Ptaszynka 3

- literatura obyczajowa, romans
- Bracia Davies (tom 3)
- 2024-05-15
- 2024-05-15
Trzeci tom historii Hope i Anthony’ego.
Hope wraca do domu ze stanowczą decyzją, że już nigdy nie pozwoli Anthony’emu się do siebie zbliżyć. Pomimo to mężczyzna nie zamierza odpuścić. Jest zdeterminowany, by jeszcze raz zawalczyć o ukochaną i dzieci. W końcu udaje mu się przekonać Hope, żeby dała mu ostatnią szansę.
Oboje nie mają jednak pojęcia, jak wiele trudności jest przed nimi. Czy wystarczy im sił, aby je pokonać? A może to właśnie na barkach Anthony’ego spocznie ciężar całej odpowiedzialności, żeby uratować wszystkich i wszystko, co jest dla niego ważne?
Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.
Kup Ptaszynka 3 w ulubionej księgarni
Oceny książki Ptaszynka 3
484 użytkowników ma tytuł Ptaszynka 3 na półkach głównych- Przeczytane 327
- 2024 14
- Legimi 6
- Przeczytane 2024 4
Tagi i tematy do książki Ptaszynka 3
Cytaty z książki Ptaszynka 3
– Dziecko mi zapłodniłeś, szubrawcu, kryminalisto… – Ściskał nos u nasady, spoglądając na zdjęcie swoich wnuków. – Ty plago egipska, jak prz...
Rozwiń– Zabawne – zaczął cicho Matt, spoglądając na dziewczynę siedzącą w drugim końcu pomieszczenia, czytającą opowieść świąte...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ptaszynka 3
Drugi tom wzbudził we mnie zainteresowanie szczególnie końcówka, trzeci natomiast zostawił mi duży niedosyt połowa książki była nudna a zakończenie szybkie i bez głębszego wyjaśnienia jakiego z zapartym tchem wyczekiwałam. Czekam na historię pozostałych braci 🩷
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna historia. Nie mogłam się oderwać od książki.
Piękna historia. Nie mogłam się oderwać od książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo dwóch poprzednich częściach serii miałam spore oczekiwania i chyba właśnie dlatego ta odsłona wypadła dla mnie nieco słabiej. Nadal czułam przyjemność z powrotu do świata Braci Davies – to jak spotkanie ze starymi znajomymi, których losy śledzi się z sentymentem i uśmiechem.
Książka ma swoje mocne strony: lekki styl, poczucie humoru i tę charakterystyczną dla autorki iskrę, która sprawia, że czyta się szybko i bez większego wysiłku. Towarzyszyło mi głównie uczucie rozbawienia i ciepła, choć momentami także lekkie znużenie. Niektóre sytuacje były tak przerysowane, że balansowały na granicy absurdu – i choć potrafiłam przymknąć na to oko, to jednak wpływało to na odbiór całości.
Mimo słabszych momentów, bawiłam się dobrze. Myślę, że to właśnie magia serii – nawet jeśli fabuła nie dorównuje poprzedniczkom, to sam klimat, bohaterowie i powroty do znanych wątków potrafią zrekompensować niedociągnięcia. To taka książka, którą czyta się dla frajdy i poczucia ciągłości historii, a niekoniecznie dla spójności czy wiarygodności każdego elementu.
Podsumowując: Ptaszynka 3 nie zachwyciła mnie tak jak wcześniejsze części, ale nie żałuję spędzonego z nią czasu. To nadal dobra zabawa, pełna lekkości i charakterystycznego uroku serii – idealna dla tych, którzy chcą jeszcze trochę pobyć w towarzystwie Braci Davies.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ma swoje mocne strony: lekki styl, poczucie humoru i tę charakterystyczną dla autorki...
🌹𝑃𝑡𝑎𝑠𝑧𝑦𝑛𝑘𝑎 3 [𝑇𝑟𝑦𝑙𝑜𝑔𝑖𝑎 𝐵𝑟𝑎𝑐𝑖𝑎 𝐷𝑎𝑣𝑖𝑒𝑠 𝑇𝑜𝑚 3]🌹
🌹Kᴀᴛᴀʀᴢʏɴᴀ Sᴛʀᴀᴡɪɴ́sᴋᴀ🥀
🥀𝚆𝚢𝚍𝚊𝚠𝚗𝚒𝚌𝚝𝚠𝚘 𝙽𝚒𝚎𝚉𝚠𝚢𝚔ł𝚎🥀
ℚ: Wasza wymarzona suknia ślubna?
♫︎ɢɪʀʟs ʟɪᴋᴇ ʏᴏᴜ ~ ᴍᴀʀᴏᴏɴ 5♫︎
💚Może odrobiny ciemności? I nie zrozum mnie źle, bo właśnie w tej ciemności potrafiłem cię odnaleźć. I ty musiałeś pomóc mi się z niej uwolnić. Słuchać mojego szeptu zakłóconego krzykiem i bezradnością. Układać nowe słowa z wyrazów pełnych chaosu. Czytać pomiędzy wierszami sugerującymi odrzucenie.💚
✰✰✰/✰✰✰✰✰
⤳ Age Gap [10 lat]
⤳ Zakazany Związek
❗18+❗
Wszystkim wielkim literom zaczynającym małe słowa, wszystkim małym ludziom stworzonym z wielkich myśli. «𝐷𝑒𝑑𝑦𝑘𝑎𝑐𝑗𝑎»
|ᴋɪʟᴋᴀ ꜱᴌᴏ́ᴡ ᴏ ᴀᴜᴛᴏʀᴄᴇ|
• Mazowiecka autorka pełna zamiłowania do deszczowych i herbaty zimowej.
𝓕𝓪𝓫𝓾ł𝓪:
༄ Hope boi się o swoje dzieci, ponieważ żyje w świecie okrutnym. Dlatego ucieka od Anthony'ego.
༄ Anthony postanawia o nią zawalczyć i prosić mamę jego dzieci o kolejną szansę.
𝓑𝓸𝓱𝓪𝓽𝓮𝓻𝓸𝔀𝓲𝓮 𝓟𝓲𝓮𝓻𝔀𝓼𝔃𝓸𝓹𝓵𝓪𝓷𝓸𝔀𝓲:
༄ Hope Clinton ~ młoda mama, która chcę uciec z miejsca, które jest niebezpieczne.
༄ Anthony Davies ~ chcę zapewnić bezpieczeństwo Hope oraz ich dzieciom.
𝓜𝓸𝓳𝓪 𝓸𝓹𝓲𝓷𝓲𝓪:
༄ Ten tom oceniam niżej niż dwa wcześniejsze.
༄ Nie czułam tej Iskierki, którą chciałbym czuć.
༄ Czytając książki jedną po drugiej, miałam wrażenie że jest dawanych za dużo szans.
༄ Poprzednie dwa tytuły z tej trylogii o wiele bardziej mi się podobały niż ten.
༄ 𝑃𝑡𝑎𝑠𝑧𝑦𝑛𝑘𝑎 3 ~ czułam się, jakbym miała déjà vu. Tu zabrakło mi czegoś więcej i Moim zdaniem: zamiast trzech książek, można by było zrobić dwie.
༄ Czy polecam? Raczej tak.
𝑀𝑜𝑐𝑛𝑒 𝑠𝑡𝑟𝑜𝑛𝑦: Wszystko
𝑆ł𝑎𝑏𝑒 𝑠𝑡𝑟𝑜𝑛𝑦: Brak tej iskierki.
❦︎sᴇᴇ ʏᴏᴜ sᴏᴏɴ • ɴᴀᴠɪx❦︎
🌹𝑃𝑡𝑎𝑠𝑧𝑦𝑛𝑘𝑎 3 [𝑇𝑟𝑦𝑙𝑜𝑔𝑖𝑎 𝐵𝑟𝑎𝑐𝑖𝑎 𝐷𝑎𝑣𝑖𝑒𝑠 𝑇𝑜𝑚 3]🌹
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🌹Kᴀᴛᴀʀᴢʏɴᴀ Sᴛʀᴀᴡɪɴ́sᴋᴀ🥀
🥀𝚆𝚢𝚍𝚊𝚠𝚗𝚒𝚌𝚝𝚠𝚘 𝙽𝚒𝚎𝚉𝚠𝚢𝚔ł𝚎🥀
ℚ: Wasza wymarzona suknia ślubna?
♫︎ɢɪʀʟs ʟɪᴋᴇ ʏᴏᴜ ~ ᴍᴀʀᴏᴏɴ 5♫︎
W sumie takie 3,5 ⭐️
Z jednej strony mam wrażenie, że jest tylko za dużo i za szybko a. Z drugiej taki temat jest przedstawiony w sposób dość, sama nie wiem, ogólnikowy. Jakby cała druga połowa książki to dla mnie zbyt szybka akcja. Ze zbyt małym zwróceniem uwagi na szczegóły.
Mimo to bardzo lubię tą trologię i na pewno z chęcią przeczytam książki o innych braciach Davis.
W sumie takie 3,5 ⭐️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo czekałam na zwieńczenie tej triologii i przyznam, że trochę się zawiodłam. Styl autorki poziom humoru nadal jest na bardzo podobnym poziomie, który mi odpowiada, ale jeżeli chodzi o fabułę, to nie było to coś, czego się spodziewałam.
po cytatach myślałam że to jest jedna z
fajniejszych książek lecz można było wykorzystać lepiej cały potencjał
po cytatach myślałam że to jest jedna z
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tofajniejszych książek lecz można było wykorzystać lepiej cały potencjał
Świetnie zakończona. Jednak dalej uważam że mogli podzielić ją na dwa tomy.
Świetnie zakończona. Jednak dalej uważam że mogli podzielić ją na dwa tomy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo szokującej informacji o ciąży, Anthony nie do końca potrafi dojść do siebie. Mężczyzna nie jest ucieszony tą wiadomością. Jednak, gdy szok ustępuje, nadchodzi inny problem. Hope nie tylko jest niepewna swoich uczuć, ale przede wszystkim przeraża ją fakt, że dzieci będą dorastać w brutalnym świecie, dlatego postanawia, że wychowa je sama…
Ta część to istny rollercoaster humorów bohaterów. O ile Hope można zrozumieć to Anthonego nie za bardzo. Przyciągają się i odpychają. Na szczęście Anthony staje na wysokości zadania i postanawia walczyć o ukochaną. Niestety zostanie on wystawiony na bardzo silną próbę ze względu na złą kondycję psychiczną Hope. Nie dość, że przyjdzie mu się martwić o ukochaną to i cały ciężar opieki nad dziećmi spocznie na nim. Wydarzenia, które na nich czekają są próbą dla ich związku. Okaże się czy ich uczucie jest na tyle silne by przetrwać najgorsze chwile.
Dobre zakończenie tej historii. Całość godna polecenia. Idealna na chłodne jesienne wieczory.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część to istny rollercoaster...
"ℙ𝕥𝕒𝕤𝕫𝕪𝕟𝕜𝕒 3" - Katarzyna Strawińska
Wydawnictwo @wydawnictwoniezwykle
☕☕☕☕/5
"– Zabawne – zaczął cicho Matt, spoglądając na dziewczynę siedzącą w drugim końcu pomieszczenia, czytającą opowieść świąteczną. – Co takiego? – podjąłem temat.
– To, że zrobiła ludzi z tych, którzy zdawali się nie mieć duszy."
Trzecia część "Ptaszynki" to ostatni tom historii Hope i Anthony'ego z serii "Bracia Davies". Długo nie zabierałam się za dokończenie tej trylogii, z uwagi na mój zawód na 2 części. Jednak postanowiłam dać szansę zakończeniu historii tej dwójki.
To było naprawdę coś cudownego, o wiele bardziej podobał mi się ten tom, niż poprzedni. Choć przyznam, że tak jak wielu innym osobom, Hope działała na nerwy, przez swoje zachowanie względem Tony'ego. Przez pierwszą połowę książki ciągle go zwodziła, chciała go, a jednocześnie nie, no kurde, laska co z tobą nie tak.
Co do Anthony'ego, ja go ubóstwiam. Jest przecudownym mężczyzną i postacią. To jaki był pełen miłości względem Hope, szanował każde jej słowo, chronił ją i był gotowy zrobić dla niej absolutnie wszystko. Mogłabym się rozwodzić godzinami nad jego postacią.
Nie inaczej było z Matthew i Colinem, którzy byli wspaniałymi braćmi, zarówno dla swojego brata Anthony'ego, jak i Hope. Colin często potrafił rozbawić do łez, a Matt starał się trzymać wszystko w ryzach, ale obaj wspierali oboje głównych bohaterów.
Ostatnie kilka rozdziałów, czułam się jakby ktoś wyrywał mi serce. Cierpienie Hope i Tony'ego, który nie wiedział jak, choć starał się jak mógł, by pomóc ukochanej, było drogą przez mękę. Naprawdę okropnie bałam się zakończenia, na szczęście Hope postanowiła zawalczyć o sobie u boku ukochanego.
Polecam z całego serca, choć seria nie jest pozbawiona wad, na pewno warto poznać tą historię.
"ℙ𝕥𝕒𝕤𝕫𝕪𝕟𝕜𝕒 3" - Katarzyna Strawińska
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWydawnictwo @wydawnictwoniezwykle
☕☕☕☕/5
– To, że zrobiła ludzi z tych, którzy zdawali się nie mieć duszy."
Trzecia część "Ptaszynki" to ostatni...
Szału nie ma. Jak dla mnie fabuła nie wykorzystana, a potencjał był.
Szału nie ma. Jak dla mnie fabuła nie wykorzystana, a potencjał był.