Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek

Okładka książki Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek autora Emily Mackenzie, 9788381444637
Okładka książki Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek

Oceny książki Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek

Więcej obrazków jak treści, ciekawa mimo wszystko, czegoś zabrakło

Więcej obrazków jak treści, ciekawa mimo wszystko, czegoś zabrakło

Poznajcie "Poszukiwanego! Tajemniczego złodzieja książek", czyli Rafcia, który ponad wszystko kochał czytać książki. Jednak jego uwielbienie wymyka się spod kontroli, kiedy pod osłoną nocy zaczął wykradać książki ich właścicielom, podczas gdy ci spali.

Inny miłośnik książek, Artur, od orientuje się, że ktoś regularnie kradnie jego książki. Zasadza się na tajemniczego złodzieja i ... odkrywa kim on jest, chociaż nie udaje mu się go schwytać. Jednak nikt nie wierzy w istnienie króliczego złodzieja w koszulce z napisem 'I ❤️ BOOKS' - nie wierzy mama, nie wierzy mu nauczycielka, ani nawet komisarz Kałuża. Wszytko zmienia się, kiedy Rafcio nieświadomie zakrada sur do domu samego komisarza.

Jak się skończy ta historia? Spokojnie, Rafcio nie trafi za kratki, ale pozna remedium na swoją nieopanowaną miłość do książek.

Zabawna książka z sympatycznymi ilustracjami i z nieco grubszymi kartkami. Podoba mi się, że biblioteka jest tu przedstawiona jako raj dla książkolubów i staje się ulubionym miejscem również dla Rafcia.

Książki, książki, książki...
Otaczają mnie i moje dzieci od zawsze.
Przy kazdej możliwej okazji wybierałam na prezent kolejne literackie arcydzieło i napawałam się zapachem kartek, barwnego papieru pod palcami.

Tym jest to konto.
Esencją tego, co udało mi się wyciągnąć z książek i tego, co chce ofiarować swoim dzieciom.

Poznajcie więc serię, która w zabawny sposób przybliża temat czytelnictwa ale także szacunku dla książek i cudzej wlasnosci.

W ramach współpracy udało mi się poznać serię "Poszukiwany!" wydana nakładem @wydawnictwojednosc , a więc "Tajemniczny złodziej książek" oraz "Tajemniczy pożeracz ksiazek".
Opowiadaja one o czytelniczych perypetiach Rafcia, niewielkiego królika, który wprost przepada na absolutnie wszystkimi książkami!

⭐️"Tajemniczy złodziej książek " to opowieść o wielkim marzeniu, którego nie udało się opanować. Główny bohater jako wzorowy czytelnik podążał za swoim nosem, i poznawal coraz to nowsze propozycje wydań książkowych, oceniając i sortując według najróżniejszych kryteriów.
Ale cóż zrobić, gdy chęć poznawania jest tak ogromna, że składania do kradzieży?
Artur, który odkrył w kolekcji książek bibliotecznych ogromną ilość luk, rozpoczął prawdziwe śledztwo aby je odzyskać!
Cała historia miała niesamowicie poważny wydźwięk, bo zaangażowany w poszukiwania był nawet komisarz Kałuża! 🤭

⭐️"Tajemniczy pożeracz książek" skupia się na szacunku dla słowa pisanego i otula rodzinę Rafcia, która całkiem niedawno się powiększyła.
Szalony książkowy entuzjasta tym razem samodzielnie odkrywa w sobie talent detektywistyczny i bierze we własne łapki odpowiedzialność za odszukanie autora śladów zębów i twórcę dziur w treści.
Sprawa staje się bardzo poważna, gdy okazuje się, że poszukiwany najpewniej był głodny, a do tego został złapany na gorącym uczynku!
Czy już podejrzewasz, kto nim był?🤫

Opowieści o Rafciu są nasycone emocjami I dziecięcym pojmowaniem rzeczywistości. Przerysowane problemy i barwne ilustracje angażują małego odbiorcę w przeżywanie i właściwe zapamiętanie.
Bardzo je polubiliśmy!
Oprócz niewątpliwej estetyki na uwagę zasługują także ukryte nauki i to zdecydowanie przekonuje mnie w tych publikacjach. 😊

Książki, książki, książki...
Otaczają mnie i moje dzieci od zawsze.

Tym jest to konto.

Poznajcie więc serię, która w zabawny sposób...

34 użytkowników ma tytuł Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek

Cytaty z książki Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek