Wojownicy. Świt Klanów #6: Ścieżka Gwiazd

- 2024-06-11
- 2024-06-11
- 9788382033113
- Dorota Lachowicz
Koniec, który stał się początkiem
Przywódcy pięciu obozów znaleźli się w impasie. Okrutny włóczęga Harat, niegdyś bliski przyjaciel bezwzględnego tyrana Jednookiego, uprowadził ciężarną partnerkę Nieba Czystego, aby dobić targu z leśnymi kotami. Życie Kwiatu Gwieździstego oraz jej nienarodzonych kociąt w zamian za codzienną część upolowanej zwierzyny. Ogarnięty paniką Niebo Czyste zwraca się o pomoc do pozostałych przywódców. Jedyną nadzieją na ocalenie karmicielki oraz ukrócenie rządów Harata jest zjednoczenie mieszkańców lasu, nadrzecza i wrzosowiska przeciwko wspólnemu wrogowi. Tylko dzięki braterstwu i współpracy dzikie koty będą mogły wkroczyć na ścieżkę, która zaprowadzi ich ku nowej erze wojowniczych klanów.
Kup Wojownicy. Świt Klanów #6: Ścieżka Gwiazd w ulubionej księgarni
Oceny książki Wojownicy. Świt Klanów #6: Ścieżka Gwiazd
148 użytkowników ma tytuł Wojownicy. Świt Klanów #6: Ścieżka Gwiazd na półkach głównych- Chcę przeczytać 73
- Wojownicy 5
- Fantasy 2
- Kupione 1
- Szukam 1
- Wypożyczane z... 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojownicy. Świt Klanów #6: Ścieżka Gwiazd
Jak dla mnie ta seria i ogólnie książka są bardzo smutne. Książka sama w sobie jest ciekawa ,jednak gdy w finałowym momencie kończy się śmiercią skrzydła szarego jest to bardzo smutne. Jednak seria i książka kończą się zgodą klanów, a wszystkie problemy zostają rozwiazane i koty mogą żyć w spokoju🐈⬛🐈🐾🌌
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📖 Wojownicy – Świt Klanów – Ścieżka gwiazd 🌌🐾
Na początku Harat, który porwał Kwiat Gwieździsty, nie cieszy się długo swoją przewagą. Zostaje pokonany, a partnerka Nieba Czystego ocalona dzięki odwadze Pioruna i Skrzydła Szarego. Tymczasem druga partnerka Skrzydła Szarego rodzi kocięta — wreszcie w pełni jego własne potomstwo.
Ale to finał przesądza o wszystkim. Umierający Skrzydło Szare, wypowiadając swoje ostatnie dwa oddechy, zostawia światu coś więcej niż potomków. To właśnie on nadaje sens podziałom i tworzy ideę pięciu klanów. ⚡🌑🌬️🌊🌌
Tak kończy się seria Świt Klanów — początki legendy, która trwa przez całe pokolenia.
Michał lat 12
📖 Wojownicy – Świt Klanów – Ścieżka gwiazd 🌌🐾
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOstatnia część przygód z początków klanów. To tutaj zapadają decyzje, które zmienią los wszystkich kotów — już na zawsze.
Godne zakończenie, pełne napięcia, dramatyczny finał. Na pewno jeden z lepszych tomów z tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWiększość tego tomu podobała mi się bardziej od poprzednich i już myślałam, że dam siedem gwiazdek i zacznę czytać następną serię cyklu, ale zakończenie sprawiło, że zmieniłam zdanie. Naprawdę musieli tak to zakończyć? Zdecydowanie potrzebuję przerwy od kocich dramatów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja ulubiona książka z tej serii. Jak skończy Kwiat Gwieździsty? Czy przywódcy obozów będą żyć w zgodzie? Co z chorym Skrzydłem Szarym? Te pytania pozostawiła poprzednia książka pt. Las Podzielony. A w Ścieżce Gwiazd wszystko ma łapy przednie i tylne! Na dodatek dosyć smutne zakończenie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKoniec który dla niektórych stał się nowym początkiem .
Po pójściu po kotkę wielu nie podobało się u Harata więc ich decyzja pozostaje jednoznaczna .Co jeśli nowo przybyli okażą się zdrajcami ?.Polecam przeczytać !!!
Koniec który dla niektórych stał się nowym początkiem .
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo uprowadzeniu ciężarnej kotki Niebo czyste wpada w szał ,a z tyłu głowy pozostaje myśl czy to nie było zaplanowane ? Skrzydło szare wpada na plan nic o nim nie wspomina Niebu czystemu .Czy plan się powiedzie ,a może nie zdążą na czas i kotka zacznie rodzić w śmiertelnym środowisku ?
Po pójściu po kotkę wielu nie...
Piękne zakończenie 5 serii. Niestety ale musiałam się pożegnać z ulubioną postacią przez co odejmuję jedną gwiazdkę :( . Polecam!