Śmierć na bogato

Okładka książki Śmierć na bogato autora Jacek Ostrowski, 9788383293455
Okładka książki Śmierć na bogato
Jacek Ostrowski Wydawnictwo: Skarpa Warszawska Cykl: Agata Johnson (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Agata Johnson (tom 1)
2024-02-14
2023-02-14

Kup Śmierć na bogato w ulubionej księgarnii

Oceny książki Śmierć na bogato

OPINIE i DYSKUSJE o książce Śmierć na bogato

Jacku, kocham Cię bezgranicznie za serię o Zuzie Lewandowskiej. Ta pozycja do mnie nie trafiła 😢

Agata Johns dawniej służyła w wojsku, obecnie ukrywa się w malowniczej Hiszpanii. Prowadzi tam niezbyt dobrze prosperujące biuro detektywistyczne. Na jej trop wpada jeden z watykańskich biskupów, który podaję się za jej ojca. W dodatku ma dla niej propozycję nie do orzucenia. Wiele wskazuje jednak na to, że jest to szemrany interes. Agata mimo to wchodzi w ten układ, ale szybko okazuje się, że "organizacja" biskupa nie jest tym na, co wygląda, a klienci są oszukiwani. Czy Agacie uda się dowieść prawdy? Czy biskup jej w tym przeszkodzi? A może prędzej upomni się o nią przeszłość?

Tym thrillerem Pan Jacek udowadnia, że świetnie odnajduje się w różnych gatunkach literackich. Jest to brutalniejsza i mroczniejsza seria niż przygody Zuzy Lewandowskiej- utrzymana w konwencji kryminału, aczkolwiek z zachowaniem charakterystycznego dla autora poczucia humoru. Co warto docenić to fakt, że Pan Jacek po raz kolejny stawia na charakterystyczną, bo silną, odważną i bezkompromisową postać kobiecą. Myślę też, że intencją pisarza jest to by czytelnicy czytając jego książki dobrze się przy tym bawili i jak najbardziej zamiar ten został osiągnięty.

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

402 użytkowników ma tytuł Śmierć na bogato na półkach głównych
90 użytkowników ma tytuł Śmierć na bogato na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Śmierć na bogato

Jacek Ostrowski
Jacek Ostrowski
Jacek Ostrowski – płynie w nim gorąca krew: słowiańska, macedońska, litewska, a także niemieckich Żydów. Nie usiedzi na miejscu. Ima się różnych prac. Pasjonuje się historią, maluje akrylami, fotografuje. Miłośnik kina i muzyki – dla świetnego kawałka gotów jest wielokrotnie obejrzeć nawet słaby film. Podróżnik. Wykorzystuje cztery kółka do szybkiej jazdy w wysokich górach (Pireneje, Alpy),co przyjemnie podnosi mu poziom adrenaliny. Kolekcjoner gadżetów piłkarskich i modeli samochodów. Hodowca psów pasterskich Bouvier des Flandres. Jak pisze o sobie: uzależniony od pisania, malowania, filmu, muzyki, szybkiej jazdy samochodem, wszelkiego rodzaju futrzaków i dobrego wina. Pyta retorycznie: Jak walczyć z tak przyjemnymi nałogami?

Cytaty z książki Śmierć na bogato

Dodaj cytat z książki Śmierć na bogato