Rain. Uwierz w nas od nowa. Część 2

- literatura obyczajowa, romans
- Niepokonani. Katarzyna Wycisk (tom 4)
- 2023-08-16
- 2023-08-16
Z tobą mógłbym tańczyć w kałuży benzyny, trzymając w ręku płonącą pochodnię.
Jace spełnił swoje marzenie i dostał się do zawodowej straży pożarnej. Mimo to czuje, że nadal brakuje czegoś w jego życiu. Często wraca myślami do nastoletniej miłości. Po tym, jak May złamała mu serce, mężczyzna przestał wierzyć w miłość.
Jedno zdarzenie sprawia, że świat Jace’a wywraca się do góry nogami. Rzeczy, które kiedyś wydawały się oczywiste, przestały takie być, a bolesne uczucia sprzed lat powróciły ze zdwojoną siłą.
Maya jest właścicielką dobrze prosperującego studia fotograficznego. Na pierwszy rzut oka kobieta tryska energią i dobrym humorem. Mało kto wie, z jakimi problemami się zmaga. Całe szczęście nie jest sama. Elif, dziewczyna, którą szykanowano w szkole, odpisała na wiadomości May, a z czasem ich relacja przeobraziła się w prawdziwą przyjaźń.
Co się stanie, gdy Jace ponownie pojawi się w życiu Mai?
Czy uczucie, które połączyło tych dwojga w szkole, ma szansę ponownie rozkwitnąć?
Ile są w stanie poświęcić, by być razem, i czy los znowu z nich nie zakpi?
Co się stanie, gdy Jace ponownie pojawi się w życiu Mai?
Ile są w stanie poświęcić, by być razem, i czy los znowu z nich nie zakpi?
Kup Rain. Uwierz w nas od nowa. Część 2 w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Rain. Uwierz w nas od nowa. Część 2
402 użytkowników ma tytuł Rain. Uwierz w nas od nowa. Część 2 na półkach głównych- Przeczytane 258
- 2023 11
- Legimi 8
- 2024 7
- Ebook 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rain. Uwierz w nas od nowa. Część 2
Ubolewam
Jezuuu jaka ta część jest słaba.
W ogóle autorka popłynęła w inną stronę.
To wszystko tu było takie mdłe, naciągnięte, słodko-gorzkie.
Po tym jak przez intrygę Bena nasi bohaterowie przestali się do siebie odzywać mija 15 lat.
Jace spełnił swoje marzenie i dostaje się do zawodowej straży pożarnej. Kiedy w jednym z budynków wybucha pożar on i jego ekipa ruszają na ratunek.
Na miejscu okazuje się że Jace ratuje swojego prześladowcę z młodości i jego kolegę.
Po tym zdarzeniu Ben postanawia wyjawić prawdę o tym jak dopiął tego że rozdzielił go z May.
Chłopak postanawia ją odnaleźć i nie pozwolić juz odjeść. Jest w stanie zrezygnować ze wszystkiego by być tylko przy niej.
May zmienia się. Skrywa pewną tajemnicę o której nie chce mówić chłopakowi. Czy tych dwoje da sobie kolejną szansę ?
Ja ubolewam. To było mocno słabe. Ta relacja bohaterów, i to co chciałabym napisać ale nie napiszę bo zdradzę jeden z ważnych części historii było już przesadzone.
Ja jestem stanowczo na nie. 🤦🏻♀️
Ubolewam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJezuuu jaka ta część jest słaba.
W ogóle autorka popłynęła w inną stronę.
To wszystko tu było takie mdłe, naciągnięte, słodko-gorzkie.
Tak mi smutno, że to już koniec mojej przygody z powyższą serią! Każda z części trafiła prosto do mojego serduszka.
Maya to bohaterka, z którą natychmiast się utożsamiłam. Jako fotografka doskonale rozumiem jej pasję i to, jak poprzez zdjęcia wyraża emocje. I jak w fotografię ucieka przed trudami życia. Rozumiałam każdą jej rozterkę, każdą wątpliwość i trzymałam kciuki, żeby jej dawna miłość odżyła na nowo... To postać, która nie jest idealna, ale dzięki temu tak prawdziwa – jej lęki, radości i wahania były dla mnie niesamowicie autentyczne.
Jace, choć na pierwszy rzut oka wydaje się mężczyzną, który wie, czego chce, w rzeczywistości skrywa wiele ran z przeszłości. Jego zawód strażaka odzwierciedla jego charakter – to ktoś, kto bez wahania rzuciłby się w ogień, by ratować innych. Jednak tym razem musi zawalczyć o coś znacznie trudniejszego – o uczucia, które od lat tkwią w jego sercu.
Jednym z moich ulubionych aspektów tej książki jest to, że wciąż przewijają się w niej postacie z poprzednich części serii. Czułam się, jakbym wróciła do dobrze znanego świata, w którym nie tylko Maya i Jace przeżywają swoje historie, ale i inni bohaterowie, których losy wciąż są mi bliskie. To sprawia, że cała seria wydaje się jeszcze bardziej spójna (i jeszcze ciężej mi się z nią rozstać!)
"Rain 2" to książka, która zostawiła mnie z szeroką gamą emocji – od wzruszenia, przez śmiech, aż po momenty, w których moje serce ściskało się ze strachu o bohaterów. To piękna opowieść o drugiej szansie i o tym, że czasem miłość naprawdę jest w stanie przetrwać wszystko. Dla takich historii warto żyć i czytać!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMaya to bohaterka, z którą natychmiast się utożsamiłam. Jako fotografka doskonale rozumiem jej pasję i to, jak poprzez zdjęcia wyraża emocje. I jak w fotografię ucieka przed trudami życia. Rozumiałam każdą jej rozterkę, każdą wątpliwość i trzymałam kciuki,...
Rain część 2. Uwierz w nas od nowa.
Jace spełnił swoje marzenie i został strażakiem, lecz cały czas w głowie ma Mayę, mimo złamanego serca.
Maya została właścicielką studia fotograficznego, znalazła przyjaciółkę Elif, do której przez długi czas pisała z wyrzutów sumienia, co je do siebie przybliżyło. Lecz Mayi życie nie jest tak kolorowe jak może się zdawać, czy będzie gotowa do ponownego spotkania z swoją nastoletnią miłością?
✨️spotkanie po latach
✨️druga szansa
✨️strażak
✨️fotografka
Pierwsza część Rain połamała mi serce, a druga poskładała je na nowo, tak samo było z głównymi bohaterami. Na horyzoncie pojawiły się nowe problemy, przez co głowni bohaterowie musieli na nowo nauczyć się sobie ufać. Widzimy niesamowity rozwój postaci między pierwszą a drugą częścią książki. Jace z cichego nieśmiałego chłopca zmienił się w pewnego siebie strażaka, który zrobi wszystko by dostać to czego chce.
Maya której życie przestało mieć kolorowe barwy, musiała zmienić swoje życie o 180 stopni.
Niesamowicie napisana książka o drugiej szansy, tym razem nie było żadnych niedopowiedzeń między głównymi bohaterami, co świetnie ukazuje to że oboje dojrzeli emocjonalnie do takiej relacji, która stworzyli.
Jeśli macie ochotę na romans to śmiało moge wam polecić całą serię Niepokonani!
Rain część 2. Uwierz w nas od nowa.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMinęło 15 lat od ostatniego spotkania Jaca i Mayi. Życie poszło do przodu od czasu ich burzliwego rozstania.
Lecz dzień w którym ratuje w pożarze swojego starego oprawcę, pokazuje mu, że może jeszcze nie wszystko jest stracone....
Dalsza część historii Jace'a. Po poprzednim tomie cudownie jest zobaczyć jakie zmiany zaszły w głównych bohaterach. Ta część podobała mi się najbardziej. Całą serię oceniam na mocne 9!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo 4 część w cyklu. Koniecznie trzeba przeczytać poprzednie.
Tu dalsza część historii Jace'a
Trochę wątków dotyczący strażaków a także wątek medyczny.
Warta przeczytania, zmusza do refleksji...
To 4 część w cyklu. Koniecznie trzeba przeczytać poprzednie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTu dalsza część historii Jace'a
Trochę wątków dotyczący strażaków a także wątek medyczny.
Warta przeczytania, zmusza do refleksji...
Za mną cały cykl „Niepokonani”, wnioski z lektury czterech tomów?
Jej pióro jest lekkie a styl pisania przystępny oraz bogaty w szczegóły.
Atmosfera stworzona w poszczególnych książkach jest cudowna, niepowtarzalna i pełna emocji.
Sposób w jaki kreowane są postacie, to jak zmagają się z losem nadaje im autentyczności a to sprawia, że wzbudzają sympatię czytelnika od samego początku.
Z przyjemnością sięgnę po kolejne dzieła Pani Wycisk i liczę na więcej… więcej pięknych historii, więcej emocji.
Za mną cały cykl „Niepokonani”, wnioski z lektury czterech tomów?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka tworzy piękne książki które wciągają od pierwszych stron i z pewnością na długo pozostaną w mojej pamięci.
Jej pióro jest lekkie a styl pisania przystępny oraz bogaty w szczegóły.
Sposób w jaki kreowane są...
"Rain" cz. I i II 🌧️❤️☔
Z serii Niepokonani 💕
Nie wiem dlaczego ale serię niepokonanych zaczęłam od Rain.
Można powiedzieć, że troszeczkę od tyłu, ale nie żałuję. Każda część z Niepokonanych jakoś do siebie nawiązuje i na pewno jeśli zrobicie jak ja to nic nie stracicie bo poprzednie historię opowiadają o innych bohaterach, którzy przewijają się w każdej części. Nie przeszkadza to właśnie w takim czytaniu ala od "tyłu" 🫣☺️
Wracając do tytułu "RAIN" 🌧️
Zakochałam się w tych książkach 😍
Główni bohaterowie zmagaja się z ciężkimi rzeczami i wspólnie w obu częściach wspierają się i je rozwiązują. 🥹
Ta miłość która się tam rozwija i ponownie powraca jest piękna. Te uczucie aż czuć czytając ten tytuł. ❤️
Polubiłam kiedy autorzy wtrącają takie motywy. Prześladowanie, choroby itp. dzięki temu uświadamiają innych zwłaszcza młodzież, że życie nie jest zawsze usłane różami, że czasami trzeba zmagać się z wieloma ciężkimi sytuacjami. 🫣
Stwierdzam, że lektura ta jest również idealna na zastój czytelniczy. 🥹 Pewnie nie raz wrócę do Jace i May ❤️
Chwycili mnie za serce i to nie raz 🥰 wiele razy się uśmiechałam oraz nie dowierzałam czy też wkurzalam. Nawet w niektórych momentach zakręciła się u mnie łezka. 🥹❤️
Warto sięgnąć po serie Niepokonanych na pewno nie pożałujecie 🫵🏻 polecam wam całym serduszkiem ❤️
"Rain" cz. I i II 🌧️❤️☔
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ serii Niepokonani 💕
Nie wiem dlaczego ale serię niepokonanych zaczęłam od Rain.
git było ale May do połowy mnie wkurzała
git było ale May do połowy mnie wkurzała
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic odkrywczego raczej nie napisze 🤣 SZTOS! Podziwam p. Kasie za to jak potrafi grać na ekocjach czytelników. Czytając chwilami utożasmiasz się z historą, niekiedy az za bardzo 🤣 Mi o zywiscie najbliższe sercu były Freak i 1 tom Raina.
Świetne zakończenie historii Jacea I May. Bardzo polubialam tą parę 😊
Bardzo mi sie tez spodobało to w jaki sposób p. Kasia podeszła do przedstawienia nam ich historii. Najpierw poznajemy ich jako nastolatkow a potem juz jako doroslych ludzi.
Po cichu liczę na kolejne tomy o innych bohaterach ;)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietne zakończenie historii Jacea I May. Bardzo polubialam tą parę 😊
Bardzo mi sie tez spodobało to w jaki sposób p. Kasia podeszła do...
~ Od nieszczęsnych wydarzeń z tomu pierwszego minęło czternaście lat...
Nasi bohaterowie dorośli lecz w głębi serca nie potrafili o sobie zapomnieć.
Maya działa jako fotografka oraz influencerka jest rozchwytywana ponieważ doskonale potrafi wyłapać emocje , Jace natomiast został strażakiem, poznał świetnych ludzi w miarę poukładał swoje życie gdy podczas jednego ze swoich wezwań spotyka szkolnego prześladowcę Bena , tajemnica skrywana latami wychodzi na jaw , a nasi ulubieńcy znów się spotykają....
Uczucia wracają, masa emocji oraz dramat który rozegra się w życiu Jace'a i May ... bo walczyć będą nie tylko o miłość ale również o życie... piękna książka, świetna historia , szczerze polecam 📖🌸
~ Od nieszczęsnych wydarzeń z tomu pierwszego minęło czternaście lat...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNasi bohaterowie dorośli lecz w głębi serca nie potrafili o sobie zapomnieć.