Kabaret Zamaskowani

Oceny książki Kabaret Zamaskowani

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kabaret Zamaskowani

4 użytkowników ma tytuł Kabaret Zamaskowani na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Kabaret Zamaskowani

Okładka książki EMOCJE Tomik wierszy PWP Kołtun Aleksandrowicz, Katarzyna Czechowska, Martyna Dębska, Piotr Dobaczyński, Lena Dzierżak, Tymon Gralewski, Aleksandra Henryka, Adrianna Jarzynka, Wiesław Juźwik, Magdalena Łubkowska, Andrzej Mazur, Nell Noskowska, Klaudia Pawelczyk, Anna Podgórska, Anna Przybyll, Joanna Szpecińska, Julia Wołowiec, Zuzanna Wolska, Bartosz Wotalski, Julia Zaręba
Okładka książki Miłość nigdy nie przemija Tomasz Stanisław Grudziński, Janina Jackowska, Anna Makselon, Andrzej Mazur, Kinga Michałowska, Katarzyna Tercha-Frankiewicz
Okładka książki Nowy Rok - nowa nadzieja Małgorzata Borzeszkowska, Tomasz Stanisław Grudziński, Magdalena Łubkowska, Andrzej Mazur, Renata Mazur, Wioleta Szarwas, Monika Zbrzezna
Okładka książki Czas zatrzymany we wspomnieniach Barbara Brandys, Danuta Demendecka, Dzidka Gacek, Dariusz Kulej, Andrzej Mazur, Renata Mazur, Halszka Podgórska-Dutka, Teodozja Świderska
Okładka książki Nosz kur... tyna! Andrzej Mazur, Marek Mosor
Nosz kur... tyna! Andrzej Mazur, Marek Mosor
Andrzej Mazur
Andrzej Mazur
Andrzej "Kesomiel" Mazur pisze wiersze od 1990 roku. W 1996 roku wygrał konkurs na dokończenie opowiadania. Organizatorem była lokalna gazeta, z którą od razu nawiązał współpracę. Dzięki temu w tym samym roku otrzymał legitymację od Redaktora Naczelnego "Gazety Miasteczko" i zdobył pierwsze doświadczenie dziennikarskie. Niestety szybko gazeta została zamknięta, ale w jej miejsce pojawiła się "Gazeta Miasteczkowska", z którą też zaczął współpracę. W Liceum Ogólnokształcącym im. Staszica w Tarnowskich Górach prowadził też własną gazetkę szkolną. W latach dziewięćdziesiątych współtworzył Grupę Poetycką Nieregularni, którą w 2000 roku pomógł zarejestrować jako pełne stowarzyszenie. Pisał przez długi czas artykuły, wiersze i opowiadania dla gazety internetowej BeGoodArt. Od 2011 roku działał w organizacji kulturalnej 100warzyszenie XXI Wieku. Zadebiutował w książkach wydawanych przez Oficynę Konfraterni Poetów 4 kwietnia 2016 roku w tomiku “I co dalej nadziejo”. Aktualnie udziela się w grupie nieformalnej Poetycka Inicjatywa. Ma na swoim koncie trzy tomiki poetyckie, książkę z opowiadaniami, książkę z tekstami humorystycznymi oraz książki z bajkami.

Cytaty z książki Kabaret Zamaskowani

Dodaj cytat z książki Kabaret Zamaskowani