Jak ja go nie cierpię

Okładka książki Jak ja go nie cierpię autora Meghan Quinn, 9788368053456
Okładka książki Jak ja go nie cierpię
Meghan Quinn Wydawnictwo: Insignis Cykl: Almond Bay (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Almond Bay (tom 1)
The Way I Hate Him
2024-07-17
2024-07-17
2023-07-26
Marta Miazek

Kup Jak ja go nie cierpię w ulubionej księgarnii

Jak ja go nie cierpię

Oceny książki Jak ja go nie cierpię

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak ja go nie cierpię

Bardzo lekka, wciągajaca.Taka w typie young adult i from enemies to lovers; blyskotliwa, wzruszajaca i ....czasem śmieszna ;)

Bro… mam wrażenie, ze ta książka mogłaby się skończyć po 300 stronach. Trochę zbyt przeciągnięta moim zdaniem. Trafiłam na nią szukając romansu z serii hate-love, ale szczerze mówiąc za mało tu tej nienawiści, a za dużo miłości. I to przesadnie za dużo….

535 użytkowników ma tytuł Jak ja go nie cierpię na półkach głównych
93 użytkowników ma tytuł Jak ja go nie cierpię na półkach dodatkowych

Meghan Quinn
Meghan Quinn
When I was in high school I occasionally read books but was consumed by other teenage things so I didn't take the time to appreciate a good book on a cloudy day, wrapped up in a blanket on the couch. It wasn't until I received a Kindle for Christmas one year that my world completely flipped upside down. When looking for books I came across the Contemporary Romance genre and was sold and I haven't turned back since. You can either find my head buried in my Kindle, listening to inspiring heart ripping music or typing away on the computer twisting and turning the lives of my characters while driving my readers crazy with anticipation. ​I currently reside in beautiful Colorado Springs where the sun is always shining and there is a trail waiting to be hiked on every corner. I share a lovely and warm home with the love of my life and my five, four-legged children.

Meet Cute. Prawo do miłości Helena Hunting
Meet Cute. Prawo do miłości
Helena Hunting
Jak bardzo prawdopodobnie jest,że wpadniecie na swojego idola np.na studiach? Raczej niewielkie. Kailyn się to udaje.Na dodatek aktor,w którym kochała się jako nastolatka jest w tej samej grupie co ona.Z pozoru niewinne zauroczenie przeradza się w przyjaźń.Ale incydent z zbyt póznym oddaniem pracy Kailyn przez Daxona kładzie cień na ich znajomości.Dziewczyna czuje się całkowicie rozczarowana. Kilka lat później oboje są wziętymi prawnikami. I nic nie wskazuje na to,by mieli się ponownie spotkać.Los ma w tej sprawie inne zdanie. Niespodziewanie Dax zjawia się w biurze Kailyn i prosi ją o poradę. Jego rodzice zginęli w wypadku samochodowym, a on został sam z 13-letnią siostrą,która nie radzi sobie ze stratą. O prawo opieki nad Emme walczy też ciotka Linda. Ona nie dba o środki ani o dobro siostrzenicy. Czy Kailyn i Dax pominą dawne urazy i zerwą szyki by uratować nie tylko Emme,ale spróbować razem zbudować przyszłość? Zacznę od tego,co mi się nie podobało. Mianowicie relacja enemies to lovers,gdzie na samym początku książki są nazwani przyjaciółmi.Sytuacja z poźnym oddaniem pracy to ciężki temat,ale żeby zaraz stawać się wrogiem? Pachnie mi tu małostkowością. Poruszanie temu spraw pro bono na plus,bo większość społeczeństwa myśli,że prawnicy są łasi na pieniądze. Walka o siostrę i próba zastąpienia rodziców ukazana w realny sposób. Myślę, że większość miała by problem by z dnia na dzień stać się rodzicem dla młodszego rodzeństwa. Lekki,przyjemny romans.
maniek_czyta Aneta - awatar maniek_czyta Aneta
oceniła na97 miesięcy temu
Między nami Mhairi McFarlane
Między nami
Mhairi McFarlane
Przychodzę dziś do Was z recenzją książki „Między nami” Mhairi McFarlane”. Pięknie wydana książka opowiada o Roisin, która od 10 lat związana jest z Joe i mają swoją grupkę przyjaciół. Na wspólnym wyjeździe oglądają paczką najnowszy serial Joe, który jest scenarzystą, a przerażona Roisin uświadamia sobie, że zainspirował się jej intymnymi szczegółami z życia. Czy Joe jeszcze czymś się zainspirował? Roisin zaczyna analizować ich związek. Radością tej książki jest grupka przyjaciół niczym z serialu „Friends”, którzy spędzają wspólnie czas i wzajemnie się wspierają. Jednak nie zawsze jest tak idealnie jak w amerykańskim sitcomie, ponieważ tutaj znajdziemy bardziej toksyczne przykłady związku i przyjaźni. Ta książka pokazuje, że można żyć z kimś 10 lat i go naprawdę nie znać, a kobieca intuicja i wsparcie przyjaciół pomogą odkryć prawdę. Podziwiam Roisin, która po takich rewelacjach w swoim życiu nie poddała się, była szczera przebojowa i dzielnie odkryła niełatwą dla niej prawdę. Przerażające jest to, jak w jednym momencie trzeba przewartościować swoje życie i stracić zaufanie do najbliższej osoby. Niestety takie rzeczy dzieje się, a autorka ujęła ten wątek w historii o przyjaźni, ambicji, relacjach partnerskich i przyjacielskich. Morał jest jednak taki, że po każdej burzy wychodzi słońce, więc nie ma czego się bać 😍 Polecam fajną lekturę w stylu romansów z domieszką dramatu!
Katarzynaa97 Kupijaj - awatar Katarzynaa97 Kupijaj
ocenił na71 miesiąc temu
Rzuć go dla mnie Whitney G.
Rzuć go dla mnie
Whitney G.
Przyznam, że bardzo lubię twórczość autorki choć moja relacja z jej książkami przypomina matematyczny wykres. Raz jestem cała w zachwytach a raz odczuwam duży niedosyt. Jak zapewne się domyślacie to w tych pełnowymiarowych powieściach jestem pełna euforii a przy krótkich formach narzekam na zbyt szybkie tempo i mało rozwiniętą fabułę. Jak było w przypadku tego tytułu? Na początku nie mogłam się wkręcić w fabułę. Mamy tu schemat przeskoków w czasie do wspomnień o poprzednich nieudanych związkach i zerwaniach. Akcja więc jest szybka, dynamiczna i pełna męskich imion ale po pewnym czasie to wszystko składa się w pewną całość, która już nie przeszkadza. Główną bohaterką jest Penelope, utalentowana łyżwiarka, której karierę przerwał wypadek. W życiu prywatnym nie idzie jej tak dobrze jak na lodzie. Nie ma przyjaciół a w związkach zalicza same katastrofy. Pocieszenia i wsparcia szuka u Haydena, najlepszego przyjaciela jej brata, który obiecał się nią opiekować. Tych dwoje na początku darzy się wielką niechęcią, która przemienia się w trwałą i długoletnią przyjaźń. A gdy Penelope trafia na (wydawałoby się) księcia z bajki, oboje odkrywają, że to może być coś więcej. Uprzedzam, że tych dwoje ma swój własny specyficzny sposób komunikowania się pełen uszczypliwości i sarkazmu, do którego trzeba się przyzwyczaić. Po tylu latach przyjaźni znają się jak łyse konie i czasem wystarczy im jedno słowo lub gest by się porozumieć. Ta książka wywołała u mnie naprawdę skrajne emocje za sprawą jej bohaterów. W połowie lektury było mi bardzo żal Haydena a Penelope miałam ochotę mocno wstrząsnąć. Zaliczyłam też stan niedowierzania, złości, bezsilności i czystego szczęścia. Autorka zadbała również o nutę dreszczyku i tajemnicy, która ujrzy światło dzienne pod koniec książki zmieniając bardzo wiele. Jeżeli szukacie lektury, która zapewni wam emocjonalny rollercoaster to jest to tytuł dla was. Jestem ogromnie ciekawa kolejnego tomu.
Marzena - awatar Marzena
oceniła na71 miesiąc temu
Flirtation or Faceoff Leah Brunner
Flirtation or Faceoff
Leah Brunner
Wcześniejszy tom tej historii pokazał już trochę relację głównych bohaterów. Tu ich historia została pokazana od samego początku, a z każdą możemy lepiej zrozumieć kształtowanie się relacji bohaterów. Pierwsze strony powoli wprowadzają w całą tę historię, ale jak dla mnie ten początek około 40 stron były bardzo spokojne i prawie nic się nie działo. Było to dla mnie bardzo zniechęcające do dalszego czytania, ale na całe szczęście nie porzuciłam tej historii. Po tych kilkudziesięciu stronach historia naprawdę się rozkręca i wręcz wciąga do dalszego czytania. Lekka, zabawna historia z motywem w tle. Pojawia się tu też oczywiście kilka cięższych wątków jak zdrada, rozstanie, nieodpowiedzialność rodzica i tego skutki. Główny bohater okazał się cudowny! Dla głównej bohaterki sięgnął po książkę i sam nawet się wciągnął. A na dodatek chciał spędzać z nią czas, razem czytając, więc zbudował jej biblioteczkę i dał bon na książki. No jak dla mnie prawdziwy ideał! (przynajmniej dla książkary) Oprócz tego był bardzo troskliwy i czuły względem innych. Od początku bardzo starał się, żeby główna bohaterka go dostrzegła i zobaczyła, że jego uczucia są poważne. Wszystko nie udałaby się bez genialnego planu chłopaków z drużyny, którzy dali Colbiemu masę rad, żeby wszystko się udało. Jednocześnie chłopcy zostali ukazani tu jeszcze cieplej niż w pierwszym tomie. Z pewnością byli najczęściej powodem do śmiechu, bo ich teksty były czasem rozbrajające. Główna bohaterka bardzo poraniona, a jednocześnie jak dla mnie bardzo ślepa na uczucia, jakimi darzył ją od początku Colby. Trochę irytowała mnie tym zafascynowaniem względem profesorka, który i tak miał ją gdzieś, do półki nie zobaczył z nią wielkiego hokeisty. Czy podobała mi się ta historia? Tak, pomimo trochę zbyt nudnego początku, warto dać tej historii szansę, aż się dobrze rozwinie i pokażę prawdziwą wartość tej historii.
frezjaksiążki - awatar frezjaksiążki
Still Loving You Monika Skabara
Still Loving You
Monika Skabara
Molly i Henry są kochającym się małżeństwem. Wracając z randki, mają wypadek, w którym mężczyzna ginie. Mija rok, a kobieta wciąż nie może pogodzić się ze śmiercią męża. Trwa w zawieszeniu, a jej życie nie przypomina tego sprzed wypadku. W jej życiu pojawia się inny mężczyzna, Maks. Spotyka go w kawiarni, sądząc, że facet chce ją poderwać. Po czasie okazuje się, że Maks od niedawna wychowuje samotnie kilkuletniego syna, który nie mówi. Molly z zawodu psychiatra dziecięcy, będzie chciała pomóc chłopcu. Czy kobieta dopnie swego i czy będzie potrafiła ruszyć do przodu? Temat żałoby, czy spotkaliście się z takim w romansach? Ja przyznaje, że rzadko, dlatego ta historia praktycznie od pierwszych stron mnie wciągnęła. Sam fakt, że początek zaczyna się takim mocnym akcentem jak śmierć, już przyciąga. Poruszona kwestia wychodzenia z żałoby nie tyczy się tylko zamknięcia się w sobie, ale także mamy tu pokazane brak zgody na odejście partnera, a mówiąc dosadnie, widywanie i rozmowa z jego duchem. Molly, czyli główna postać to kobieta rozsądna, profesjonalna i niezwykle mądra. Widać, że praca jest jej pasją, a nie tylko sposobem zarabiania pieniędzy. Jej podejście do dzieci jest niezwykłe. Potrafi ona naprawdę zjednywać sympatię, czego nie można powiedzieć do końca o Maksie, bowiem jest to mężczyzna tak zmienny jak pogoda. Jego charakter i zachowania zmieniały się zależnie od danej sytuacji. Można powiedzieć, że jest to człowiek o kilku twarzach. Ich znajomość okaże się przepustką do zmian, a powodzenie "kto się czubi, ten się lubi" pasuje do nich jak ulał. Bardzo ważnym motywem tutaj poruszonym jest trauma dziecka i to tak silna, że dziecko przestaje mówić. Przemoc fizyczna i psychiczna stosowana w stosunku do małoletniego powoduje negatywne konsekwencje. Autorka naprawdę świetnie to wykreowała. Z motywem tym, silnie połączony jest inny motyw - toksycznego rodzica. W tej historii jest on podwójny, gdyż nie tyczy się tylko dziecka, ale również dorosłego mężczyzny. Zastanawiacie się czy ta historia mi się podobała? Moja odpowiedź brzmi: bardzo! Ciekawie napisana, nieszablonowa fabuła, a do tego ten plot twist na samym końcu - no tego się nie spodziewałam! Do tego wszystkiego naprawdę szybko i przyjemnie się ją czyta, więc jeśli was zaintrygowała ta historia, to nie czekajcie, czytajcie!
Czytająca_biegająca Jurkowska - awatar Czytająca_biegająca Jurkowska
oceniła na97 miesięcy temu
Mine To Hold Natasha Madison
Mine To Hold
Natasha Madison
Czy wy też uważacie, że w dniu ślubu wszystko powinno iść tak jak zaplanowaliśmy? Tak właśnie myślała Shelby, aż do momentu kiedy dzień przed ślubem otrzymała wyznanie miłosne od swojego przyszłego męża, które niestety nie było skierowane do niej. Żeby było jeszcze bardziej skomplikowanie w dniu ślubu Weston (świadek i najlepszy przyjaciel pana młodego) dowiaduje się, że jego dziewczyna zdradza go z jego przyjacielem. I tak Shelby i Weston wyruszają w podróż, która miała być jej poślubną. Po przeczytaniu pierwszego tomu nie sądziłam, że w tym będziemy mieli taki obrót spraw. Polubiłam losy Shelby i Asa, wspaniale została przedstawiona ich przyjacielska relacja i to jak przez lata zaczęli coraz bardziej siebie znać. Oczywiście nie mogło zabraknąć dawki humoru, rodzeństwa Shelby i innych bohaterów z pierwszego tomu. Podoba mi się to jak pisarka przechodzi z tomu na tom, tocząc akcję dalej jedynie co skupiając się na innym głównych bohaterach, Całość jest bardzo spójna, przy okazji nie da się nie lubić Shelby i Asa są za wspaniali. Jestem fanką kobiety i jej odegrania się na jej niedoszłym narzeczonym, facet zdecydowanie zasłużył. Znając mnie mój facet za takie coś by oberwał i to mocno 😄 Akcja toczy się w małym miasteczku za co od razu ocena wzrasta😄 Jak wiecie uwielbiam takie klimaty małych miasteczek. Czytało mi się ją szybko i płynnie, miałam momenty, że cieżko było mi się od niej oderwać. Dawno tak szybko książki nie przeczytałam. Zdecydowanie wam polecam poznać losy Shelby i Westona, jak również reszty tomów. Mogę wam zapewnić, że nudzić się nie będzie, świetnie się sprawdzi na krótki wypad lub aby pochmurny dzień rozświetlić go trochę. Zaczytana.studentka
zaczytana_studentka - awatar zaczytana_studentka
oceniła na95 miesięcy temu
Idealny kandydat Ashley Winstead
Idealny kandydat
Ashley Winstead
Zaczęła czytać tą książkę po dniu ojca, więc dedykacja trafiła, albo ja w książkę. Lex totalnie się zmienia po zerwaniu z chłopakiem, będzie przemina. Kiedy główna bohaterka pije drinka i zagaduje ją jakiś facet, na ratunek przybywa przystojniak. Kiedy tych dwoje się dogaduje zaczyna się palić. Schodząc główna bohaterka skręca kostkę i rycerz na białym koniu bierze ją na ręce. W takim momencie uchwytuje ich fotoreporter, który chce zrelacjonować sytuację z pożarem. Głowa bohaterka zastanawia się, dlaczego facet ucieka, czy to na pewno z jej powodu? Dzięki Gia dowiaduje się prawdy o ucieczce, tak jak myślałam, to przez zdjęcie ... On startuje na gubernatora, ona pracuje w bibliotece, łączy ich mój ukochany motyw czyli fake dating. To jak główny bohater mówi, że nie chce się wiązać i głowa bohaterka wieśniaczka 😂😂😂. To jak Logan jechał po bandzie z byłym dziewczyny. Między tymi było tyle chemi, że chocho. Uwielbiam ten tekst Logana, że ''pani guglała''. Z tymi pytaniami też dobrze negocjował z Larry. To jak Logan podawał ubrania w przymierzalni dobry z niego gagatek. Główna bohaterka rozmawiająca z kobietą pracująca w bibliotece i jej przypadku, tam to dopiero hardkor. Czy Logan zakocha się w politycznej bombie? Ach rzutki to zawsze klasa w romansach. Ach ta szczerość okazuje się, że Alexis wyszły gały, a Logan to bad boy. Ten tekst ''no i po naszej milusiej bibliotekarce'' to było tak dobre. ''Jesteś w domu, to tam zostań'' hahaha główna bohaterka się wkurzyła. Siostra Alexis jest w polityce i aby poparła Logana ta zmusza ją do randki. Tych dwoje w sensie Logan i Alexis to agenty. ­''Ze wszyst­kich barów z winem we wszyst­kich mia­stach na całym świe­cie ona musiała wejść do mojego''- jak nic Logan jest skromny hahaha. Książka się rozkręca, a rozgrzeje do czerwoności motyw one bed na wyjeździe. Nasza główna bohaterka dostaje doceniona przez szefa. Czy dla Logana kampania jest mniej ważna? No i podziękowania, które mnie kupiły on ją przeczytał 🥲. Fajnie, że mogła zobaczyć przemianę z chłopca na mężczyznę ♥️.
Gąbcia - awatar Gąbcia
oceniła na927 dni temu

Cytaty z książki Jak ja go nie cierpię

Dodaj cytat z książki Jak ja go nie cierpię