UZDROWIĆ DRZEWO RODOWE Przykłady z praktyki

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2021-08-10
- 2021-08-10
- Joanna Kucharska-Ufir
Autorka inspiruje do transformacji rodzinnej historii w źródło dobrobytu i rozwoju osobistego. W książce szeroko omówiono i poparto licznymi przykładami, pochodzącymi z wieloletniej praktyki psychogenealogicznej, wszystkie tematy istotne dla analizy rodzinnej opowieści – od pojawiania się w waszym drzewie genealogicznym kolejnych par, dzięki którym doszło do waszego poczęcia, poprzez sekrety rodzinne, pracę zawodową i finanse.
Wbrew temu, co się powszechnie sądzi, piramida genealogiczna w większości przypadków nie znajduje się w sytuacji równowagi, a wręcz przeciwnie. W drzewach genealogicznych możemy bowiem znaleźć ukryte strategie, takie jak nadawanie imion po przodkach, nieświadome odtwarzanie dat narodzin, zbieżność dat poczęcia czy śmierci, nakładanie się pokoleń, walka o pozycję wśród rodzeństwa, duża rozbieżność wieku małżonków czy przekazywanie nazwiska, które nie jest nazwiskiem biologicznego rodzica...
"Wychodzi Pani z założenia, że wszyscy posiadamy w naszych rodowych korzeniach jakiś skarb i że naszym obowiązkiem jest odkryć go, aby żyło nam się lepiej…
Elizabeth Horowitz: Tak. Wierzę, że każda osoba ma w swoich korzeniach skarb. Na ten skarb składają się wszystkie pozytywne doświadczenia, które przodkowie z naszego drzewa genealogicznego chcieliby nam przekazać, abyśmy żyli dostatnio, mogli spełniać się w miłości, realizować intelektualnie i twórczo oraz byli zdrowi.
Czy skarb, o którym Pani mówi, jest natury materialnej?
Nie tylko. Jednak ta książka ma na celu udzielenie wam pomocy w odniesieniu sukcesu materialnego, a ten jest konsekwencją równowagi genealogicznej. Zapraszam was do podróży – jak najdalej – w waszą rodzinną opowieść, taką, jakiej dotąd nawet sobie nie wyobrażaliście.
Czy w genealogii ludzi biednych też istnieje skarb?
Oczywiście. Trzeba bowiem wiedzieć, że ubóstwo jest zaprogramowane przez rodzinę; rodziny ubogie są gałęziami dzieci niekochanych. Należy sięgnąć do pokoleń wstecz, by zrozumieć, w którym momencie ktoś wolał jedno dziecko od drugiego i kiedy upodobanie to przyniosło w konsekwencji sukces jednym, a porażkę lub porażki innym. Przodkowie dosłownie zakazują dobrobytu niektórym ze swoich potomków."
Link do zakupu: https://virgobooks.pl/ksiazki/368-uzdrowic-drzewo-rodowe-elisabet-horowitz.html
Kup UZDROWIĆ DRZEWO RODOWE Przykłady z praktyki w ulubionej księgarni
Oceny książki UZDROWIĆ DRZEWO RODOWE Przykłady z praktyki
39 użytkowników ma tytuł UZDROWIĆ DRZEWO RODOWE Przykłady z praktyki na półkach głównych- Chcę przeczytać 35
- Psychologia 3
- Coach Świadomości 1