Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl

Okładka książki Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl autora Goutouge Koyoharu, Aya Yajima,
Aya YajimaGoutouge Koyoharu Wydawnictwo: Waneko fantasy, science fiction
2023-05-23
2023-05-23
Wojciech Gęszczak

Kup Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl w ulubionej księgarnii

Oceny książki Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl

Na nowelkę składa się 6 krótkich opowiadań: 5 historii pobocznych z głównej serii, oraz jedna opowieść o szkole zabójców demonów będąca spin-offem.
Z przodu jest krótki opis postaci oraz dwustronny plakat. Do każdego opowiadania Koyoharu Gotouge serwuje prosty rysunek bohaterów.

Tłumacz niby ten sam, czyli Wojciech Gęszczak, ale czytało mi się ją przyjemniej i płynniej, niż poprzednią nowelkę. Polecam fanom serii, którzy mają już za sobą mangę lub anime. Inaczej nie polecam sięgać po nowelkę, bo po pierwsze – ciężko będzie się połapać kto jest kim i o co tutaj chodzi, a po drugie - traficie na spoilery.

[Współpraca recenzencka z wydawnictwem Waneko]

Dzięki tej książce dowiedziałam się więcej o ulubionych postaciach. Nie podoba mi się motyw ze szkołą dlatego tą pozycję oceniłam niżej, ale same historie, jak również piękne ilustracje bardzo do mnie przemówiły. Takie historie dopełniają bohaterów dzięki czemu łatwiej jest zrozumieć dlaczego postępują w dany sposób. Plus strasznie szybko się czyta.

Druga light novel z serii Miecza Zabójcy Demonów trzyma poziom pierwszej. Dalej są to przyjemne historyjki w zabawniejszej formie i tonie niż główna historia. Mamy tu również kilka fajnych rysunków autora. Tylko dla fanów całej serii.

45 użytkowników ma tytuł Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl na półkach głównych
31 użytkowników ma tytuł Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl

Okładka książki Miasto kotów. 10 niesamowitych opowieści o kotach Sakutarō Hagiwara, Fuboku Kozakai, Kōichirō Miyahara, Kenji Miyazawa, Mimei Ogawa, Kōtarō Tanaka, Jūza Unno, Kyūsaku Yumeno, praca zbiorowa
Okładka książki Chainsaw Man Light novel: Buddy stories Tatsuki Fujimoto, Hishikawa Sakaku
Chainsaw Man Light novel: Buddy stories Tatsuki Fujimoto, Hishikawa Sakaku

Cytaty z książki Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba Light Novel: Jednoskrzydły motyl