Visual C# 2005 Express Edition. Od podstaw

- informatyka, matematyka
- 2006-01-25
- 2006-01-25
Umiejętność tworzenia aplikacji dla platformy .NET coraz częściej pojawia się na liście wymagań stawianych kandydatom do pracy na stanowisku programisty. Popularność języków programowania związanych z tą platformą stale rośnie. C#, jeden z najczęściej wykorzystywanych języków platformy .NET, doczekał się już wersji 2.0. Pojawiły się w niej elementy wyraźnie wskazujące kierunek rozwoju platformy. Dla programistów, którzy chcą poznać możliwości nowej wersji C#, Microsoft przygotował doskonałe narzędzie -- środowisko programistyczne Visual C# 2005 Express Edition.
Książka "Visual C# 2005 Express Edition. Od podstaw" jest doskonałym podręcznikiem dla osób zamierzających tworzyć aplikacje z wykorzystaniem języka C# oraz platformy .NET 2.0. Przedstawia zasady korzystania ze środowiska Visual C# 2005 Express Edition, opisuje możliwości języka C# oraz komponenty platformy .NET i związane z nią technologie. Zawiera informacje na temat tworzenia aplikacji konsolowych i "okienkowych", łączenia ich z bazami danych oraz korzystania z bibliotek Win API.
Komponenty platformy .NET 2.0
Podstawowe elementy języka C# 2.0
Programowanie obiektowe w C# 2.0
Tworzenie okien dialogowych i menu
Usuwanie błędów z aplikacji
Wywoływanie funkcji Win API
Obsługa zdarzeń w aplikacjach
Implementacja mechanizmu "przeciągnij i upuść"
Komunikacja z bazami danych za pomocą ADO.NET
Poznaj możliwości platformy .NET 2.0
Kup Visual C# 2005 Express Edition. Od podstaw w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Visual C# 2005 Express Edition. Od podstaw