od pierwszej strony wciąga, że trudno się oderwać. Bardzo przyjemnie spędziłam czas z tą książką. Jestem przekonana, że miłośnikom romansów biurowych przypadnie ona do gustu. Polecam gorąco.