Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje

Okładka książki Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje autorstwa Paweł Sasanka
Paweł Sasanka Wydawnictwo: Instytut Pamięci Narodowej historia
historia
Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje
2006-01-01
2006-01-01
Robotniczy protest, znany pod symboliczną nazwą Czerwca 1976, nie wzbudzał dotąd większego zainteresowania badaczy. Książka Pawła Sasanki jest pierwszym tak obszernym i szczegółowym studium genezy robotniczych wystąpień, ich przebiegu i brutalnych represji, jakie dotknęły zarówno uczestników zajść, jak i zupełnie przypadkowe osoby. Korzystając z bogatej bazy źródłowej, autor kreśli dokładny i plastyczny obraz czerwcowego kryzysu.

Kup Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje

5 użytkowników ma tytuł Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje na półkach głównych

Okładka książki Zbuntowani. Ursus 76 Jerzy Domżalski, Paweł Graniak, Paweł Sasanka, Alicja Szot
Zbuntowani. Ursus 76 Jerzy Domżalski, Paweł Graniak, Paweł Sasanka, Alicja Szot
Okładka książki Dzieje Płocka. Tom 3. Historia miasta w latach 1945-2020 Grzegorz Gołębiewski, Piotr Gryszpanowicz, Michał Marian Grzybowski, Nina Kassan-Czekaj, Barbara Konarska-Pabiniak, Jarosław Kozanecki, Jacek Pawłowicz, Zbigniew Pawłowski, Tomasz Piekarski, Paweł Sasanka, Michał Sokolnicki, Mariusz Żuławnik
Okładka książki Nie tylko „Po Prostu”. Prasa w dobie odwilży (1955–1958) Grzegorz Berendt, Marcin Bukała, Maciej Fic, Krzysztof Filip, Jan Galant, Łukasz Garbal, Bogusław Gogol, Filip Gończyński-Jussis, Andrzej W. Kaczorowski, Kamila Kamińska-Chełminiak, Bartłomiej Kapica, Konrad Knoch, Katarzyna Maniewska, Marcin Markiewicz, Tomasz Mielczarek, Michał Przeperski, Paweł Sasanka, Adam Radosław Suławka, Krzysztof Tarka, Michał Wenklar, Jacek Wojsław, Katarzyna Zawadka, Andrzej Zawistowski
Okładka książki Fotografie bez cenzury 1976–1989. Nieoficjalny portret PRL Paweł Sasanka, Sławomir Stępień
Okładka książki Zimna wojna. Krótka historia podzielonego świata Paweł Sasanka, Sławomir Stępień
Okładka książki Czerwiec 1976 Zaczęło się w "Walterze" Anna Jankowska, Arkadiusz Kutkowski, Paweł Sasanka

Cytaty z książki Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje

Dodaj cytat z książki Czerwiec 1976. Geneza, przebieg, konsekwencje