List żelazny w polskim postępowaniu karnym

Okładka książki List żelazny w polskim postępowaniu karnym autora Dariusz Drajewicz, 9788382350043
Okładka książki List żelazny w polskim postępowaniu karnym
Dariusz Drajewicz Wydawnictwo: C. H. Beck Seria: Monografie Prawnicze (C.H. Beck) nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
Monografie Prawnicze (C.H. Beck)
2020-01-01
2020-01-01

Kup List żelazny w polskim postępowaniu karnym w ulubionej księgarnii

Oceny książki List żelazny w polskim postępowaniu karnym

OPINIE i DYSKUSJE o książce List żelazny w polskim postępowaniu karnym

Wyjątkowa publikacja na temat, który dotychczas nie był analizowany.

Wyjątkowa publikacja na temat, który dotychczas nie był analizowany.

Tagi i tematy do książki List żelazny w polskim postępowaniu karnym

Dariusz Drajewicz
Dariusz Drajewicz
Dariusz J. Drajewicz prof. dr. n. pr. Dariusz J. ’’Drayer” Drajewicz, profesor uczelni (Akademia Polonijna),doktor nauk prawnych (Instytut Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk),Dyrektor Międzynarodowego Instytutu Sztuki „Ars Polonica” (Akademia Polonijna),fotografik (AF w Warszawie, SF ZPAF w Warszawie),reportażysta i podróżnik (Kwartalnik Afront, Magazyn Manager Report, seria Apokalipsa Trzeciego Świata). Autor ponad 100 publikacji naukowych z zakresu prawa i postępowania karnego, prawa ustrojowego oraz międzynarodowego (ORCID iD 0000-0002-5258-0380): glos, artykułów (opublikowanych m.in. w: Państwie i Prawie, Prokuraturze i Prawie, Przeglądzie Sądowym, Palestrze, Prawie i Medycynie, Orzecznictwie Sądów Polskich, Studiach Prawniczych, Ius Novum, Kwartalniku Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury),a także monografii (List żelazny w polskim postępowaniu karnym, C.H. Beck, Warszawa 2020, ss. 218) i komentarzy, w tym redaktor naukowy i współautor dwutomowego Komentarza do Kodeksu postępowania karnego (C.H. Beck, seria Duże Komentarze, Warszawa 2020, t. I – ss. 1953, t. II – ss. 1136) oraz redaktor naukowy i współautor komentarza: Stosownie formularzy uzasadnień wyroków w postępowaniu karnym przed sądem pierwszej instancji oraz w postępowaniu odwoławczym (C.H. Beck, Warszawa 2020, ss. 541),prelegent konferencji krajowych i międzynarodowych, hospitant sądów za granicą (Australia, Rumunia, Słowenia),przewodniczący Kolegium Redakcyjnego kwartalnika Consilium Iuridicum oraz kwartalnika Academia Polonica. Periodyk Naukowy Akademii Polonijnej. Fotografik (Akademia Fotografii w Warszawie, Studium Fotografii Związku Polskich Artystów Fotografików w Warszawie),filmolog (Instytut Sztuki Polskiej Akademii Nauk w Warszawie specjalizacja z filmoznawstwa),scenarzysta, reżyser, autor zdjęć plenerowych i producent filmu: סטנא (Satana),2022 (j. aramejski i angielski, plenery: Syria),oficjalna selekcja festiwalowa (Caligari. Festival Internacional de Cine de Terror 2023, Valencia, Hiszpania; Randfilmfest 2023, Kassel, Niemcy; HorrOrigins Film Festival 2023, Tucson, Arizona, USA; The 2 11 17 International Film Festival 2023, Chennai, Indie; Kanazawa Film Fest 2024, Kanazawa, Japonia); uczestnik wystaw fotograficznych i autor zbiorów fotografii (m.in. arabskojęzycznego albumu البائدة المدن [Unresurrected Cities], 2021, angielskojęzycznego albumu Somalia. Black Hawk Died, 2023),reportaży i fotoreportaży podróżniczych dotyczących państw Trzeciego Świata (m.in. publikowanych na łamach Kwartalnika literacko-artystycznego Afront oraz magazynu Manager Report),a także podcastów radiowych: Apokalipsa Trzeciego Świata (m.in. Somalia, Erytrea, Irak, Libia, Niger, Czad, Dżibuti, Somaliland, Angola, Mozambik, Zambia, Zimbabwe); podróżnik (eksploracja ponad 110 krajów świata).

Cytaty z książki List żelazny w polskim postępowaniu karnym

Dodaj cytat z książki List żelazny w polskim postępowaniu karnym