The Star Wasps / Warlord of Kor

Okładka książki The Star Wasps / Warlord of Kor autora Terry Carr, Robert Moore Williams,
Okładka książki The Star Wasps / Warlord of Kor
Terry CarrRobert Moore Williams Wydawnictwo: Ace Books Seria: Ace Double fantasy, science fiction
Ace Double

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup The Star Wasps / Warlord of Kor w ulubionej księgarnii

Oceny książki The Star Wasps / Warlord of Kor

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Star Wasps / Warlord of Kor

Okładka książki Spacefighters Ben Bova, Ed Bryant, Orson Scott Card, Terry Carr, Gordon R. Dickson, David Drake, Martin H. Greenberg, Joe Haldeman, Ian McDonald, Mack Reynolds, Fred Saberhagen, Cordwainer Smith, Theodore L Thomas
Okładka książki Universe 7 Brian W. Aldiss, Terry Carr, Rob Chilson, George Alec Effinger, R.A. Lafferty, Fritz Leiber, Julian Reid, Carter Scholz, Gene Wolfe
Okładka książki Mutants Forrest J. Ackerman, Brian W. Aldiss, Poul Anderson, Jerome Bixby, James Blish, Terry Carr, Mark Clifton, Ralph Milne Farley, R.A. Lafferty, Frederik Pohl, Robert Silverberg, F. N. Waldrop
Okładka książki Universe 4 Gregory Benford, Terry Carr, Gordon Eklund, Ron Goulart, R.A. Lafferty, Alexei Panshin, Pamela Sargent, Robert Silverberg, Jack Vance, Howard Waldrop
Okładka książki New Dimensions III F. M. Busby, Terry Carr, Gardner Dozois, George Alec Effinger, Gordon Eklund, Damon Knight, R.A. Lafferty, Ursula K. Le Guin, Wallace M. Macfarlane, Barry N. Malzberg, Robert Silverberg, James Tiptree
Okładka książki Alpha 4 Brian W. Aldiss, Alfred Bester, James Blish, Terry Carr, Thomas M. Disch, Philip José Farmer, Damon Knight, R.A. Lafferty, Edgar Pangborn, Robert Silverberg, Norman Spinrod, William Tenn
Okładka książki Demon Kind Terry Carr, Jack Dann, Roger Elwood, Philip José Farmer, J. Hunter Holly, R. A. Lafferty, Barry N. Malzberg, Anne McCaffrey, Kris Neville, Norman Spinrad, Ted White, Laurence Yep
Terry Carr
Terry Carr
Urodził się w 1937 roku w małej wiosce w stanie Oregon. Jako nastolatek nawiązał współpracę z amerykańskim fandomem publikując artykuły na tematy naukowe w fanzinach i zestawiając amatorskie antologie. Zadebiutował w 1950 r. artykułem popularnonaukowym opublikowanym w „Rhodomagnetic Digest”. Późniejsze próby literackie Terry Carra nie znalazły uznania wydawców aż do 1061 roku, kiedy to jako pracownik Scott Meredith Literary Agency opublikował swój pierwszy ogłoszony drukiem utwór na łamach „Magazine of Fantasy and Science Fiction”. Znany z popierania młodych talentów Donald A. Wollheim zaproponował mu wówczas pracę asystenta redaktora w wydawnictwie Ace Books, powierzając mu prowadzenie serii książkowej Ace SF Specials. W roku 1966 Carr Opublikował pierwszą antologię „Science Fiction for People who Hate Science Fiction” i od tego czasu zaczął funkcjonować na amerykańskim rynku głównie jako autor antologii propagujących dorobek rodzimej SF. W 1971 roku Carr opuszcza Ace Books i rozpoczyna wydawanie własnej serii książkowej „Universe”. Poza tym współpracuje z DAW Books jako autor rocznika „The Best of the Year”. Dopiero w 1978 roku Carr zaprezentował się jako samodzielny autor publikując życzliwie przez krytykę przyjętą powieść „Cirque”.

Cytaty z książki The Star Wasps / Warlord of Kor

Dodaj cytat z książki The Star Wasps / Warlord of Kor