Umrzeć po raz drugi

- 2022-10-26
- 2015-09-23
- 2014-12-30
- Jerzy Żebrowski
Ta zbrodnia nie wygląda na jedną z serii? A jednak! Tylko najbardziej wyrafinowany zbrodniarz mógłby pozostawić ciało doświadczonego myśliwego i wykwalifikowanego preparatora zwierzęcych zwłok, oprawione tak, jak trofea zdobiące ściany jego domu. Czyżby Gott nieświadomie obudził drapieżnika bardziej niebezpiecznego niż te, na które kiedykolwiek polował? Rizzoli i Isles muszą wywabić go z cienia i schwytać.
Kup Umrzeć po raz drugi w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Umrzeć po raz drugi
10043 użytkowników ma tytuł Umrzeć po raz drugi na półkach głównych- Przeczytane 6 347
- Chcę przeczytać 3 632
- Posiadam 1 080
- Tess Gerritsen 113
- 2018 81
- Kryminał 47
- 2019 38

Opinie i dyskusje o książce Umrzeć po raz drugi
Zacznę od tego , że bardzo polubiłem tę serię. Pani Tess Gerritsen stworzyła, wykreowała ciekawy duet : detektyw i patolog w żeńskim wydaniu ( co nie jest częstym zjawiskiem w tym gatunku literackim) , który tropi z niezwykłą skutecznością wszelkie występujące patologie na terenie Bostonu . Panie miewają swoje osobiste problemy , które przewijają się w kolejnych częściach serii , lecz ich determinacja i silne charaktery pozwalają twardo stąpać po ziemi.
Umrzeć po raz drugi niestety trochę zaniża poziom całej serii . Fajny pomysł, ciekawa fabuła,całe ... No właśnie trochę brakuje napięcia. Jak na thriller to trochę tu za spokojnie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze sie słuchało
Dobrze sie słuchało
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper książka, aczkolwiek czytana dłużej niż powinna ;) Musialem ja na chwilę odłożyć dla rodzimych "produkcji". Cała seria warta przeczytania, tu zwrot akcji na samym końcu- sztos ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to4.5
4.5
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo mój powrót do serii Rizolli&Isles po kilku latach. Uważam że jak najbardziej udany. Książka wciągnęła mnie od początku do końca. Pomysł na fabułę niebanalny. Zainteresuje się może trochę dziką Afryką 😅
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAż żal łapie że jeszcze tylko dwie części są z tej serii. Bardzo lubię bohaterki i czuję silne przywiązanie zwłaszcza do Maury.
Dobra sensacja, jak zawsze u Tess! Przy okazji można się trochę nauczyć o świecie dzikich kotów ;-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGreat!
Great!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra pozycja
Bardzo dobra pozycja
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra pozycja na weekend, szybko się czyta. Wiem, że jest to książka z serii, jednak ja przeczytałam ją poza nią. Nie jest potrzebna znajomość wcześniejszych tomów, aby zrozumieć historię przedstawioną w tym tomie. Jestem fanką kryminałów i ten tytuł zachęcił mnie do zapoznania się z pozostałymi przygodami detektyw Jane."Umrzeć po raz drugi" to dobry kryminał z zaskakującym zakończeniem.
Dobra pozycja na weekend, szybko się czyta. Wiem, że jest to książka z serii, jednak ja przeczytałam ją poza nią. Nie jest potrzebna znajomość wcześniejszych tomów, aby zrozumieć historię przedstawioną w tym tomie. Jestem fanką kryminałów i ten tytuł zachęcił mnie do zapoznania się z pozostałymi przygodami detektyw Jane."Umrzeć po raz drugi" to dobry kryminał z...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTess jak zawsze piszę dobrze. Jej książki czyta się z zapartym tchem i "do rana". Tym razem z Bostonu przenosimy się także do Afryki na safari co wydaje się zaskakujące ale bardzo ciekawe, a historia ostatecznie okazuje się wyjątkowo spójna. Choć dla mnie w tej powieści za mało jest Rizzoli i Isles ale ja wyjątkowo lubię ten duet. Cieszę się, że zaraziłam miłością do Tess już kilka osób.
Tess jak zawsze piszę dobrze. Jej książki czyta się z zapartym tchem i "do rana". Tym razem z Bostonu przenosimy się także do Afryki na safari co wydaje się zaskakujące ale bardzo ciekawe, a historia ostatecznie okazuje się wyjątkowo spójna. Choć dla mnie w tej powieści za mało jest Rizzoli i Isles ale ja wyjątkowo lubię ten duet. Cieszę się, że zaraziłam miłością do Tess...