Surrender

Okładka książki Surrender autora Helen Hardt, 9788383107349
Okładka książki Surrender
Helen Hardt Wydawnictwo: Purple Book Cykl: Saga braci Steelów (tom 6) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Saga braci Steelów (tom 6)
2024-10-09
2024-10-09
2017-05-16

Kup Surrender w ulubionej księgarnii

Oceny książki Surrender

OPINIE i DYSKUSJE o książce Surrender

Książka "Surrender" to szósty tom sagi braci Steelów. Przyznam się, że nie czytałam poprzednich tomów i bardzo żałuję bo to jest świetne.
Mimo, iż nie czytałam wcześniejszych tomów to dobrze odnalazłam się w tej historii, wszystko jest jasno wytłumaczone: więzy rodzinne itd. Na pewno w wolnej chwili będę nadrabiać poprzednie tomy.

Ten tom poświęcony jest dla Jonaha Steela najstarszego z braci i terapeutki Melanie.
Książka na pewno nie nadaje się dla osób wrażliwych, ponieważ poruszone są w niej bardzo ciężkie tematy, takie jak przemoc seksualna wobec dzieci, nie brakuje tutaj wulgarnego języka. Sceny erotyczne także są przepełnione wulgarnością i bardzo szczegółowymi opisami.

Określiłabym tą powieść jako gorący romans z wątkiem kryminalnym. Jonah i Melanie szukają informacji w sprawie zaginięcia brata Jonaha-Talona sprzed ponad 20 lat. Wątek ten jest świetnie poprowadzony, jest bardzo dużo szczegółów, poszlak, nowych informacji, które nie raz zwalają z nóg. Książkę czyta się bardzo szybko i coś co ja bardzo lubię to to, że są krótkie rozdziały.

Podsumowując książkę polecam! Żałuję, że wcześniej nie wiedziałam o tej serii, na pewno przeczytam wszystkie tomy.

Ten tom poświęcony jest dla Jonaha Steela...

📚Helen Hardt "Surrender"
📖Wyd. @purplebook

Jonah dalej stara się rozwiązać zagadkę swojego brata oraz dowiedzieć się kto wysyła mu tajemnicze SMS. Pragnie również poważnego związku z Melanie, lecz najpierw chcę choć trochę poukładać swoje życie. Na szczęście Melanie nie zostawia go samego i wraca by pomóc rozwiązać tajemnicze zagadki rodziny Steelów. Tym bardziej, że tropy coraz bardziej pchają ich ku prawdziwej historii.
Kochani jest to już 6 część niesamowitej serii braci Steelów i nie podejrzewałam, że tak mnie to wciągnie. Podoba mi się to, że autorka brnie dalej i nie zostawia nas z wieloma pytaniami a z każdym kolejnym rozdziałem pojawiają się nowe tropy. Ta rodzina ma bardzo wiele tajemnic, więc wyciągnięcie ich na wierzch kosztuje braci ogromną ilość czasu oraz niesamowitych nerwów. Do tego oczywiście dochodzą tajemnicze wiadomości, które dostaje nasz główny bohater i cały czas zastanawiałam się kto tak naprawdę może je wysyłać.
Ta historia naprawdę wciąga z każdym kolejnym tomem jeszcze bardziej, więc nie ma czegoś takiego jak nuda. Uwielbiam razem z bohaterami odkrywać wszystkie tropy i to daje mi taką naprawdę świetną zabawę. Wiadomo ich przeszłość wcale nie jest usłana różami i jest wręcz tragiczna ale to bardzo czytelnika pobudza i daje do myślenia. Są tu oczywiście również gorące sceny, które dzieją się pomiędzy naszymi bohaterami i dzięki temu ta historia nabiera również pikantniejszych wymiarów.
Podoba mi się to, że ta historia cały czas ma odpowiednie tempo i nie zwalnia a każdy nowy trop daje nam potężnego kopa i sprawia, że chcemy się dowiedzieć jak najszybciej prawdy.
Naprawdę nie spodziewałam się, że ta seria tak bardzo mi się spodoba, ponieważ ostatnio gustuje raczej z pojedynczych tomach a tutaj tych części jest naprawdę sporo. Jestem ogromnie ciekawa jak potoczą się kolejne losy bohaterów i nie mogę się doczekać aż będę miała w rękach następną część.
Uwierzcie mi na słowo, że czytanie tych części to niesamowita frajda ale i poczucie niesamowitych emocji. Wiele razy miałam tutaj ciarki na rękach czy szybsze kołatanie serca a to dlatego, że nasi bohaterowie mają szybkie tempo życia. Więc jeżeli nie czytaliście jeszcze tej serii to bardzo gorąco ją polecam i daję wam gwarancję, że emocje będą nie do zastąpienia.

📚Helen Hardt "Surrender"
📖Wyd. @purplebook

79 użytkowników ma tytuł Surrender na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Surrender na półkach dodatkowych

Helen Hardt
#1 New York Times, #1 USA Today, and #1 Wall Street Journal bestselling author Helen Hardt’s passion for the written word began with the books her mother read to her at bedtime. She wrote her first story at age six and hasn’t stopped since. In addition to being an award-winning author of romantic fiction, she’s a mother, an attorney, a black belt in Taekwondo, a grammar geek, an appreciator of fine red wine, and a lover of Ben and Jerry’s ice cream. She writes from her home in Colorado, where she lives with her family. Helen loves to hear from readers.

Always Aria M.
Always
Aria M.
,,Always" to historia Mii i Connora, nierozłącznych przyjaciół z pierwszego tomu,, SCARS". Miłość można budować ale też zniszczyć bo to potężne uczucie o którym przekonują się główni bohaterowie na własnej skórze. Connor jest przerażony bo boi się uczucia, które intensywnie buduje się w nim do Mii. Postanawia zaproponować jej tylko przyjaźń. Wyznaje jej, że nic do niej nie czuje choć to kłamstwo i w ten sposób łamie serce Mii. Żył w przekonani, że miłość i odległość się nie sprawdzą a pragną spełnić swoje marzenie i studiować w Stanach Zjednoczonych. Sądził, że kłamstwo będzie lepsze niż wyznanie prawdy. Myślał, że jak rzuci się w wir pracy, przygodne kobiety to zapomni o Mii. Lata mijają zanim ponowne się spotkają. ◽️Czy Connor teraz ceniony chirurg po latach będzie żałować swojej decyzji? ◽️Czy Mia będzie potrafiła mu wybaczyć i dać kolejną szanse? ,,Always" to historia pokazująca jak łatwo zranić drugą osobę a później jak trudno jest zasłużyć na wybaczenie i druga szanse. Bo strach przed ponownym porzuceniem jest zbyt duża na podjęcie takiej decyzji. Mia jest pogodną kobieta. Ja ją rozumiem dobrze, że ma obawy przed zaufaniem. Connor to mężczyzna, który zdecydował sam za dalsze ich losy bez pytania. Przez jego decyzję cierpiała ona ale on też. Motyw drugiej szansy w tej historii mnie urzekł bo został napisany i opisany wspaniale. Fabuła przedstawiona z perspektywy Mii i Connora pomogła poznać ich myśli, obawy i ich uczucia. Tu rolę się odwracają bo to mężczyzna będzie przekonywał o swoich uczuciach. Te ich emocje, rozterki, trudne wybory między sercem a rozumem, pożądanie, budujące się napięcie po prostu cudownie. Autorka bawiła się tu podsycają ich zazdrość aby później jeszcze bardziej rozpalić ich uczucia. Dla prawdziwej miłości jesteśmy w stanie zrobić wszystko. Styl autorki jest lekki i to dlatego płyniesz przez tą historię. Polecam bo warto spędzić miło czas z tą historią ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
polii_book_ksiażkara - awatar polii_book_ksiażkara
oceniła na1024 dni temu
Sexy Suit J.H. Croix
Sexy Suit
J.H. Croix
Uroczy i w pełni skoncentrowany na swoim gatunku, taki właśnie jest romans ,,Sexy Suit" J. H. Croix. Bardzo lekka i przyjemna lektura idealna na chłodny zimowy czas. Książka do pochłonięcia na raz i być może do powracania do niej, co jakiś czas. Oczywiście nie jest tak, że są same superlatywy, jednak tu trzeba by już wchodzić w drobiazgi. Jednym z nich jest fakt, że na zdjęciach zaginionego pieska pokazana jest cała główna bohaterka z drobnymi szczegółami. Nie jest to coś, co faktycznie znajduje się na typowym ogłoszeniu o zaginięciu zwierzaka, a już zwłaszcza takiej małej kluchy jak ten z książki. Jest to błąd, jednak jest to całkowicie nieistotny błąd, który w żaden sposób nie wpływa na fabułę. Jednym słowem Croix odwaliła kawał dobrej romansowej roboty! Wszystko zaczyna się od znalezienia przez Ryana pewnego ogłoszenia, zauważa on, że właścicielka zaginionego zwierza jest bardzo atrakcyjną kobietą. Jednak po chwili jego myśli przechodzą na firmowe tory. Bowiem Ryan Blake jest właścicielem firmy Talton Tech Industries, odnoszącej ogromne sukcesy od pokoleń. Wszystko kręci się wokół pracy, ranne wstawanie żeby być pierwszym i móc zrobić więcej, a potem zostawanie do późna, żeby nie zmarnować ani chwili. Codzienna rutyna, która została od tak przerwana przez tajemniczą kobietę, próbującą włamać się do jego piwnicy przez okno. Na to Ryan nie był przygotowany, a jeszcze bardziej nie był przygotowany na to, że już raz ją dzisiaj widział... Addie Castille całe dotychczasowe życie spędziła w Nowym Orleanie ze swoją rodziną, jednak, gdy na horyzoncie pojawił się spadek po Cioci z Nowego Jorku nie mogła nie skorzystać z okazji na przeprowadzkę. Niestety już na początku nowej drogi życiowej los wywinął jej nieśmieszny numer i zaginął jej ukochany piesek Barnable. Młoda kobieta zaczęła desperacko szukać go po całej okolicy, aż nagle usłyszała ciche szczekanie w piwnicy jednego z domów. Bez namysłu postanowiła wybić szybę i uratować wiernego towarzysza. Jej czyn został jednak nakryty, a ona sama skończyła z rozciętą ręką i problem wyjaśnienia właścicielowi domu, co tak właściwie robi. A wyglądało to co najmniej dziwnie... Tak właśnie zaczyna się historia Addie i Ryana, którzy od samego początku są sobie pisani. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że nie znajdą nigdzie lepszej drugiej połówki i muszą być razem. On zmienia podejście do życia, a ona zmienia sposób myślenia. Wszystko, aby móc tworzyć idealną parę w nieidealnym świecie, który ich otacza. Czy może być coś bardziej uroczego niż coś takiego? Może! Nie zapominajmy o pulchniutkim i totalnie przeuroczym Barnable... W końcu to od niego wszystko się zaczęło. Kolejnym mankamentem jest tutaj słowo opisujące wnętrze pewnej intymnej części ciała Addie, określane jako "kanał" przez autorkę. Troszkę mnie to bawiło, nawet troszkę bardzo. Podsumowując, bardzo polecam sięgnąć po lekturę i samemu przekonać się, czy trafi ona w Wasze gusta. Dla mnie była miłą odskocznią od codzienności, przyjemną w odbiorze i szybką do przeczytania. Czy oczekuję od romansidła czegoś innego? Absolutnie nie, dlatego uważam, że ,,Sexy Suit" w pełni oddaje wszystko, czego od niego oczekiwałam.
Darkness_Queen - awatar Darkness_Queen
Burn. Żar, ogień, rozpalone ciała Helen Hardt
Burn. Żar, ogień, rozpalone ciała
Helen Hardt
„Burn” to moje kolejne spotkanie z twórczością autorki Helen Hardt. Jej poprzednią książkę pochłonęłam i czekałam z niecierpliwością na kontynuację. Liczyłam na to, że i tym razem ta historia mnie pochłonie i wcale się nie pomyliłam! „Burn” sprawiła, że po raz kolejny zakochałam się w twórczości autorki! W powieści „Burn” ponownie spotykamy braci Steel’ów. Jonah Steel chce nadal za wszelką cenę dowiedzieć się kto stoi za porwaniem i torturowaniem jego brata. Ta tajemnica nadal mocno na nim ciąży. Dodatkowo dowiaduje się, że jego ukochana Melanie zostaje uprowadzona, a jej życiu zagraża ogromne niebezpieczeństwo. Czy Melanie przeżyje? Czy Jonah rozwiąże tajemnice porwania swoich najbliższych? Jak już wspomniałam Helen Hardt po raz kolejny mnie zachwyciła swoją powieścią! I po raz kolejny nie mogę się doczekać kiedy poznam dalsze losy tej rodziny! „Burn” to książka z mieszanka gatunków. Znajdziemy tutaj wątki romantyczne, kryminalne, ale i erotyczne. Ta historia to mistrzowskie połączenie tych gatunków i dzięki temu nie możemy się od niej oderwać! Głównym bohaterem powieści „Burn” jest Jonah Steel. To człowiek wykazujący się niezwykłą determinacją jeśli chodzi o rozwiązanie tajemnicy porwania brata. To bohater z jednej strony silny, zaś z drugiej pełen rozterek tkwiących w jego wnętrzu. Ciężko mu poradzić sobie z przeszłością. Ponadto za wszelką cenę chce uchronić rodzinę przed nieznanym wrogiem! Melanie Carmichael to druga główna bohaterka. Poznajemy ją jako osobę cichą, skromną i delikatną. Jednak z każdym kolejnym rozdziałem odkrywamy jej wnętrze i poznajemy głęboko skrywane sekrety, a także traumatyczną przeszłość. Relacja między Melanie I Jonah jest skomplikowan, intensywna i pełna gwałtownych uczuć. „Burn” to książka, w której dominują napięcie i erotyzm. Jednak takie połączenie bardzo mi się podoba. Wątki sensacyjne sa przeplatane z wątkami namiętnego romansu między bohaterami. Dzięki temu w książce nie ma czasu na nudę! Mroczne sekrety, przeszłość, tajemnice to wszystko sprawia, że wchodzą do świata rodziny Steelów nie wyjdziemy z niego dopóki nie poznamy zakończenia. Styl pisarski Helen Hardt po prostu kocham. Jej język jest prosty, ale cechujący się płynnością. Autorka również genialnie oddaje wszystkie uczucia i emocje bohaterów, a także buduje atmosferę pełną napięcia, tajemnicy, a także namiętności. Podsumowując, „Burn” to niezwykle wciągająca powieść o miłości, romansie, sekretach, relacjach rodzinnych i walce z przeszłością. Genialnie wykreowani bohaterowie, mroczne tajemnice, a także gorący romans sprawią, że ta historia na pewno spodoba się wszystkim fanom ciekawych, nietuzinkowych romansów z nutką kryminalnego wątku. Autorka i tym razem udowodniła mi, że nie ma zahamowań i stworzyła historię, która wciąga od pierwszej do ostatniej strony! Bardzo gorąco polecam!
Libresunn - awatar Libresunn
Król północy Katarzyna Małecka
Król północy
Katarzyna Małecka
Po Króla północy sięgnęłam z naprawdę dużą ekscytacją. Król Południa bardzo mi się podobał, więc naturalnie chciałam wrócić do tego świata i tych klimatów. Oczywiście zrobiłam to z opóźnieniem, ale u mnie to nic nowego. Bardzo lubię twórczość Kasi Małeckiej i praktycznie zawsze mam wobec jej książek spore oczekiwania. Styl pisania Kasi nadal bardzo mi odpowiada. Jest prosty, swobodny i lekki w odbiorze, ale jednocześnie nie jest nudny ani banalny. Dialogi brzmią naturalnie, emocje są wyraźne i łatwo wkręcić się w historię. Książkę czyta się szybko, bo autorka wie, jak prowadzić fabułę i kiedy dorzucić coś, co podkręca tempo. Ogromnym plusem tej historii jest dla mnie motyw age gap. Jestem jego wielką fanką, więc 23 letnia Apolonia i 40 letni Jonathan to dokładnie to, co lubię najbardziej. Różnica wieku jest tutaj bardzo wyraźna i mocno widoczna w zachowaniach bohaterów. Widać ją w sposobie myślenia, podejmowaniu decyzji i podejściu do życia. Mamy tu romans mafijny, ale to właśnie relacja oparta na różnicy wieku wysuwa się na pierwszy plan. Mafia jest tłem, zagrożeniem i źródłem napięcia, ale to uczucia i dynamika między Polą a Jonathanem są sercem tej książki. Pola na początku jawi się jako bohaterka, która potrafi twardo stąpać po ziemi i ma własne zdanie. Niestety im dalej w historię, tym bardziej miałam wrażenie, że te cechy gdzieś się rozmywają. Momentami brakowało mi jej stanowczości i tej siły, którą miała na starcie. Mimo to ją polubiłam, co u mnie wcale nie jest takie oczywiste, bo często mam problem z głównymi bohaterkami i potrafią mnie mocno irytować. Jonathan to postać, która zdecydowanie przyciąga uwagę. Na początku jest chłodnym, twardym biznesmenem obracającym się w mafijnym świecie. Przy Poli kompletnie się zmienia. Z faceta, który nie okazuje emocji, robi się ktoś, kto chce ją chronić za wszelką cenę. Momentami aż za bardzo. Nie zawsze rozumiałam jego decyzje i czasem łapałam się za głowę, ale mimo wszystko Jonathan ma w sobie coś, co sprawia, że łatwo go polubić. Relacja między Polą a Jonathanem rozwija się stopniowo i czuć między nimi napięcie praktycznie od początku. To nie jest słodka, lekka historia miłosna. To romans pełen ryzyka, niepewności i emocji, które momentami potrafią przytłoczyć. Zakończenie tej książki to prawdziwa jazda bez trzymanki i świetne potwierdzenie siły uczucia, jakie się między nimi narodziło. Król północy zdecydowanie nie jest cukierkowym romansem. Mamy tu mafię, realne zagrożenie, napięcie i bardzo trudne relacje rodzinne. Toksyczni rodzice Poli, a szczególnie jej matka, doprowadzali mnie do szału. Serio, dawno żadna postać nie wzbudziła we mnie takiej niechęci. Ten wątek był dla mnie ciężki, ale jednocześnie bardzo prawdziwy. Jest jednak jedna rzecz, która czasami mnie drażni w książkach Kasi i tutaj też się pojawia. Niektóre sceny urywają się nagle, jakby brakowało im domknięcia. Widać, że coś jeszcze mogło się wydarzyć, a jednak zostaje to zostawione bez ciągu dalszego. Czasem mocno rzuca się to w oczy i potrafi wybić z rytmu, chociaż w Królu północy na szczęście nie ma tego aż tak dużo. Podsumowując, Król północy to książka, która naprawdę mnie wciągnęła i dostarczyła sporo emocji. Ma swoje drobne minusy, ale ma też bardzo dużo plusów. Motyw age gap, napięcie, mafia w tle, trudne relacje i bohaterowie, którzy nie są idealni. Dla mnie to bardzo udana historia.
belkowwa - awatar belkowwa
oceniła na82 miesiące temu
Zbuntowana księżniczka Roksana Zalewska
Zbuntowana księżniczka
Roksana Zalewska
„Zbuntowana księżniczka” to opowieść o Cathrionie – pełnej sprzeczności kobiecie, która wraca do domu Callaghanów, by zmierzyć się z demonami przeszłości i nieuchronnie zbliżającym się ultimatum ojca. Na jej drodze staje Lukas – pozornie chłodny, uporządkowany, a jednak niepokojąco przyciągający. Między tą dwójką od pierwszych stron iskrzy, a ich relacja balansuje na granicy niechęci i pożądania. Książka jest zdecydowanie lżejsza niż pierwszy tom – mniej w niej brutalności i ciężkiego klimatu, a więcej humoru, napięcia emocjonalnego i wewnętrznych rozterek. Doceniam, że autorka nie siliła się na dramatyzm za wszelką cenę, a zamiast tego skupiła się na relacji bohaterów. Wątek „od nienawiści do miłości” został poprowadzony w sposób przemyślany i angażujący – naturalny rozwój uczucia, wiele nieporozumień i momentów, w których bohaterowie uczą się siebie nawzajem, sprawiają, że ich historia jest wiarygodna i wciągająca. Pozytywnym zaskoczeniem było dla mnie to, że to mężczyzna jako pierwszy otwiera się na uczucia – to odwrócenie stereotypu dodało głębi postaci Lukasa. Chemia między bohaterami była wyczuwalna, a ich dialogi nierzadko bawiły i rozładowywały napięcie. Styl autorki pozostał lekki i przyjemny, a akcja płynęła bez zbędnych dłużyzn. Choć powieść nie uniknęła kilku przewidywalnych momentów i momentami brakowało mi większego emocjonalnego zaangażowania w przełomowe sceny, całość oceniam pozytywnie. To dobrze skonstruowana, romantyczna historia z pazurem – idealna na wieczór, kiedy ma się ochotę na coś z nutą mafijnego klimatu, ale bez nadmiaru przemocy 🧡
ksiazkowanika_poleca - awatar ksiazkowanika_poleca
oceniła na727 dni temu
Melt Helen Hardt
Melt
Helen Hardt
📚Helen Hardt "Melt" 📖Wyd. @purplebook Jonah jest najstarszy z braci i to na nim najbardziej skupia się autorka w tej części. Od zawsze nosi poczucie, że za wszystko musi odpowiadać i to bardzo na nim ciąży. Nie może poradzić sobie z ogromem odpowiedzialności oraz tym, że nie może wybaczyć sobie, że nie uchronił Talona przed porwaniem. Udaje się on do psychologa i tam szuka pomocy. Jak się okazuje wpada mu ona w oko i nawiązują ze sobą namiętną relacje. Jonah razem z braćmi dalej szukają oprawców, którzy zgotowali im piekło. Kochani tym razem skupiamy się na najstarszym z braci i on również pokazuje nam jak wiele ma na swoich barkach. Jest on osobą, która za wiele od siebie wymaga i to prowadzi go do poczucia winy i złych sytuacji. Mimo wszystko Melanie stara się mu pomóc i dzięki niej pojawia się u niego światełko w tunelu. To właśnie ona daje mu wiele wsparcia i pokazuje mu jak ma naprawić swoje błędy. Jestem pod wrażeniem tego, że autorka świetnie pokazuje nam tłumaczenie każdego ich problemu w sposób psychologiczny. Dzięki temu jestem w stanie o wiele więcej się dowiedzieć i widzieć to w prawdziwym świetle. Musicie wiedzieć, że jest to historia, która skrywa w sobie okrutne rzeczy, które przytrafiły się dwójce z braci. Cały czas musimy zastanawiać się co się za chwile wydarzy i czy w końcu poznają prawdę. Każdy tom skrywa w sobie wiele tajemnic i to daje nam ogromną przyjemność z ich odkrywania. Mamy tutaj również wiele gorących momentów i namiętność, która tworzy się pomiędzy Jonahem a Melanie. Jest to niesamowita więź, która rozbudza nasze zmysły i powoduje, że pragniemy czuć to co oni. Z wielką przyjemnością będę niedługo czytać kolejny tom i wiem, że napewno nie raz mnie jeszcze zaskoczy. Gorąco polecam 🔥
Malenkaaa77 Mrosk - awatar Malenkaaa77 Mrosk
Eksplozja na trzy serca Meghan March
Eksplozja na trzy serca
Meghan March
UWAGA BO BĘDZIE GORĄCO🔥 Rowan, to kobieta z mocnym charakterem.🌹 Gdy w Chicago nadciągnęła apokalipsa Ro spakowała plecak i zaczęła uciekać szukając schronienia. W lesie natknęła się na dwóch mężczyzn, którzy znęcali się nad kobietą. Ro próbując ratować życie kobiety zwróciła ich uwagę na siebie, co skutkowało tym, że musiała przed nimi uciekać. Podczas ucieczki skręciła nogę i wtedy zjawił się Graham i Zach. ❤️‍🔥 Dwóch silnych, a zarazem wysokich i przystojnych mężczyzn w mundurach zapewniło jej schronienie w swoim Ranczu.💞 Okazuje się, że są oni żołnierzami. W książce nie zabraknie akcji i użycia broni 🔥 Między nimi, a kobietą szybko zaczyna się robić gorąco.❤️‍🔥 "Zach i Graham dzielili się kobietami od tej szalonej nocy, kiedy ukończyli kurs wstępny. Do diabła, przecież poderwali razem kobietę w barze zaledwie kilka tygodni temu. To był dobry układ. Pasował im obu. Graham nie musiał zagadywać lasek, czego nie lubił, a Zach je oczarowywał, zręcznie korzystając z emanujących z kolegi mrocznych i niebezpiecznych wibracji. "❤️‍🔥🔥 Ten cytat nasuwa, co będzie dziać się dalej między tą trójką. ❓️Czy ich potrójna relacja przetrwa? ❓️Jak demony z przeszłości wpłyną na nich? Książka zawiera bardzo dużo treści 18+🔥, jest nieco kontrowersyjna z uwagi na miłosny "trójkąt". 🔥 Czytało się lekko, od początku wciągnęła. Przeczytałam ją dosłownie w jeden dzień. Zdecydowanie ta książka nie znajdzie uznania wśród wrażliwych czytelników.❗️ Moja ocena: 5/5 ❤️‍🔥
Dominika - awatar Dominika
oceniła na101 rok temu
Twarda sztuka Meghan March
Twarda sztuka
Meghan March
[ współpraca reklamowa z @editio.red ] Byłam bardzo zaintrygowana tą książką i od dawna chciałam ją przeczytać. Kiedy zobaczyłam, że pojawia się w niej trójkąt miłosny, od razu wiedziałam, że muszę po nią sięgnąć. Przewyższyła wszelkie moje oczekiwania. Czytało mi się ją bardzo dobrze i szybko, być może dlatego, że była krótka, ale też przez styl pisania, który był lekki, płynny i przyjemny. Ta książka nie ma jakoś szczególnie rozbudowanej fabuły, ale mimo wszystko bawiłam się świetnie. Największą rolę grały emocje i uczucia bohaterów. Kocham to, jak zostali wykreowani, co do siebie czuli i jak ta relacja rozwijała się z każdą stroną. Główna bohaterka przeżyła naprawdę wiele i nie potrafiła ufać mężczyznom, a jednak głównym bohaterom zaufała całkowicie, dzięki temu, jakim wsparciem dla niej byli. Czytało mi się to cudownie. Oni naprawdę o siebie dbali, troszczyli się i byli dla siebie całym światem. To dokładnie ten typ książki, o którym mogłabym mówić godzinami. Trójkąt miłosny został świetnie wykreowany, a ja jestem ogromną fanką tego wątku. Trochę się obawiałam, czy zostanie dobrze poprowadzony, ale naprawdę przebił moje oczekiwania. Jedynym minusem, który sprawił, że nie dałam jej pięciu gwiazdek, były sceny zbliżeń. A raczej nie same sceny, tylko niektóre słowa, które się tam pojawiały. Mogłyby być użyte inne określenia, bo momentami aż mnie skręcało. Słownictwo, które tam się pojawiało, było żenujące i zwyczajnie dziwne. Jeśli jesteście fanami trójkątów miłosnych i szukacie krótkiej, ale wciągającej historii, w której romans gra główną rolę, bez skomplikowanej fabuły, polecam wam „Twardą sztukę”.
Katie - awatar Katie
Gin Fling Lucy Score
Gin Fling
Lucy Score Claire Kingsley
🌹𝑃𝑜𝑠𝑡 𝑟𝑒𝑐𝑒𝑛𝑧𝑒𝑛𝑐𝑘𝑖🌹 {#współpracarecenzencka z @editio.red } 𝑇𝑦𝑡𝑢ł: 𝐺𝑖𝑛 𝐹𝑙𝑖𝑛𝑔. 𝑇𝑎𝑗𝑒𝑚𝑛𝑖𝑐𝑧𝑒 𝑚𝑖𝑎𝑠𝑡𝑒𝑐𝑧𝑘𝑜 𝐵𝑜𝑜𝑡𝑙𝑒𝑔 𝑆𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔𝑠 𝐴𝑢𝑡𝑜𝑟: 𝐿𝑢𝑐𝑦 𝑆𝑐𝑜𝑟𝑒 , 𝐶𝑙𝑎𝑖𝑟𝑒 𝐾𝑖𝑛𝑔𝑠𝑙𝑒𝑦 𝑊𝑦𝑑𝑎𝑤𝑛𝑖𝑐𝑡𝑤𝑜 : 𝐸𝑑𝑖𝑡𝑖𝑜 𝑅𝑒𝑑 „Gin Fling” autorstwa Lucy Score i Claire Kingsley to lekka, wciągająca historia rozgrywająca się w niewielkim miasteczku Bootleg Springs, gdzie niemal każdy zna się z każdym, a przeszłość wciąż skrywa wiele tajemnic. Do tej społeczności trafia Shelby Thompson – ambitna studentka socjologii, która przyjeżdża tu, by zebrać materiały do swojej pracy doktorskiej. Przez splot okoliczności zamieszkuje w jednej chatce z Jonahem Bodinem, który niedawno wrócił do miasteczka i próbuje sobie życie po śmierci ojca. Od pierwszego spotkania między bohaterami pojawia się napięcie i wzajemna niechęć, jednak z czasem ich relacja zaczyna się zmieniać. W tle rozwija się również wątek dawnej, niewyjaśnionej zbrodni, który sprawia, że spokojne z pozoru miasteczko odsłania coraz więcej sekretów. Książka łączy romans z nutą tajemnicy i klimatem małej społeczności pełnej barwnych postaci. Historia Shelby i Jonaha jest pełna emocji, przekomarzań i chemii, dzięki czemu czyta się ją szybko i z dużą przyjemnością. To idealna propozycja dla osób, które lubią romantyczne historie z odrobiną zagadki.
czytanietomojeżycie - awatar czytanietomojeżycie
ocenił na1030 dni temu