Droga na cmentarz Tom 1

2024-02-08

Kup Droga na cmentarz Tom 1 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Droga na cmentarz Tom 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Droga na cmentarz Tom 1

Bardzo, bardzo, bardzo słaba pozycja, grafomańska i wulgarna. Jeśli tę książkę naprawdę napisał dorosły mężczyzna a nie dwunastolatek, to.... pozostaje chyba jedynie współczuć. Treść i dialogi na poziomie średnio rozwiniętego dziecka, dla każdego czytelnika po prostu obraża, właściwie tylko o ruch....niu, bo tylko to, oprócz kasy, ma Natan w głowie.
Nawet Dziennik Cwaniaczka stoi wyżej od tej "lektury".
Panie Kowalski - wstyd, proszę nie pisać więcej, naprawdę szkoda drzew

Nawet Dziennik...

Czy jesteście ciekawi jak by to było towarzyszyć komuś w jego podróży przez życie? Wojciech Kowalski daje nam taką możliwość w swojej powieści - Droga na cmentarz.
Krótko o treści: naszym głównym bohaterem jest Natan, który to w zasadzie nie wie co to „miłość”. Zna za to inną rzecz: w życiu najważniejsze są pieniądze. Relacje w jego domu rodzinnym to czysty układ biznesowy, nie ma dobrego wzorca, więc w takim miejscu tworzy on swoją własną hierarchię wartości. Na samym jej szczycie jest on sam - jego kaprysy, fanaberie oraz potrzeby. Jak to zwykle bywa na początku jest on wręcz bogiem wśród swoich rówieśników, jednak z czasem sam Natan dosyć boleśnie przekonuje się, że świat nie kręci się wokół jego zachcianek i nie wszystko może wyglądać jak z bajki.
Książka ta to zdecydowanie bardzo mocna i mroczna książka, która porusza bardzo istotny temat. Mianowicie temat wychowania, podejścia do pieniędzy i uczenia młodych osób relacji międzyludzkich. Jest to idealna pozycja by na przykładzie naszych bohaterów spojrzeć na swoje życie i zweryfikować (jeśli oczywiście zachodzi taka konieczność) nasze podejście do świata. Pomimo, że sam temat jest ciężki i nie dla każdego to książkę czyta się zadziwiająco szybko i lekko. Uważam, że zdecydowanie każdy powinien sięgnąć po tę lekturę! Może to być wielka przestroga dla osób, które widzą tylko siebie, bo oczywiście nasze losy nie muszą potoczyć się jak te zjarana, jednak warto za wczasu zapobiec takim wydarzeniom. Mega wartościowa pozycja. Na pewno warta uwagi! Polecam.

Dziękuję pięknie @_wojciechkowalski za wybranie mnie do #współpraca

@_wojciechkowalski poznałam przy okazji "Dziennik Kobiety", teraz mając okazję czytać debiutancka książkę autora muszę przyznać że jestem w szoku🙊🙈

Nie spodziewałam się tak mocnej pozycji,
Książka która porusza istotny temat w dzisiejszym świecie.
Jak zniszczyć człowieka już od dziecka inwestując w niego tylko materialnie?
Książka pokazuje to w idealny,
momentami dość brutalny sposób...
Jeśli będzie Tom 2 to z pewnością po niego sięgnę bo książka jest warta uwagi, skłaniająca do refleksji i zmiany siebie by bardziej zwracać uwagę w życiu na niematerialne rzeczy w szczególności przy wychowaniu dzieci.
Książkę czyta się lekko więc to bardzo duży plus przy temacie który do najlżejszych nie należy, tym bardziej przy sporym użyciu wulgaryzmów.
Niestety momentami miałam wrażenie,że jeden rozdział jest podobny zbyt do drugiego i można by było go po prostu sobie darować.

Jak potoczyły się losy Natana które są opisane już od pierwszych dni jego życia?
Czy tytuł nawiązuje do jego losów? Czy może wręcz przeciwnie Natan w porę się opamięta? A może to wcale nie dotyczy życia tego bohatera?
Tu już zapraszam do lektury. Jedno jest pewne dzięki tej książce bardziej powinniśmy docenić czas spędzony w gronie najbliższych, niekoniecznie muszą to być wakacje na Hawajach, wystarczy wspólnie zjedzony posiłek, czy po prostu najzwyczajniejszą rozmową z drugą osobą.

Nie spodziewałam się tak mocnej pozycji,
Książka która porusza istotny temat w dzisiejszym świecie.
Jak zniszczyć człowieka już od dziecka inwestując w niego tylko materialnie?
Książka pokazuje to w idealny,
momentami dość...

70 użytkowników ma tytuł Droga na cmentarz Tom 1 na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Droga na cmentarz Tom 1 na półkach dodatkowych

Wojciech Kowalski
Wojciech Kowalski
Rocznik dziewięćdziesiąty. Ojciec dwójki dzieci. Oddaje się lekturze od momentu, gdy ponad dekadę temu dziewczyna (dziś żona) zmusiła go do przeczytania „Wzgórz Toskanii”. W czasie wolnym – czyli nocą – przelewa swoje myśli na papier. Zwolennik pisania ekspresywnego. DDA. Introwertyk. Międzyczas spędza z utworami badającymi zakamarki psychologii bądź z literaturą faktu. „Droga na cmentarz” jest następstwem spełnienia marzeń. Obserwator życia i ludzi. Nurtuje go pytanie „dlaczego dzieje się tak, a nie inaczej”? Fascynuje podróż, którą nazywa się „życiem”. Intryguje – czas.

Cytaty z książki Droga na cmentarz Tom 1

Dodaj cytat z książki Droga na cmentarz Tom 1