Botnet. Sieć komputerów zombie

- informatyka, matematyka
- 2021-06-15
- 2021-06-15
- 41 min.
Infekcja złośliwym oprogramowaniem może spowodować, że komputer dołączy do armii botów/zombie. Poznaj zagrożenie jakim jest botnet i co to są serwery C&C nazywane też C2 (Command & Control). To jednak nie wszystko. Na użytkownika, którego maszyna jest zainfekowana botem czeka wiele niebezpieczeństw. Dlatego bardzo ważne jest przestrzeganie podanych zaleceń dot. bezpieczeństwa.
Nie pozwól Twojemu komputerowi stać się zombie!
Nie pozwól Twojemu komputerowi stać się zombie!
Kup Botnet. Sieć komputerów zombie w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Botnet. Sieć komputerów zombie
37 użytkowników ma tytuł Botnet. Sieć komputerów zombie na półkach głównych- Przeczytane 32

Opinie i dyskusje o książce Botnet. Sieć komputerów zombie
Dziękuję za zwiększony ruch na głównej domenie czasopisma. Będziesz Pan wisiał hejterku. Miłego dnia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałem od deski do deski, żebyś ty nie musiał marnować czasu. Bardzo słaba pozycja, dużo opisanych rzeczy to jakieś bujdy rodem z filmów o hakerach, niewiele mające wspólnego z prawdziwymi hakerami np. z Sekuraka czy Niebezpiecznika.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWidać, że książka ma na celu prosto i zwięźle wytłumaczyć początkującym czym jest botnet i spełnia swoje zadanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezrozumiały języka, cięzka lektura jak dla początkujących. Pokazałam koledze z 4 roku i powiedział, że to po prostu słaba książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak, jak pisałem w innym wpisie, mam wieloletnie doświadczenie w pracy na pozycji analityka sieciowego i architekta zabezpieczeń. Dostaliśmy te książki od naszego pracownika, mówi żebyśmy się pośmiali w pracy. Kompletne dno i fikcja literacka, do tego wertująć już którąś jego książkę widzę, że bardzo stara się wszystkich przekonać, że wszyscy piszą w asemblerze. Może 30 lat temu ;-) wink wink. Wiem gdzie ta książka wyląduje - w moim kominku, bo tylko do rozpałki się nadaje w zimny, wiosenny wieczór.
Tak, jak pisałem w innym wpisie, mam wieloletnie doświadczenie w pracy na pozycji analityka sieciowego i architekta zabezpieczeń. Dostaliśmy te książki od naszego pracownika, mówi żebyśmy się pośmiali w pracy. Kompletne dno i fikcja literacka, do tego wertująć już którąś jego książkę widzę, że bardzo stara się wszystkich przekonać, że wszyscy piszą w asemblerze. Może 30 lat...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGość bez doświadczenia w SOC, bez doświadczenia w jakiejkolwiek firmie AV, bez jakiegokolwiek CVE chce nas "szkolić". Lepiej sam się zapisz na szkolenia np. Sekurak robi fajne, a potem pisz może artykuły, a potem książki. Co za konus!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPakey (07.05.2022) napisał: „Autor tak się dorobił na swoim ehem hakerstwie, że jego domena haker.info z okładki jest na dzierżawę na aftermarket za 50 PLN.”
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPudło! Zmiana nazwy witryny z haker[.]info na ethical[.]blue jest prawdopodobnie związana z inną postawą moralną autora. Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada. Nie udało Ci się zadrwić, Pakey.
CowboyBepob napisał:
Akurat Zaufana Trzecia Strona linkowała do tekstów Dawida 🙂
zaufanatrzeciastrona[.]pl/post/weekendowa-lektura-odcinek-484-2022-09-11-bierzcie-i-czytajcie/
Część bardziej techniczna
2. Reguły obronne YARA do klasyfikacji i identyfikacji złośliwego oprogramowania (Dawid F.)
sekurak[.]pl/reguly-obronne-yara-do-klasyfikacji-i-identyfikacji-zlosliwego-oprogramowania/
Nawet Pan Adam mu podobno na e-mail odpisał. 🙃
CowboyBepob napisał:
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Siedzę po forach hakerskich (hakermania.pun.pl) i trochę wiem o cybersecurity, śledzę zaufaną trzecią stronę, briana kebsa (🌯),ale to co jest w tej książce to jakieś bzdury dla naiwnych ludzi, którzy myślą, że haker siedzi w bluzie i poluje na niego CBA..."
Akurat Zaufana Trzecia Strona linkowała do tekstów Dawida...
Spokojnie nikt z tego nie będzie strzelał. xD
Spokojnie nikt z tego nie będzie strzelał. xD
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSiedzę trochę po forach hakerskich, 4chan itp. ale takich bzdur to nawet w gwiezdnych wojnach nie widziałem, czysta fantazja autora, któremu chyba się marzy, żeby być assemblerowym jamesem bondem i hakować cały świat, a potem się obudził...