Nauczycielom i uczniom przekazujemy wyjątkowa pozycję, zawierające scenariusze kilkunastu uroczystości szkolnych przenikniętych duchem patriotyzmu i szacunku dla Ojczyzny. Wychowanie patriotyczne było od zawsze nieodłącznym elementem tego, co w każdym polskim domu wpajano młodemu pokoleniu. Miłość do Ojczyzny i obowiązki wobec Niej były bliskie każdemu polskiemu dziecku niemal od kołyski. To dzięki temu właśnie naród nasz przetrwał dziejowe zawieruchy, zachował swoją tożsamość. To dzięki temu nie zaginęła polska mowa, nie straciły nic ze swojej świętości symbole narodowe i wreszcie dzięki temu właśnie mieliśmy w każdej epoce historycznej tylu wspaniałych bohaterów. Cóż więc się stało, że dzisiaj kiedy patriotyzm nie wymaga tak wielkich ofiar , jest gdzieś daleko w tyle za tym, co młode pokolenie pragnie uczynić w swoich dążeniach naczelną wartość?. Może to XXI wiek swoją ekspansją i ekspresją życia na chwilę powiał chłodem na serca Polaków. Dlatego właśnie my, nauczyciele, wychowawcy, mamy do spełnienia misję podwójną. Nie zaniedbajmy żadnej okazji, która może okazać się twórczą wartością w naszych dążeniach. Pieśń, poezja, obraz sceniczny łatwiej dotrą do serc i umysłów niż najbardziej naukowy i cenny wykład, będą też stanowiły skuteczną rękojmię wychowania patriotycznego.
Kup Kocham i sławię cię, Polsko. Scenariusze uroczystości patriotycznych dla szkół podstawowych i gimnazjów. w ulubionej księgarni
Oceny książki Kocham i sławię cię, Polsko. Scenariusze uroczystości patriotycznych dla szkół podstawowych i gimnazjów.
Tagi i tematy do książki Kocham i sławię cię, Polsko. Scenariusze uroczystości patriotycznych dla szkół podstawowych i gimnazjów.
Cytaty z książki Kocham i sławię cię, Polsko. Scenariusze uroczystości patriotycznych dla szkół podstawowych i gimnazjów.
Dodaj cytat z książki Kocham i sławię cię, Polsko. Scenariusze uroczystości patriotycznych dla szkół podstawowych i gimnazjów.
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kocham i sławię cię, Polsko. Scenariusze uroczystości patriotycznych dla szkół podstawowych i gimnazjów.