Potrząśnij jabłonką. Książka aktywizująca

- Schüttel den Apfelbaum - Ein Mitmachbuch
- 2022-03-29
- 2022-03-29
- Anna Horosiewicz
Oto książka pełna ekscytujących niespodzianek. Przekonajcie się sami, że książki są nie tylko do czytania - z tą można zrobić znacznie więcej!
Kilkuzdaniowe historyjki angażują małego czytelnika, który bez wątpienia z zapałem rozweseli znudzonego potwora łaskotkami, potrząśnie zmęczoną jabłonką uginającą się pod ciężarem dojrzałych jabłek, wytrze rękawem ociekającego deszczem kociaka… Z tą książką nie ma nudy: dzieci mogą same kołysać, drapać, pukać, dmuchać, potrząsać – i przy tym uszczęśliwiać bohaterów książeczki.
Książka pobudza rozwój mowy oraz kreatywność: dzięki prostym, wymownym obrazkom i powtarzalnemu schematowi kolejnych zawartych w książce historyjek dziecko chętnie inicjuje „zabawę w czytanie”. Pomoc bohaterom książeczki przez rzeczywiste działania daje dziecku satysfakcję oraz poczucie sprawczości.
Kup Potrząśnij jabłonką. Książka aktywizująca w ulubionej księgarni
Oceny książki Potrząśnij jabłonką. Książka aktywizująca
13 użytkowników ma tytuł Potrząśnij jabłonką. Książka aktywizująca na półkach głównych- Przeczytane 10
- Fasolki 1
- Dziecięce\Młodzieżowe 1
- 2025 1
- Dla dzieci 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Potrząśnij jabłonką. Książka aktywizująca
Serdecznie polecam. Córka 1 rok 8 miesięcy sama pokazuje że chce oglądać książkę i na jednym przeczytaniu się nie kończy. Jednego dnia to było aż 10 razy pod rząd 😄 Bardzo fajny pomysł na książkę, dziecko jest cały czas zaangażowane. Dokupimy drugą część.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFantastyczna!
Fantastyczna!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka i na pewno będę szukać takich więcej, idealna dla dziecka od 1,5 roku wzwyż moja 4 letnia chrześnicą również uwielbia ja także na prawdę polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy książką można się bawić? Zdecydowanie TAK!
Tak więc, co się wydarzy kiedy potrząśnięmy jabłonką, kiedy połaskoczemy potworka lub naciśniemy czerwony guzik?
Koniecznie dołączcie do tej zabawy i przekonajcie się sami!
Książka wspiera dziecko w zakresie mowy i kreatywności. Dziecko chętnie inicjuje "zabawę w czytanie", a samo wchodzenie w relacje z bohaterami daje mu satysfakcję i poczucie sprawczości.
Książkę przeczytałam jednych tchem, zaraz po tym jak ją otrzymałam. Jest tak genialna w swojej prostocie, że nawet ja się w nią wkręcilam i super się przy tym bawiłam.
Książeczka i zawarte w niej historyjki są proste, łatwe i myślę, że spokojnie przy pomocy rodzica można po nią sięgnąć od 3-3,5 roku życia. Okładka jest w twardej żółtej oprawie, która przyciąga wzrok .
Polecam ❤️
Czy książką można się bawić? Zdecydowanie TAK!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzedstawiam Wam świetną książkę aktywizującą dla dzieci. Krótkie historyjki zawarte w książce angażują dziecko do aktywności np. machania, potrząsania, dmuchania czy obracania.
Koniecznie dołączcie do tej zabawy...