Winne osobliwości w 100 niewinnych historiach
Najdroższe wino świata, największy winiarski oszust, najbardziej kosmiczne wino, najchętniej fałszowane wino... i wiele więcej najniezwyklejszych faktów o świecie wina w nowej książce Michała Bardela i Małgorzaty Sułek.
Kup Winne osobliwości w 100 niewinnych historiach w ulubionej księgarni
Oceny książki Winne osobliwości w 100 niewinnych historiach
35 użytkowników ma tytuł Winne osobliwości w 100 niewinnych historiach na półkach głównych- Chcę przeczytać 17
- 2024 2
- Sztuka jedzenia i zdrowia 1
- Samodzielne 1
- 2022 1
- Wino/alkohole 1
- Publicystyka, reportaż, lit. faktu, podróże 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Winne osobliwości w 100 niewinnych historiach
Książka jak lekkie wino - łatwo wchodzi, niewiele potem zostaje.
Ale ciekawostki ciekawe.
Książka jak lekkie wino - łatwo wchodzi, niewiele potem zostaje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle ciekawostki ciekawe.
Fajnie się czyta. Można się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Fajnie się czyta. Można się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjemna, lekka lektura. Dużo ciekawostek, nie raz można się pośmiać w głos.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAleż to była przyjemna lektura! Mnóstwo ciekawostek i przydatnych informacji, a wszystko podane w bardzo przystępny sposób - bez zadęcia, lekko, z humorem. Ten ostatni okazał się bardzo w moim typie, kilka razy zaśmiałam się głośno, a to nie zdarza się często. I na pewno nie było to spowodowane, że podczas lektury zwykle (bo jak inaczej!) miałam w ręce kieliszek wina. Pozostaje mi mieć nadzieję, że ten duet autorów jeszcze jakąś winną pozycję nam zaserwuje. Jedyne uwagi, jakie mam, dotyczą kwestii redakcyjnych i korekty - znalazło się parę literówek czy zdań, które można było doszlifować. Ale to naprawdę tylko lekkie czepialstwo. Poza tym - świetne!
Ależ to była przyjemna lektura! Mnóstwo ciekawostek i przydatnych informacji, a wszystko podane w bardzo przystępny sposób - bez zadęcia, lekko, z humorem. Ten ostatni okazał się bardzo w moim typie, kilka razy zaśmiałam się głośno, a to nie zdarza się często. I na pewno nie było to spowodowane, że podczas lektury zwykle (bo jak inaczej!) miałam w ręce kieliszek wina....