Kot na szczęście. Czyli dlaczego kociarze to najwięksi szczęściarze

- satyra
- 2023-11-08
- 2023-11-08
Nowy tom przezabawnych opowieści o najbardziej typowym kocie internetu i bohaterze bestsellera: „Typowy kot. Czyli jak wytrzymać z ludźmi”.
Nie ma to jak być kotem. Nie trzeba niczego musieć.
Nie wszystkim się tak w życiu poszczęściło, żeby się urodzić kotem. Tacy ludzie na przykład. Ci to dopiero mieli pecha! I teraz cały czas muszą „coś zmieniać”.
Beata na przykład ciągle zmienia kolor sierści na głowie. Zmienia pory karmienia, zwłaszcza w miesiącu „dieta”. Zmienia ubranie na noc. Przedziwne. Ale to wszystko nic w porównaniu z deklaracją, że zmieni swoje życie. Jakby zupełnie nie pomyślała, że zmiana może być także na gorsze. Bo kotem przecież nie zostanie! To doprawdy dość smutne.
Będę musiał jej jakoś pomóc. W końcu to mój człowiek, a o ludzi też czasami warto się zatroszczyć. Bo kto o nią zadba? Przecież nie Pies. Ani tym bardziej ten drugi geniusz, Adrian.
Kup Kot na szczęście. Czyli dlaczego kociarze to najwięksi szczęściarze w ulubionej księgarni
Oceny książki Kot na szczęście. Czyli dlaczego kociarze to najwięksi szczęściarze
248 użytkowników ma tytuł Kot na szczęście. Czyli dlaczego kociarze to najwięksi szczęściarze na półkach głównych- Przeczytane 148
- 2024 6
- 2023 6
- 2025 4
- Koty 3
- Satyra 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kot na szczęście. Czyli dlaczego kociarze to najwięksi szczęściarze
Zdecydowanie fajna dla miłośników kotów i zwariowanych kobiet.
Zdecydowanie fajna dla miłośników kotów i zwariowanych kobiet.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak czułam, że znam to pióro i niestety nie pomyliłam się. Autorka ta sama co mojego znienawidzonego "Wielkiego Ogarniacza Życia" i narracja tutaj jest bardzo podobna. Lekko żenujące zachowanie dorosłej kobiety - głównej bohaterki. Jedynie kot ratuje całość.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie rozumiem zachwytu nad tą książką. Ani mądra, ani zabawna.
Nie rozumiem zachwytu nad tą książką. Ani mądra, ani zabawna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa, humorystyczna, w sam raz dla kociary na jeden wieczór:)
Ciekawa, humorystyczna, w sam raz dla kociary na jeden wieczór:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJako dumny sługa dwóch kotków - potwierdzam podtytuł. Ja się uśmiałam, parę razy nawet na głos! 😝
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybka, napisana prostym językiem, do przeczytania w jeden dzień.
Nic odkrywczego, nic zaskakującego.
Po prostu przyjemna książka na jesienny wieczór.
Szybka, napisana prostym językiem, do przeczytania w jeden dzień.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic odkrywczego, nic zaskakującego.
Po prostu przyjemna książka na jesienny wieczór.
Bardzo fajny komiks z humorystycznym akcentem. Jest to idealna książka dla miłośników kotów😺
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGenialni lektorzy - ukochani Małgorzata Lewińska i Albert Osik. Tekst rewelacyjnie zapodany, no bo nie podlega dyskusji, że koty są mistrzami życia i niepodzielnie panują nad światem. Możemy tylko uczyć się od nich, czego próbuje Beata, niestety jej ukochany Adrian - człowiek, nie ułatwia jej zadania, ani domowy pies, Nierusz. Ale też, to że uczymy się od mistrzów, nie gwarantuje osiągnięcia mistrzostwa. Król jest jeden - KOT.
Genialni lektorzy - ukochani Małgorzata Lewińska i Albert Osik. Tekst rewelacyjnie zapodany, no bo nie podlega dyskusji, że koty są mistrzami życia i niepodzielnie panują nad światem. Możemy tylko uczyć się od nich, czego próbuje Beata, niestety jej ukochany Adrian - człowiek, nie ułatwia jej zadania, ani domowy pies, Nierusz. Ale też, to że uczymy się od mistrzów, nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWiemy, rozumiemy. Zabawne podsumowanie wszystkich stereotypów o jaśnie nam panujących kotach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoprawiam tytuł: Kot to szczęście.
Tekst w tonacji "Dziennika Bridget Jones".
Rysunki - zrozumie każdy kociarz - doskonałe.
Poprawiam tytuł: Kot to szczęście.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTekst w tonacji "Dziennika Bridget Jones".
Rysunki - zrozumie każdy kociarz - doskonałe.