Niezdobyta twierdza

Okładka książki Niezdobyta twierdza autora Iwona Jaworska, 9788367357395
Okładka książki Niezdobyta twierdza
Iwona Jaworska Wydawnictwo: Dlaczemu Cykl: Edynburg (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Edynburg (tom 2)
2022-10-05
2022-10-05

Kup Niezdobyta twierdza w ulubionej księgarnii

Oceny książki Niezdobyta twierdza

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niezdobyta twierdza

Vanessa straciła najlepszą przyjaciółkę, a wcześniej była świadkiem jak ta była krzywdzona. Strasznie się obwinia i nie może zapomnieć tego co się stało. Teraz, po latach jako policjantka walczy o kobiety. Odważnie i z poświęceniem każdą sprawę doprowadza do końca. Czasem nawet prowadzi prywatne śledztwa.

Eliot to przystojniak i nie narzeka na brak chętnych kobiet. Jednak żadna nie zagrzała miejsca w jego łóżku na dłużej. Jest też wspaniałym wujkiem. Dla swojej bratanicy jest gotowy na wiele.

Tych dwoje po raz pierwszy spotyka się na cmentarzu, gdzie ukrywają się w grobowcu i spędzają długie godziny na rozmowie. Brzmi szalenie prawda? Później Eliot jest światkiem jak Ness próbuje uwieźć jego kumpla. Od tej chwili zmienia o niej zdanie. Zaczyna się walka między nimi. Kto wygra? Vanessa czy Eliot?

Jak tylko zobaczyłam tę książkę pomyślałam sobie niezły grubasem. Ale wiecie co? Wcale nie czułam tego podczas czytania. Autorka ma świetny styl i wciągnęła mnie do świata tej historii. Co więcej, mogłabym o losach tej dwójki czytać i czytać. Ich potyczki słowne nieraz bawiły mnie do łez. Tak, duża dawka humoru to jest coś co lubię. Pomiędzy te zabawne sceny autorka świetnie wplotła te nieco trudniejsze tematy - utrata bliskiej osoby, gwałt. Jest tu też mnóstwo intryg, a już pod sam koniec Iwona Jaworska spuściła ogromną bombę. Ależ ja się denerwowałam w oczekiwaniu jak to wszystko się rozwiąże. Charakterni bohaterowie, dużo akcji, emocje - to wszystko tu znajdziecie. Bardzo przyjemnie spędziłam czas z tą książką i już teraz wiem, że muszę nadrobić pozostałe tytuły od Iwony Jaworskiej. Polecam z całego serca.

Eliot to przystojniak i nie narzeka na brak chętnych kobiet. Jednak...

" Ja jebię. Dziewica! Czy to mi się czasem tylko nie śniło? Po raz setny przyciągam ręką po twarzy, bo emocjonalny  rollercoaster, jaki zafundowałam i ta kobieta, jest po prostu nie do ogarnięcia! Rozpierdol w mózgu, lawa w gaciach i c*** w dupie! "

Przyznam się, że jest to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i zostaję fanką nr 1 na zawsze forever 💙🩵
Te słowne przepychanki i to jaki Eliot jest uroczy, zabawny a przy tym jaki potrafi być opiekuńczy no powiem szczerze, że panowie mogliby pobierać u niego lekcje 😉
Cała historia tak mnie wciągnęła, że nawet nie wiem kiedy przeczytałam te prawie 600 stron 😅 i stwierdzam, że jest mi zdecydowanie za mało , potrzebuję więcej zdecydowanie więcej 😈❤️

" Atmosfera zmienia się, nabiera innych, cieplejszych barw I choć nadal jej pragnę, w tym momencie potrzebuję po prostu przytulić i ją mocno do serca i nigdy już nie puścić. Potrzebuję zapewnienia, że ona jest moja. Chcę żeby to przyznała.  Chcę by wiedział o tym cały cholerny świat."

Ta historia to nie tylko śmieszne momenty, słowne przepychanki, duże ilości Eliota 😁 to także pełna emocji historia o bólu , starcie, traumie , przełamywaniu swoich lęków, zdobywaniu zaufania, pięknej przyjaźni i miłości.
Miłości która się pojawi cichutko, niepostrzeżenie i rozgości się na dobre i wystawi naszych bohaterów na kilka prób, jak sobie z tym poradzą?

" - Chryste jesteś moją zgubą! Pieprzonym grzechem i odkupieniem - oznajmia dramatycznie...
- Jesteś moja, tylko moja, cała moja! Każdy centymetr twojej skóry należy do mnie, każdy włos na głowie, każdy oddech, którego nabierasz! Jesteś moja rozumiesz?!...
- To był ostatni raz, kiedy pomyślałaś o tym, żeby mi siebie odebrać by mi siebie odmówić, by odejść!

Ja jestem zachwycona, zauroczona i zakochana tą historią 💙🩵 Teraz koniecznie muszę nadrobić zaległości z pozostałymi tomami 😉😊

Te słowne...

Och, co za cudowna książka ❤️😻!!! Jest to co uwielbiam ... romantyczna, z sarkastycznym poczuciem humoru, zabawna, gorąca, trzymająca w napięciu...
I sama na siebie jestem zła, że tyle zwlekałam z jej przeczytaniem, tym bardziej że pierwsza część też była bardzo dobra!
Więc jeśli w Twojej duszy jest choć trochę romantyzmu i poszukujesz wciągającej lektury, to GORĄCO POLECAM 😁🥰🥰

302 użytkowników ma tytuł Niezdobyta twierdza na półkach głównych
42 użytkowników ma tytuł Niezdobyta twierdza na półkach dodatkowych