Wyzwania Dębowego Uroczyska

- literatura obyczajowa, romans
- Dębowe uroczysko (tom 2)
- 2024-06-19
- 2024-06-19
Dębowe Uroczysko to małe miasteczko, w którym czas płynie wolno i niewiele się dzieje. W tym roku jednak położoną na jego obrzeżach willę na polanie czeka prawdziwa rewolucja. Przygotowane przez Ninę wyzwania przyciągną wielu gości, w tym pewnego celebrytę, który zapewni im świetną reklamę. Czy przystojny influencer sprawi, że serce Niny mocniej zabije? I kim będą nowi lokatorzy, którzy przyczynią się do tego, że życie mieszkańców willi na polanie nabierze mocniejszych barw?
Kup Wyzwania Dębowego Uroczyska w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oficjalne recenzje książki Wyzwania Dębowego Uroczyska
O czym szepczą drzewa w Dębowym Uroczysku?
Tęskniliście za Dębowym Uroczyskiem? Za szumem lasu, spokojem otoczenia i wyzwaniami Niny? Joanna Tekieli ponownie zabiera nas do tego urokliwego miejsca, gdzie czwórka przyjaciół stara się sprostać wyzwaniom, które stawia przed nimi los. Gotowi na kolejną literacką podróż?
„Wyzwania Dębowego Uroczyska” to kontynuacja powieści „Dębowe Uroczysko”, która zauroczyła czytelników. Ponownie zanurzamy się w wykreowanym przez autorkę świecie, gdzie sielska atmosfera miesza się z problemami życia codziennego. Alina i Przemek wciąż starają się o dziecko. Eryk zmaga się ze stresem przed habilitacją, a Nina rozwija swój pomysł z wyzwaniami, walcząc jednocześnie z demonami przeszłości. Pojawi się także nietypowy, nowy mieszkaniec pensjonatu, a z torem przeszkód zmierzy się znany celebryta, który spróbuje podbić serce Niny. Czyżby szykował się romans?
Z radością powróciłam do Dębowego Uroczyska. Zatęskniłam za bohaterami i ich dalszymi losami, a także za klimatem powieści. Autorka po raz kolejny udowadnia swój talent do malowania słowem obrazów przyrody, kusząc czytelników wizją ucieczki do tego zacisznego miejsca. „Wyzwania Dębowego Uroczyska” to opowieść, która pozwala się zrelaksować i zapomnieć o codziennych troskach. Obserwujemy losy kilku osób zmagających się z własnymi słabościami i dążących do realizacji swoich marzeń. Kibicujemy im, a także odczuwamy ich emocje. Nie znajdziemy tu co prawda wartkiej akcji czy zaskakujących zwrotów akcji, ale jesteśmy urzeczeni tą historią, przywiązujemy się do bohaterów i wciągamy się w tą opowieść. Autorka otula nas słowem pisanym i nie trzeba nic więcej. Ale nie bójcie się, nie wieje nudą, tak jak życie, tak i owa opowieść potrafi zaskoczyć, rozbawić, ale i wzruszyć.
W „Wyzwaniach Dębowego Uroczyska” autorka w umiejętny sposób przemyca dość trudne tematy. Nie przytłacza nimi czytelnika, ale zachęca do refleksji. Główna bohaterka wciąż walczy z atakami i próbuje przepracować traumy przeszłości. Autorka ukazuje, jak ważne są tu pomoc najbliższych i wsparcie. Poruszane też są zagadnienia trudnych relacji na linii rodzic – dziecko, starania się o maleństwo czy walki z problemami niepłodności. Nie zabrakło także wątku związanego z przemocą w rodzinie i próbami radzenia sobie z doznanymi krzywdami. Pojawił się temat popularnego świata social mediów i „życia dla zdjęcia”. Cóż, zachęca do przemyśleń.
„Wyzwania Dębowego Uroczyska” to ciepła i przyjemna lektura, która otuli was szumem drzew, zapachem kwiatów i historią, która budzi emocje. Na chwilę oderwiecie się od rzeczywistości i być może nabierzecie ochoty na wycieczkę do sielskiego zakątka lub podjęcie własnych wyzwań. Polecam z całego serca.
Agnieszka Zwolska-Szydłowska
Opinia społeczności książki Wyzwania Dębowego Uroczyska
Druga część powieści Dębowe Uroczysko. Działalność pod tytułem: prowadzenie pensjonatu oraz serwowanie ekstremalnych wyzwań w terenie chętnym i żądnym wrażeń klientom - coraz bardziej się rozkręca. Właściciele już nie muszą martwić się o byt. Mają dużo pracy. Ciągle coś się dzieje. Powieść mnie mocno ubawiła w kilku momentach, zwłaszcza że autorka wprowadziła do niej nowego bohatera w postaci narowistego i wyjątkowo złośliwego osła. Były też oczywiście fragmenty wzruszające. Serdecznie polecam.
Oceny książki Wyzwania Dębowego Uroczyska
658 użytkowników ma tytuł Wyzwania Dębowego Uroczyska na półkach głównych- Przeczytane 529
- 2024 40
- 2025 25
- Audiobooki 10
- Legimi 8
- Przeczytane 2024 6

![Wyzwania Dębowego Uroczyska [e-book]](https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/5121000/5121533/1164566-70x100.jpg)

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wyzwania Dębowego Uroczyska
Książka nie dla każdego, mnie osobiście nie porwała
Książka nie dla każdego, mnie osobiście nie porwała
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDalsze losy Niny, Eryka, Aliny, Przemka, Noska i Tosi. Pierwszy tom książki był bardzo ciekawy, sporo się działo, było dużo przeżyć. Drugi tom mam wrażenie był pisany trochę na siłę. Owszem fajnie się czyta, ale niestety już tak bardzo nie wciąga, jak tom pierwszy. Bardzo pozytywna książka i warta przeczytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to♦️Dębowe Uroczysko
♦️Wyzwania Dębowego Uroczyska
Nina jest życiowym rozbitkiem. Po ciężkich przeżyciach wciąż nękają ją demony przeszłości, więc postanawia posłuchać popularnej maksymy: „rzuć wszystko i jedź w Bieszczady”. Odchodzi z pracy, sprzedaje mieszkanie i rusza w trasę, by znaleźć swoje miejsce. W Bieszczady jednak nie dociera, bo jej autobus ma przymusowy postój w małym mieście Dębowe Uroczysko, a Nina, która nie wierzy w przypadki, postanawia sprawdzić, po co los ją tu skierował. Niespodziewanie dla siebie zaprzyjaźnia się z właścicielami miejscowego pensjonatu i ich rezydentem.
Jak wszystkie książki tej autorki jest lekka, przyjemna i ciekawa. Aczkolwiek nie boi się pani Tekieli poruszać trudnych tematów.
Bardzo przyjemnie spędziłam czas na tle zielonych lasów, przyrody i zwierząt, wśród ciekawych ludzi i ich życiowych zakrętów.
♦️Dębowe Uroczysko
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to♦️Wyzwania Dębowego Uroczyska
W kontynuacji losów bohaterów z Dębowego Uroczyska sukces pensjonatu staje się symbolem siły wspólnoty i przyjaźni. Nina, Eryk, Przemek i Alina tworzą wyjątkowe miejsce, które łączy w sobie urok natury z pasją do survivalu. Mimo że interes rozkwita, Nina musi zmierzyć się z traumami sprzed lat, szukając ratunku w profesjonalnej terapii. W tle wielkich życiowych zmian Aliny i Przemka wybrzmiewa kluczowe pytanie o uczucia łączące Ninę i Eryka....
Autorka, Joanna Tekieli, snuje barwną opowieść o nadziei i udowadnia, że bezpieczna przystań jest w zasięgu ręki każdego, kto odważy się o nią zawalczyć....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPena ciepła i uroku opowieść że rodzina to niekoniecznie ludzie z którymi łączą nas więzy krwi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała seria. Szkoda, że to dylogia.
Wspaniała seria. Szkoda, że to dylogia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna życiowa powieść, sprawiającą ze zycie wydaje się jeszcze piekniejsze
Kolejna życiowa powieść, sprawiającą ze zycie wydaje się jeszcze piekniejsze
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUdana kontynuacja.
Udana kontynuacja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNastrój tej powieści i pensjonatu przypomina Etnę. Pozorny spokôj, pewna rutyna, a jednak przyciąga tych, ktôrzy pragną wyzwañ. Pozwala stanąć w prawdzie z sobą, przepracować stratę i inne traumy. Pozwala spotkać ludzi, którzy są życzliwi, gotowi wyciągnąć pomocną dłoń. Tak jak na szlakach Etny.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiepła opowieść o pokonywaniu życiowych traum, przyjaźni w malowniczym otoczeniu przyrody. Udana kontynuacja.