ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać488
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać3
Dywan z wkładką

- Tereska Trawna (tom 1)
- 2023-05-15
- 2021-01-27
- 9788367341981
pewnego dnia z lodówki Trawnych nie zaczęły wydobywać się odgłosy miłosnych uciech
od sąsiadki z naprzeciwka. Mąż Tereski, zamiast remontować rzeczoną kuchnię, zdecydował
się kupić prawie dom na wsi. Skuszona wizjami kawy na tarasie z widokami na nieskażoną
ręką człowieka przyrodę Tereska na przeprowadzkę ochoczo przystała. Sielsko było jednak
tylko do momentu znalezienia w lesie dywanu – z wkładką w postaci trupa.
Kup Dywan z wkładką w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Dywan z wkładką
Moja pierwsza książka Marty Kisiel i całkiem nieźle się przy niej bawiłem, lekka i przyjemna komedia kryminalna w sam raz na ponury dzień. Już dawno byłem ciekaw jak pisze ta autorka ale jakoś mi się nie zgrywało, hm ogólnie już z półtora roku korzystam z Legimi i od niedawna również z Audioteki i ostatnio jak zauważyłem ,,Dywan z wkładką'' na Legimi to ściągnąłem bez zastanowienia i wątpliwości i to był trafiony wybór bo ogólnie mi się podobało, fajna przygoda i szkoda że tak krótka.
Oceny książki Dywan z wkładką
4112 użytkowników ma tytuł Dywan z wkładką na półkach głównych- Przeczytane 3 183
- 2021 271
- 2023 92
- Audiobooki 70
- 2022 68
- 2025 51

Czytelnicy Dywan z wkładką przeczytali również
Inne materiały dotyczące książki Dywan z wkładką

„Zawsze coś“ - rozmowa z Martą Kisiel

„Małe Licho i krok w nieznane” – ostatnia odsłona niezwykłych przygód równie niezwykłego Bożka

Komedie kryminalne: polskie i zagraniczne książki, które warto przeczytać

Pierdzioch bagienny w malinowym chruśniaku. Uwspółcześniony folklor Marty Kisiel

Byle nie przed dedlajnem! „Nagle trup”, komedia kryminalna Marty Kisiel

Bohaterki Dywanu z wkładką powracają!
Cytaty z książki Dywan z wkładką
Rany boskie, co ja z tobą mam... – jęknęła.
– Dwoje dzieci – dobiegło spod kołdry, zdumiewająco przytomnie. – I kredyt.
Rany boskie, co ja z tobą mam... – jęknęła.
– Dwoje dzieci – dobiegło spod kołdry, zdumiewająco przytomnie. – I kredyt.
Jest takie powiedzenie, Zosieńko, że droga do serca mężczyzny wiedzie przez żołądek – odparła babunia znacząco. Zaraz jednak dodała, nie do końca do siebie: – Chociaż każda nowoczesna kobieta zdaje sobie sprawę, że kawałek niżej jest droga na skróty...
– MAMO! – jęknął Andrzej, nieoczekiwanie wytrącony ze stanu słodkiej błogości przez wizję matki obeznanej w TYCH sprawach. (...)
– W sensie... że taki objazd? – zagubiony Maciejka wpatrywał się w ojca z nadzieją, że ten wyjaśni mu tę zawiłość stosunków damsko-męskich. (...)
– Powiedziałbym raczej, że droga ekspresowa.
Rozwiń Zwiń A co ty możesz o tym wiedzieć? Jesteś jeszcze za młody na zapijanie problemów egzystencjalnych.
– A na bieganie?
– Za leniwy.
– O. Mnie pasuje.
– Pewnie, że pasuje. Aż cuchniesz leniem. I to dosłownie!
– To się nazywa spójny wizerunek.
– A na bieganie?
– Za leniwy.

Opinie i dyskusje o książce Dywan z wkładką
Komedia wyśmienita, kryminał taki sobie.
Komedia wyśmienita, kryminał taki sobie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabawna i lekka komedia kryminalna. Dobra jako przerywnik między poważnymi lekturami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa prawdę fajna książka. Lekka, z dużą dozą humoru. Świetna odskocznia na gorsze dni. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka niezbyt skomplikowana, idealna na poprawę humoru i do słuchania w audiobooku. Lekka i przyjemna rozrywka z dużą dawką humoru.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTereska wraz ze swoim mężem i dwójką dzieci przeprowadza się do domu na wsi.Gdy niespodziewanie pojawia się teściowa Tereski i oznajmia że może zaczęłaby Tereska z nią biegać, w swojej głowie już widziała istną torturę ale nie spodziewała się znaleźć trupa i to na dodatek w jej dywanie w środku lasu.
Oczywistym podejrzanym jest mąż kobiety, ale obie są zgodne co do tego ,że nie jest on zdolny do morderstwa, jednak wiedzą co pomyśli sobie policja ,dlatego postanowiają razem znaleźć prawdziwego sprawcę.
Podchodziłam do tej książki ostrożnie ,bo nie zawsze jest mi po drodze z książkami tej autorki ale ja po prostu przepadam w tej historii. Seria jak dotąd ma na razie trzy tomy i pochłonęłam je jedna po drugiej bo nie mogłam się oderwać od tej historii.
Tereska to kobieta którą naprawdę szczerze uwielbiam. Jest zabawna temperamentna i nie zna hamulców i za to szczerze ją uwielbiam, bo przy tym wszystkim ma swoje wady i kompleksy dzięki czemu jest jeszcze bardziej naturalna i do polubienia.
Mira to za to teściowa głównej bohaterki i jak się można było spodziewać mają dość skomplikowaną relację ale też uwielbiam tą kobietę, a jej relacja z Tereską jest po prostu genialna. Tak się uśmiałam na tej książce a gdy dzieci zaczęły zwracać uwagę na dziwne zachowanie mamy i babci i podejrzewać je o najgorsze myślałam ,że padnę ze śmiechu.
Zagadka kryminalna rewelacyjna, świetnie się na niej bawiłam miała plot twisty pełno tajemnic a fabuła po prostu trafiona w punkt nie dało się na niej nudzić.
Jest to połączenie kryminału z komedią i szczerze mówiąc świetnie to wyszło autorce. Począwszy od bohaterów z ciekawymi i barwnymi osobowościami ,aż do fabuły która porywa od początku do samego końca.
Nie spodziewałam się że dam tej książce tyle gwiazdek ale powiem ,że tak wyśmienicie się bawiłam i z pewnością będę wracać do tej historii, bo byłaś naprawdę rewelacyjna. Bardzo polecam, ja jestem zachwycona.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOczywistym podejrzanym jest mąż kobiety, ale obie są zgodne co do tego...
Sielskie życie rodziny Trawnych skończyło się odkąd w lodówce zaczęło być słychać odgłosy jakie sąsiadka wydawała podczas seksu. Zdegustowany Trawny kupił więc okazyjnie dom na wsi. I znowu miało być normalnie. Tymczasem trochę to wszystko nie poszło po ich myśli. Przyjechała mamusia Andrzeja i zaczęła wszystkimi komenderować, a najbardziej Tereską, która z racji uzależnienia od kasztanków robiła się coraz bardziej puszysta. Teściowa zarządziła jogging. I podczas pierwszego biegania (Tereska ledwo żywa) znalazły w lesie zwłoki. Na dodatek to zwłoki znienawidzonego sąsiada. Zwłoki zawinięte w dywan, który stał w ich garażu. Kobiety postanowiły nie dzwonić po policję, przecież nieboszczykowi już wszystko jedno, zaczęły prowadzić własne śledztwo, bo podejrzani byli wszyscy!
Zwariowana książka! Ale bawiłam się przednio i polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPindzia rządzi! Ciekawe postacie i zabawnie opowiedziana historia, miło spędzony czas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemna i humorystyczna opowieść o wkładce i relacjach rodzinnych.
Przyjemna i humorystyczna opowieść o wkładce i relacjach rodzinnych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno tak dobrze sie nie ubawiłam. Polecam przefantastyczna książka.
Dawno tak dobrze sie nie ubawiłam. Polecam przefantastyczna książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMarta Kisiel ma absolutnie wyjątkowy talent do tworzenia światów pluszowych, ciepłych jak kocyk i herbata jesienią, z humorem który nie narzuca się, lecz płynie przez kolejne strony wywołując co rusz kolejne wybuchy śmiechu. Nawet jeśli gdzieś pomiędzy wsadza sajgonkę z trupem.