Wojownicy. Świt Klanów #5: Las podzielony

- 2024-02-05
- 2024-02-05
- 9780062063625
- Marta Ziegler
Pora nagich drzew skuła lodem lasy i wrzosowiska, sprowadzając na mieszkańców wszystkich obozów głód. Osłabieni chorobą oraz rządami Jednookiego osadnicy szukają sposobu, aby wypełnić wolę duchów, którzy kazali wszystkim kotom rosnąć i rozwijać się na kształt Gorejącej Gwiazdy. Niebo Czyste wierzy, że jedynym rozwiązaniem jest zjednoczenie, jednak pozostali przywódcy sądzą inaczej, zwłaszcza Cień Wysoki, którą coraz mocniej wzywają sosnowe moczary. Napięcie między leśnymi pobratymcami rośnie, gdy do ich domu powraca skruszona Kwiat Gwieździsty, siejąc zamęt w głowie Pioruna i wzbudzając ciekawość Nieba Czystego. Czy córka Jednookiego okaże się godna zaufania, a może skrywa prawdziwe intencje i snuje własne niecne plany?
Kup Wojownicy. Świt Klanów #5: Las podzielony w ulubionej księgarni
Oceny książki Wojownicy. Świt Klanów #5: Las podzielony
185 użytkowników ma tytuł Wojownicy. Świt Klanów #5: Las podzielony na półkach głównych- Chcę przeczytać 96
- Wojownicy 9
- Fantasy 2
- Wypożyczane z... 1
- Przeczytane 2023 1
- Kupione 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojownicy. Świt Klanów #5: Las podzielony
Polecam!
Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📖 Wojownicy – Świt Klanów – Las podzielony 🌲⚔️
Kolejna część opowieści o samych początkach klanów!
Tym razem koty muszą podjąć najtrudniejszą decyzję — gdzie i z kim zamieszkają. To właśnie teraz zapadają wybory, które na zawsze zmienią los przyszłych pokoleń. 🌌
Skrzydło Szare wybiera życie w obozie Wietrznej Sprinterki, a Piorun, widząc prawdziwe oblicze Nieba Czystego, odchodzi i zakłada własny obóz ⚡
To pierwszy krok ku przyszłemu Klanowi Pioruna.
W tym samym czasie Kwiat Gwieździsty, nowa partnerka Nieba Czystego, zostaje porwana przez tajemniczego włóczęgę imieniem Harat.
Kim on jest? Czego chce? To już musicie odkryć sami… 🐾
To właśnie w tym tomie las naprawdę się dzieli, a z podziału rodzą się pierwsze klany. 🌲✨
Michał lat 12
📖 Wojownicy – Świt Klanów – Las podzielony 🌲⚔️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część opowieści o samych początkach klanów!
Ta historia z Mżawką Głuchą nieźle mnie zdołowała... Nawet myślałam czy nie przerwać czytania serii, ale ponieważ został jeszcze tylko jeden tom, to postanowiłam dokończyć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzemu się nie pospieszyliście ?Ilu z was zginie gdy zobaczycie ile czasu marnujcie
Chłód pory nagich liści spowija mrok ,a działania jednookiego zostawiają pazur w sercu każdego kota .Czy zaufają przybyłej na tyle by wpuścić ją do ich spokojnego obozu ? Niebo czyste po spotkaniu z kotką z nieba uważa że jedynym dobrym rozwiązaniem jest zjednoczenie się, choć pozostali po wielkiej bitwie nie wierzą mu i uważają że chce przejąć nad wszystkimi kontrole. najbardziej przeciwstawia się Cień wysoki która coraz bardziej przywiązuje się do lasu sosnowego .
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChłód pory nagich liści spowija mrok ,a działania jednookiego zostawiają pazur w sercu każdego kota .Czy zaufają przybyłej na tyle by wpuścić ją do ich spokojnego obozu ? Niebo czyste po spotkaniu z kotką z nieba uważa że jedynym dobrym rozwiązaniem jest zjednoczenie się, choć pozostali po...
Kolejna świetna część Wojowników, szkoda mi tylko Mżawki Głuchej
Kolejna świetna część Wojowników, szkoda mi tylko Mżawki Głuchej