Przewodnik po historii Polski

- historia
- Przewodnik po historii Polski
- 2017-01-01
- 2017-01-01
Historia Rzeczypospolitej Polskiej to dzieje niezwykłego państwa, kraju królów i świętych, wielkich bitew i tragicznych wydarzeń, ale przede wszystkim niezłomnego narodu. Niniejsza publikacja jest szczególna nie tylko z uwagi na zawarte w niej treści, ale również ze względu na okoliczności, w których trafia w Państwa ręce.
Trwające obchody stulecia odzyskania przez Polskę niepodległości są doskonałą okazją do bliższego poznania ojczyzny Mikołaja Kopernika, Fryderyka Chopina, siostry Faustyny Kowalskiej i Jana Pawła II. Przewodnik po historii Polski dowodzi tego, że sto lat niepodległości to jedynie niewielki wycinek losów państwa położonego w centrum Europy, stanowiącego pomost między Wschodem i Zachodem, opierającego się na uniwersalnych wartościach chrześcijańskich, z wielowiekową tradycją tolerancji religijnej, a równocześnie państwa głęboko zakorzenionego w cywilizacji łacińskiej, z jej grecką filozofią i rzymskim prawem.
- Witold Waszczykowski, minister spraw zagranicznych
Kup Przewodnik po historii Polski w ulubionej księgarni
Oceny książki Przewodnik po historii Polski
12 użytkowników ma tytuł Przewodnik po historii Polski na półkach głównych- Przeczytane 9
- Historia 1
- Przeczytane 2025 1
- 2025 1
- Polecane w internetach 1
- 2021 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przewodnik po historii Polski
Krotko i zwiezle opisana tysiacletnia historia naszego kraju.
Zamierzam podarowac dziecięciu przyjaciolki mieszkajacych za granica.
Autor koniecznie musi mi wyjasnic co to sa te Sowiety, np. wojska ruszyly na Sowiety? Opis Kraju Rad tymi slowami kojarzy mi sie z gwara...
Krotko i zwiezle opisana tysiacletnia historia naszego kraju.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ jednej strony nic nowego, z drugiej ilustracje, zdjecia z historycznych momentow i zwiezla dawka wiedzy.
Zamierzam podarowac dziecięciu przyjaciolki mieszkajacych za granica.
Krótka, ale treściwa książka, której celem jest przybliżenie historii Polski w zarysach i zainteresowania tym czytelnika do sięgnięcia następnie po obszerniejsze publikacje. I z tego zadania wywiązuje się dobrze. Oprócz samego tekstu uwagę zwracają na pewno ciekawe ilustracje i zdjęcia.