Bambi

Okładka książki Bambi autora Małgorzata Strzałkowska, 9788328243330
Okładka książki Bambi
Małgorzata Strzałkowska Wydawnictwo: Hachette Polska Cykl: Disney Złota Kolekcja Bajek (tom 4) bajki
24 str. 24 min.
bajki
Disney Złota Kolekcja Bajek (tom 4)
2023-01-31
2016-09-21
24 min.

Kup Bambi w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bambi

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bambi

"Bambi" to wzruszająca opowieść o losach małej sarenki, która uczy się życia w lesie pod okiem swojej matki. Książka Strzałkowskiej to pięknie napisana historia o dorastaniu, przyjaźni, miłości i stracie. Autorce udało się stworzyć niezapomniane postacie, które na długo zapadają w pamięć. Bambi to bohater, z którym łatwo się utożsamić, a jego przygody i perypetie śledzi się z zapartym tchem.
Książka Strzałkowskiej to lektura, która porusza i skłania do refleksji. To opowieść o sile natury, o przemijaniu i o tym, jak ważne jest, by cieszyć się każdą chwilą.
"Bambi" to książka, którą polecam zarówno dzieciom, jak i dorosłym. To piękna i mądra opowieść, która na długo pozostaje w pamięci.

Książka „Bambi” Małgorzaty Strzałkowskiej zabiera nas do czwartego tomu cyklu Disney’a Złota Kolekcja Bajek wydanego przez Hachette.
Cała seria została wydana w twardej oprawie, robi wrażenie nie tylko na małych czytelnikach. Kolekcja została wydana z okazji 100 – lecia Disney’a.
„Bambi” opowiada nam o małym jelonku, dorastającym w lesie pod opieką mamy. Jednak jego życie nie jest tak beztroskie, jakby mogło się wydawać. Młody, naiwny Bambi musi nauczyć się jak przetrwać niebezpieczeństwa czyhające na niego zarówno ze strony zwierząt, jak i ludzi. Kiedy na świecie zabraknie mamy Bambiego, jelonek będzie musiał sam nauczyć się życia w lesie. Pomogą mu w tym przyjaciele.
Książeczka krótka, z przesłaniem nie tylko dla dzieci.

Cudowne bajki mojego dzieciństwa czytane teraz mojej córeczce ... Zbieramy całą kolekcję 🥰

Bajka o sarence o imieniu Bambi ....

Bajka o sarence o imieniu Bambi ....

90 użytkowników ma tytuł Bambi na półkach głównych
34 użytkowników ma tytuł Bambi na półkach dodatkowych

Okładka książki Bagna. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Bagna. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Okładka książki Las. Fakty, wieszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Las. Fakty, wieszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Okładka książki Wędrówka owieczki Olena Bugrenkova, Małgorzata Strzałkowska
Wędrówka owieczki Olena Bugrenkova, Małgorzata Strzałkowska
Okładka książki Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Małgorzata Strzałkowska
Małgorzata Strzałkowska
Urodziła się w Warszawie, gdzie skończyła szkołę podstawową i średnią, a w Łodzi studiowała Bibliotekoznawstwo i Informację Naukową .Pracowała w Bibliotece Publicznej miasta Warszawy, a później w Instytucie Głuchoniemych.Pisanie zaczęła od wierszyków dla swojego syna Michała.

Cytaty z książki Bambi

Dodaj cytat z książki Bambi