The Wedding People

angielski

Kup The Wedding People w ulubionej księgarnii

Oceny książki The Wedding People

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Wedding People

Ciekawa propozycja! Niby lekka ale daje do myślenia i skłania do refleksji. Skończyłam i od razu wepchnęłam kolezence na wakacje. Nic odkrywczego ani arcydzieło ale przyjemnie się czyta, po prostu dobra książka

Przyjemna książka. Zaskakuje pomysłem. Wydaje się być nieoczywista, ale pięknie spina losy bohaterów. To książka o uczuciach i o momentach. W życiu wiele zależy od różnych momentów, które warunkują nasze późniejsze wybory. To piękne, ale też przerażające. Książka oswaja te nieoczywiste momenty i pokazuje, że zmiany są naturalnym etapem każdej egzystencji. Odprężająca proza.

Nie polubiliśmy się od razu… i to bardzo 😅

„Goście weselni” zaczęłam z myślą, że to będzie lekka, trochę romantyczna historia. A dostałam coś zupełnie innego. Phoebe trafia na wesele przypadkiem, z bagażem… którego nie widać. Bo największy chaos ma w głowie.

To książka o samotności, o byciu na dnie i o tym, jak czasem jedno spotkanie może coś w nas przestawić. Tylko że to wszystko jest podane w dość specyficzny sposób – z humorem, który raz trafiał do mnie idealnie, a raz totalnie nie.

Były momenty, kiedy się nudziłam. Były też takie, kiedy naprawdę mnie to ruszało. I chyba właśnie za to ją doceniam – za tę niejednoznaczność.
Phoebe? Też nie była łatwa do polubienia. Kilka razy zmieniałam zdanie… ale finalnie jakoś się dogadałyśmy 😉

To nie jest książka, która zmieni życie. Ale jest w niej coś prawdziwego. I myślę, że warto dać jej szansę. Tylko bez oczekiwań.

Nie polubiliśmy się od razu… i to bardzo 😅

8175 użytkowników ma tytuł The Wedding People na półkach głównych
1216 użytkowników ma tytuł The Wedding People na półkach dodatkowych

Alison Espach
Alison Espach
Alison Espach to amerykańska pisarka i wykładowczyni kreatywnego pisania, związana z Providence College w Rhode Island. Ukończyła studia MFA na Washington University w St. Louis, a jej twórczość obejmuje m.in. trzy powieści: „The Adults”, „Notes on Your Sudden Disappearance” oraz „Goście weselni”. Jej proza cechuje się subtelnym humorem, emocjonalną głębią i uważnym portretowaniem codziennych relacji. „Notes on Your Sudden Disappearance” została uznana przez „Chicago Tribune” i NPR za jedną z najlepszych książek 2022 roku. Z kolei „Goście weselni” zyskała status bestsellera „New York Timesa” i była wyborem klubu książkowego TODAY Show.

Cytaty z książki The Wedding People