Alien

- BFI Film Classics
- Alien
- 2014-10-31
- 2014-10-31
A legendary fusion of science fiction and horror, Alien (1979) is one of the most enduring modern myths of cinema – its famously visceral scenes acting like a traumatic wound we seem compelled to revisit.
Tracing the constellation of talents that came together to produce the film, Roger Luckhurst examines its origins as a monster movie script called Star Beast, dismissed by many in Hollywood as B-movie trash, through to its afterlife in numerous sequels, prequels and elaborations.
Exploring the ways in which Alien compels us to think about otherness, Luckhurst demonstrates how and why this interstellar slasher movie, this old dark house in space, came to coil itself around our darkest imaginings about the fragility of humanity.
This special edition features original cover artwork by Marta Lech.
Kup Alien w ulubionej księgarni
Oceny książki Alien
6 użytkowników ma tytuł Alien na półkach głównych- Przeczytane 4
Tagi i tematy do książki Alien
Cytaty z książki Alien
This is a density of literary reference that is worth pursuing: one wonders how much Alien's vision owes to Conrad's pessimistic view of the universe as driven by violent and implacable forces, where individuals are, to quote Nostromo again, "swallowed up by the immense indifference of things".

OPINIE i DYSKUSJE o książce Alien
nie wiem czy dało się napisać to lepiej. osobista, emocjonalna przebieżka przez najgłębsze zakamarki kulisów i i analiz. bez pustych, logicznych interpretacji, a z potężnym bagażem często nawet wykluczających się tropów zamiast tego.