Miss Independent

- literatura obyczajowa, romans
- Miss Independent (tom 1)
- Miss Independent
- 2020-11-04
- 2020-11-04
„Dziecinko, to zabawne, nie zdajesz sobie sprawy z tego, kim ja jestem”.
Pierwszy tom serii z motywem gorącego romansu biurowego i fenomen Wattpada!
Sophia Cole, dwudziestojednoletnia studentka zarządzania, otrzymuje niepowtarzalną okazję odbycia stażu w International Finance Center, potężnym holdingu finansowym w Nowym Jorku.
Prezesem wielopokoleniowej korporacji jest dwudziestosiedmioletni Bryson Scott, multimilioner, obiekt pożądania każdej kobiety i najbardziej wpływowy mężczyzna w Stanach Zjednoczonych.
Mężczyzna traktuje kobiety przedmiotowo. Nie bawi się w uczucia i zobowiązania. Nikt jednak nie wie, że dla niego to nie jest tylko styl życia. Bryson wykorzystuje seks jak używkę, która pozwala mu zapomnieć o mrocznej przeszłości.
Kiedy na jego drodze staje pyskata, młoda studentka, mężczyzna myśli, że właśnie znalazł kolejną zabaweczkę. Nie ma pojęcia, że ta dziewczyna nie ma zamiaru brać udziału w jego gierkach, dopóki nie będą na jej własnych zasadach.
Kup Miss Independent w ulubionej księgarni
Oceny książki Miss Independent
2293 użytkowników ma tytuł Miss Independent na półkach głównych- Przeczytane 1 492
- 2021 29
- Legimi 21
- 2022 17
- Romans 15
- 2020 14

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miss Independent
Ledwo przez to przebrnęłam...
Ledwo przez to przebrnęłam...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAśka coś Ty zrobiła...Jeżeli ta książka ma opinię słabej, to aż się boje pomyśleć ile emocji wywołają u mnie pozostałe książki Asi. Sama nie wiem, na którego jestem bardziej wsciekła. Na Barysona, za to że nie może powstrzymać się od se*u, czy na Lukasa za to, że wykorzystał wypadek i amnezję Sophie,żeby ją wreszcie zdobyc. Słuchajac zakończenie miałam ochotę czymś rzucac. Panie Scott będzie się pan musiał, naprawdę postarać żebym panu wybaczyła, szczególnie ta ostatnią akcje z Amandą. I tak po części, dobrze że na jakiś czas stracił ukochaną, może tym razem nauczy się na swoich błedach i zacznie doceniac swoją kobietę i będzie jej wierny. A co do Sophie, to liczę że jak odzyskać pamięć to przednie nakopie do dupy obu paną, a do tego zacznie trzymać Scott na krótkiej smyczy, jeżeli do siebie wrócą 😁
Aśka coś Ty zrobiła...Jeżeli ta książka ma opinię słabej, to aż się boje pomyśleć ile emocji wywołają u mnie pozostałe książki Asi. Sama nie wiem, na którego jestem bardziej wsciekła. Na Barysona, za to że nie może powstrzymać się od se*u, czy na Lukasa za to, że wykorzystał wypadek i amnezję Sophie,żeby ją wreszcie zdobyc. Słuchajac zakończenie miałam ochotę czymś rzucac....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy tom super, wciągający 😁
Pierwszy tom super, wciągający 😁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Nie powinno się rozdrapywać starych ran. Blizny najlepiej zostawić w spokoju. Wspomnienia były jak atrament przypadkiem wylany na puste kartki."
Sophie rozpoczyna staż w jednej z największych firm holdingowych w Nowym Jorku, której prezesem jest jeden z największych playboyów w mieście - Brysona. Wszystkie kobiety traktuje przedmiotowo, a przy okazji odreagowuje na stres seksem i używkami. Czy młodziutka stażystka jest w stanie odpędzić demony potężnego rekina biznesu?
Autorka przedstawia nam typowy romans biurowy, który ma milion zwrotów akcji. Nie wątpliwie cały czas mamy do czynienia z napięciem rosnącym między bohaterami. Oni są na pewno największym motorem fabuły. Jednak...
A no właśnie... Książka niewątpliwie jest obszerna i ma tyle wątków, wydarzeń że czytelnik zaczyna się zastanawiać ile jest szans, że to wszystko będzie miało rację bytu. Nie ma rozdziału by nie wydarzyło się coś negatywnego, by bardzo szybko się rozwiązało. Nie ma tego napięcia i niewiadomej. Otrzymujemy za to bardzo rozpisane sceny seksu, które od połowy książki przysłaniają fabułę. Dla mnie to było przytłaczające, było tego coraz... więcej. Ale zakończenie, trochę uratowało sytuację.
W tym miejscu mogę powiedzieć, że cała seria jest za mną, bo byłam ciekawa co dalej się wydarzy i jak Autorka rozwiąże daną sytuację. Dlatego czekajcie na resztę moich opinii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSophie rozpoczyna staż w jednej z największych firm holdingowych w Nowym Jorku, której prezesem jest jeden z największych playboyów w mieście - Brysona. Wszystkie kobiety traktuje przedmiotowo, a przy okazji odreagowuje na stres...
“𝑳𝒖𝒅𝒛𝒊𝒆 𝒘𝒚𝒌𝒐𝒓𝒛𝒚𝒔𝒕𝒖𝒋ą 𝒅𝒐𝒃𝒓𝒐ć, 𝒃𝒐 𝒌𝒂ż𝒅𝒚 𝒋𝒆𝒔𝒕 𝒄𝒉𝒄𝒊𝒘𝒚 𝒊 𝒆𝒈𝒐𝒊𝒔𝒕𝒚𝒄𝒛𝒏𝒚.”
𝑹𝒆𝒄𝒆𝒏𝒛𝒋𝒂 𝒛𝒂𝒘𝒊𝒆𝒓𝒂 𝒎𝒊𝒏𝒊 𝒔𝒑𝒐𝒋𝒍𝒆𝒓𝒚!!
Studentka zarządzania, Sophia dostała niepowtarzalną szansę: odbyć staż w największej firmie finansowej w stanach zjednoczonych, International Finance Center. Brzmi jak marzenie, zwłaszcza że jej prezesem jest młody multimilioner, obiekt pożądania każdej kobiety.
Traktuje kobiety przedmiotowo i każdy o tym wie. Może z wyjątkiem Sophii, która z jakiegoś powodu w ogóle o nim nie słyszała. Kiedy on wpada do sali w której ona mówi, tym samym jej przerywając, Sophia nie chowa języka za zębami. Po kolejnych nieoczekiwanych spotkaniach bardzo ich do siebie ciągnie. Może aż za bardzo?
Jedna gwiazdka dla tej książki to o wiele za dużo. Zacznę od tego, że to pierwsza książka której wystawiam tak niska ocenę. W życiu nie spodziewałabym się, że Asia potrafi napisać coś tak okropnego.
Kupiłam całą serię na raz z myślą, że książka od Asi Balickiej nie może być zła. Oj jak bardzo się przeliczyłam…
Sophia zapowiada się na niezależną, silną bohaterką. Jednak kiedy tylko Bryson jej dotyka (przy drugim spotkaniu trzyma ją za tyłek) ona magicznie się w nim zakochuje i chce z nim być. Gdzie tu logika?
Bryson Scott to chyba najbardziej obrzydliwy typ o jakim czytałam (chyba nawet Zade z haunting Adeline był lepszy). Typ dosłownie nie widzi nic złego w tym, że zdradza swoją dziewczynę. I robi to w pełni świadomie, godzinę temu mówiąc jak bardzo ją kocha. (Znając ją jakiś miesiąc). Oczywiście ona jest wyłącznie jego, jak jakiś inny facet tylko na nią spojrzy to już wielka drama.
Obleśne sceny tiruriru co parę stron, teksty typu: tatusiu, moja księżniczko, majteczki, … jak karabin maszynowy i wiele innych… musiałam robić przerwy w czytaniu, bo nie dałabym rady.
Do końca doczytałam tylko dlatego, aby wstawić tą recenzję i ostrzec was, abyście pod żadnym pozorem nie kupowali tej książki. Nie żartuję.
𝒙𝒐𝒙𝒐, 𝑱𝒖𝒍𝒂 ꨄ
“𝑳𝒖𝒅𝒛𝒊𝒆 𝒘𝒚𝒌𝒐𝒓𝒛𝒚𝒔𝒕𝒖𝒋ą 𝒅𝒐𝒃𝒓𝒐ć, 𝒃𝒐 𝒌𝒂ż𝒅𝒚 𝒋𝒆𝒔𝒕 𝒄𝒉𝒄𝒊𝒘𝒚 𝒊 𝒆𝒈𝒐𝒊𝒔𝒕𝒚𝒄𝒛𝒏𝒚.”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to𝑹𝒆𝒄𝒆𝒏𝒛𝒋𝒂 𝒛𝒂𝒘𝒊𝒆𝒓𝒂 𝒎𝒊𝒏𝒊 𝒔𝒑𝒐𝒋𝒍𝒆𝒓𝒚!!
Traktuje...
Świetna! Znam już twórczość tej autorki i jak zwykle się nie zawiodłam. Mega wciągająca fabuła i niezłe zwroty akcji. Biegnę szybko czytać dalej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam ogólnie problem z Balicką. Jej poziom pisania jest bardzo nierówny, niestety od średniego po właśnie beznadziejny jak ta książka. Może jedynym usprawiedliwieniem jest fakt, że to jej debiut, ale to takie naciągane usprawiedliwienie.
Sophia jest Miss Independent chyba tylko na papierze w tytule. Nie widziałam dawno tak naiwnej, uległej, momentami bez szacunku do samej siebie bohaterki.
Bryson to totalny redflagowiec. Toksyczny nimfomaniak. Jego kobieta nie ma prawa choćby spojrzeć na innego, a sam obłapia wszystko co ma cycki i tyłek. Nie przeszkadza mu w tym nawet fakt, ze ma zostać ojcem.
Zbyt dużo scen erotycznych. Bohaterowie są non stop napaleni. Bryson ze swoimi skłonnościami jeszcze zrozumiałe, ale Sophia do tej pory dziewica. Facet traktuje ja jak przedmiot, kontroluje, momentami grozi. A w jej małym rozumie gdzieś tam dzwoni, że typ tak nie powinien robić, No ale jej „zdradliwa lafirynda” przejęła nad nią kontrole.
Nie wierze, ze ta książka ma 3 części. Jedyne co to człowiek może być faktycznie ciekawy po takim zakończeniu co tam sie wydarzy i co ten psycho - tym razem Lucas, nie Bryson - wymyśli. Swoją droga zachowanie Brysona na końcu w szpitalu, gdzie wie co się stało Sophi tak naciągane i bez sensu. Ale ok z czegoś te 3 części muszą powstać.
Niby życie jest za krótkie, żeby czytać złe książki. I niby wiedząc, ze książka może być zła nie ma sensu czytać i robić tylko negatywne opinie. Ale ktoś musi jednak pokazać czy autorce czy innym dlaczego dana książka jest zła i dlaczego takie nie powinny powstawać. Wiec idziemy do 2 części.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSophia jest Miss Independent chyba tylko na papierze w tytule. Nie widziałam dawno tak naiwnej, uległej, momentami bez szacunku do samej...
Kocham tą trylogię. Autorka pisze lekkim i przyjemnym stylem. Spicy sceny są napisane bardzo dobrze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonie skomentuje tego
nie skomentuje tego
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety, książka rozczarowuje na wielu płaszczyznach. Bohaterowie są bez wyrazu i nie mamy o nich praktycznie żadnych informacji poza tym, jak wyglądają. Szczególnie postać Pana Prezesa to prawdziwa katastrofa – nie dało się tego czytać. Przeszłoby to jedynie w roli kary dla więźnia, bo naprawdę ciężko było przebrnąć przez tę lekturę. Chciałabym jak najszybciej zapomnieć o tej książce.Fabuła jest zupełnie przewidywalna, pełna powielanych schematów, bez jakichkolwiek nowych pomysłów. Dialogi brzmią sztucznie, jakby były wypowiedziami dzieci w szkole, co tylko pogłębia wrażenie, że cała książka jest niedopracowana. Główna bohaterka jest tak naiwna, że trudno uwierzyć, iż ukończyła szkołę, dostała się na studia i trafiła na stanowisko w tak "znanej firmie". W trakcie lektury miałam wrażenie, że postacie rozwijają swoją relację zbyt szybko – po tygodniu miałam wrażenie, że są gotowi do ślubu....Całość jest chaotyczna. Zmiany miejsc akcji są tak przypadkowe, jakby bohaterowie nagle z Warszawy przenieśli się do Zakopanego bez żadnego wyjaśnienia. W książce brakuje przestrzeni na rozwój fabuły, a temat, który dominuje, to seks – i to w sposób, który jest naprawdę trudny do przełknięcia. Jedyne, co może być uznane za pozytywne, to epilog, który w porównaniu do reszty książki wypada zaskakująco dobrze. Niestety, to zbyt mało, by uratować całą historię... Podsumowując: Całość to zbiór nieścisłości i powierzchownych wydarzeń, które zamiast wciągać, po prostu męczą. Zdecydowanie nie polecam.
Niestety, książka rozczarowuje na wielu płaszczyznach. Bohaterowie są bez wyrazu i nie mamy o nich praktycznie żadnych informacji poza tym, jak wyglądają. Szczególnie postać Pana Prezesa to prawdziwa katastrofa – nie dało się tego czytać. Przeszłoby to jedynie w roli kary dla więźnia, bo naprawdę ciężko było przebrnąć przez tę lekturę. Chciałabym jak najszybciej zapomnieć o...