W deszczu

Okładka książki W deszczu autora Anna Dąbrowska, 9788381478311
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki W deszczu
Anna Dąbrowska Wydawnictwo: Novae Res Cykl: Płomienie (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Płomienie (tom 2)
2020-07-24
2020-07-24

Kup W deszczu w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

W deszczu

Oceny książki W deszczu

OPINIE i DYSKUSJE o książce W deszczu

Na półkach: , , , ,

Ta część jest chyba bardziej ciężka emocjonalnie niż jedynka. Może przez to, że dzieciństwo Aleksa nie było przyjemne i czytanie o nim sprawiało, że łzy pojawiały się w oczach. Młodość też miał nie lepszą, ale tutaj pojawili się inni ludzie, którzy zamiast pomóc, to zaszkodzili i to bardzo. Kiedy już doczytywałam do końca, to myślałam, że znowu wszystko się rozleci w życiu głównych bohaterów. A jednak stało się inaczej i bardzo dobrze ;)

W swojej tematyce książka napisana bardzo dobrze. Historia tu przedstawiona u wielu osób, może wywołać łzy wzruszenia. Ktoś by mógł napisać, żę to stereotypowa treść, on taki a taki, ona taka a taka i żyli długo i szczęśliwie. Nie do końca tak jest. Książka nie jest stereotypowa, porusza temat akceptacji drugiej osoby i trudnego wyboru przebaczenia i pogodzenia się z sytuacjami. Sytuacje tu przestawiona daje do myślenia.

Zdecydowanie lepsza niż poprzedni tom. Chwyta za serce.

Zdecydowanie lepsza niż poprzedni tom. Chwyta za serce.

305 użytkowników ma tytuł W deszczu na półkach głównych
42 użytkowników ma tytuł W deszczu na półkach dodatkowych