Najnowsze artykuły
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11
LubimyCzytać10
ArtykułyUmrę, jeśli tego nie polubisz - weź udział w konkursie i wygraj wspomnienia influencerki
LubimyCzytać34
ArtykułyDlaczego poziom czytelnictwa w Polsce nie rośnie? Raport Biblioteki Narodowej
Iza Sadowska168
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Surrender

- literatura obyczajowa, romans
- Saga braci Steelów (tom 6)
- 2024-10-09
- 2024-10-09
- 2017-05-16
Porywająca ucieczka w świat mrocznej tajemnicy i pikantnego romansu“. Jonah Steel zakochał się w Melanie Carmichael, ale nie chce się angażować w ten związek, dopóki nie rozwiąże zagadki przeszłości swojej rodziny. Do tego pojawiło się nowe zagrożenie, które musi wyeliminować. Melanie również darzy Jonah miłością, ale nie poddała się jeszcze całkowicie jego potrzebom. Mimo to pragnie deklaracji, której on nadal nie może złożyć. Chociaż wciąż krążą wokół niej duchy jej przeszłości, wspiera ukochanego w misji rozwikłania tajemnicy rodziny Steelów. Razem przysięgają odkryć prawdę. Ale im więcej się dowiadują, tym większe grozi im niebezpieczeństwo…
Kup Surrender w ulubionej księgarnii
- Brak 1
- Zapowiedzi/Czekam 1
- Seria - czekam 1

Helen Hardt
#1 New York Times, #1 USA Today, and #1 Wall Street Journal bestselling author Helen Hardt’s passion for the written word began with the books her mother read to her at bedtime. She wrote her first story at age six and hasn’t stopped since. In addition to being an award-winning author of romantic fiction, she’s a mother, an attorney, a black belt in Taekwondo, a grammar geek, an appreciator of fine red wine, and a lover of Ben and Jerry’s ice cream. She writes from her home in Colorado, where she lives with her family. Helen loves to hear from readers.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Surrender
Książka "Surrender" to szósty tom sagi braci Steelów. Przyznam się, że nie czytałam poprzednich tomów i bardzo żałuję bo to jest świetne.
Ten tom poświęcony jest dla Jonaha Steela najstarszego z braci i terapeutki Melanie.
Książka na pewno nie nadaje się dla osób wrażliwych, ponieważ poruszone są w niej bardzo ciężkie tematy, takie jak przemoc seksualna wobec dzieci, nie brakuje tutaj wulgarnego języka. Sceny erotyczne także są przepełnione wulgarnością i bardzo szczegółowymi opisami.
Określiłabym tą powieść jako gorący romans z wątkiem kryminalnym. Jonah i Melanie szukają informacji w sprawie zaginięcia brata Jonaha-Talona sprzed ponad 20 lat. Wątek ten jest świetnie poprowadzony, jest bardzo dużo szczegółów, poszlak, nowych informacji, które nie raz zwalają z nóg. Książkę czyta się bardzo szybko i coś co ja bardzo lubię to to, że są krótkie rozdziały.
Podsumowując książkę polecam! Żałuję, że wcześniej nie wiedziałam o tej serii, na pewno przeczytam wszystkie tomy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo, iż nie czytałam wcześniejszych tomów to dobrze odnalazłam się w tej historii, wszystko jest jasno wytłumaczone: więzy rodzinne itd. Na pewno w wolnej chwili będę nadrabiać poprzednie tomy.
Ten tom poświęcony jest dla Jonaha Steela...
📚Helen Hardt "Surrender"
📖Wyd. @purplebook
Jonah dalej stara się rozwiązać zagadkę swojego brata oraz dowiedzieć się kto wysyła mu tajemnicze SMS. Pragnie również poważnego związku z Melanie, lecz najpierw chcę choć trochę poukładać swoje życie. Na szczęście Melanie nie zostawia go samego i wraca by pomóc rozwiązać tajemnicze zagadki rodziny Steelów. Tym bardziej, że tropy coraz bardziej pchają ich ku prawdziwej historii.
Kochani jest to już 6 część niesamowitej serii braci Steelów i nie podejrzewałam, że tak mnie to wciągnie. Podoba mi się to, że autorka brnie dalej i nie zostawia nas z wieloma pytaniami a z każdym kolejnym rozdziałem pojawiają się nowe tropy. Ta rodzina ma bardzo wiele tajemnic, więc wyciągnięcie ich na wierzch kosztuje braci ogromną ilość czasu oraz niesamowitych nerwów. Do tego oczywiście dochodzą tajemnicze wiadomości, które dostaje nasz główny bohater i cały czas zastanawiałam się kto tak naprawdę może je wysyłać.
Ta historia naprawdę wciąga z każdym kolejnym tomem jeszcze bardziej, więc nie ma czegoś takiego jak nuda. Uwielbiam razem z bohaterami odkrywać wszystkie tropy i to daje mi taką naprawdę świetną zabawę. Wiadomo ich przeszłość wcale nie jest usłana różami i jest wręcz tragiczna ale to bardzo czytelnika pobudza i daje do myślenia. Są tu oczywiście również gorące sceny, które dzieją się pomiędzy naszymi bohaterami i dzięki temu ta historia nabiera również pikantniejszych wymiarów.
Podoba mi się to, że ta historia cały czas ma odpowiednie tempo i nie zwalnia a każdy nowy trop daje nam potężnego kopa i sprawia, że chcemy się dowiedzieć jak najszybciej prawdy.
Naprawdę nie spodziewałam się, że ta seria tak bardzo mi się spodoba, ponieważ ostatnio gustuje raczej z pojedynczych tomach a tutaj tych części jest naprawdę sporo. Jestem ogromnie ciekawa jak potoczą się kolejne losy bohaterów i nie mogę się doczekać aż będę miała w rękach następną część.
Uwierzcie mi na słowo, że czytanie tych części to niesamowita frajda ale i poczucie niesamowitych emocji. Wiele razy miałam tutaj ciarki na rękach czy szybsze kołatanie serca a to dlatego, że nasi bohaterowie mają szybkie tempo życia. Więc jeżeli nie czytaliście jeszcze tej serii to bardzo gorąco ją polecam i daję wam gwarancję, że emocje będą nie do zastąpienia.
📚Helen Hardt "Surrender"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📖Wyd. @purplebook