REMOTE. Pracuj zdalnie, biuro jest zbędne

- poradniki
- Remote: Office Not Required
- 2018-04-10
- 2018-04-10
- Przemysław Janicki
Praca zdalna jest jedną z obietnic przyszłości, które pojawiły się w konsekwencji burzliwego rozwoju technologii. Wydaje się jednak, że taka forma zatrudnienia nie jest dogodnym rozwiązaniem dla każdej firmy. Wielkie korporacje oparte na sztywnych strukturach i projektach wyliczonych co do godziny wyraźnie niechętnie sięgają po tę możliwość. Korzystają z niej raczej startupy czy firmy programistyczne. Jednak niemal każdy przyzna, że nie można bagatelizować korzyści płynących z modelu pracy zdalnej: brak potrzeby utrzymywania dużego biura, łatwiejsze prowadzenie biznesu w różnych strefach czasowych, prostszy dostęp do utalentowanych pracowników - to tylko te najbardziej oczywiste.
Trzymasz w rękach inspirujący zbiór porad praktyków w dziedzinie telepracy. Dzięki tej książce przekonasz się, jak łatwo dziś można współpracować z ludźmi znajdującymi się w różnych zakątkach świata. Poznasz korzyści z wdrożenia pracy zdalnej, takie jak uwolnienie się od uciążliwych dojazdów czy zwiększona wydajność i kreatywność pracowników. Dowiesz się, jakie narzędzia i techniki ułatwią maksymalne korzystanie z możliwości telepracy. Co istotne, w publikacji wskazano również wady takiego modelu działania, co pozwoli na w pełni świadome podjęcie decyzji. W końcu idea pracy zdalnej ma być nie tyle sposobem na cięcie kosztów zatrudnienia, ile na poprawę jakości pracy i zwiększenie satysfakcji z jej wykonywania!
W tej książce:
· Dlaczego warto przejść na pracę zdalną i jak się za to zabrać
· Telepraca: prawdziwe wady i głupie wymówki
· Metody pozyskiwania najlepszych współpracowników
· Techniki zarządzania pracownikami zdalnymi
· Niezbędnik telepracownika
W świecie jutra nie będzie biur!
Kup REMOTE. Pracuj zdalnie, biuro jest zbędne w ulubionej księgarni
Oceny książki REMOTE. Pracuj zdalnie, biuro jest zbędne
68 użytkowników ma tytuł REMOTE. Pracuj zdalnie, biuro jest zbędne na półkach głównych- Chcę przeczytać 32
- Przeczytane 2021 2
- Empik audio rozwój 1
- Popularnonaukowe 1
- 2023 1
- Ebookpoint.pl 1
- Wyzwanie 52 2020 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce REMOTE. Pracuj zdalnie, biuro jest zbędne
Według mnie książka słabo się zestarzała.
Ja jednak pracuję zdalnie gdzieś od 10 lat z okładem (ale i przerwami) no i dla mnie to nie jest odkrycie ameryki. Do tego po COVIDzie to chyba "ewangelizacja" zdalnej pracy jest już zbędna.
Słowem - przesłuchałem, ale już na olbrzymim przyspieszeniu, żeby skończyć. Z całej książki 1-2 rzeczy wyciągnąłem. Książka nie jest długa, a i była zajęciem na powrotną trasę z wakacji. Jednak nic więcej - spodziewałem się więcej.
Według mnie książka słabo się zestarzała.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to poradnik, oraz książka o tym dlaczego praca zdalna jest super, gdzie i jak ją stosować.
Słowem - przesłuchałem, ale już na olbrzymim...
Dla kogoś nie w temacie pozycja obowiązkowa, osobiście nic odkrywczego, wszystko już czytałem wcześniej na blogach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnakomita książka dla wszystkich pracodawców oraz pracowników, którzy działają w branżach, gdzie istnieje możliwość wprowadzenia pracy zdalnej. Autorzy rozprawiają się z największymi obawami obu tych grup, dotyczącymi pracy na odległość.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJako wielki entuzjasta tej formy pracy, polecam ją zwłaszcza tym osobom, które są negatywnie do niej nastawione.
Rewelacyjna książka o pracy zdalnej i to napisana jeszcze przed pandemicznymi czasami :) Przepełniona przykładami firm, które już stosują zatrudnianie na odległość. Przynosi nadzieję na znalezienie zdalnej pracy z dobrym wynagrodzeniem i innymi profitami pracowniczymi. Lekko się czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie można od tej książki oczekiwać, że każda rzecz będzie niesamowitym odkryciem. Nie zmienia to faktu, że bardzo ją polecam, szczególnie w obecnych czasach.
Jest to super przewodnik, który podpowie nam, dlaczego warto mieć zdalną pracę, jak ją sobie dobrze zorganizować. Przedstawiazestawienie zalet i wad takiego systemu, dzięki czemu można sobie zrobić własny rachunek sumienia, czy jest to coś dla nas.
Najbardziej polecam tę książkę pracodawcom, którzy chcieliby wprowadzić pracę w formie zdalnej w swojej firmie. Jest tam wskazane jak krok po kroku to wprowadzać, jak dobierać pracowników, jak organizować pracę, nawet jeśli zatrudnia się ludzi z różnych miejsc świata. I oczywiście wiele wiele więcej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to super przewodnik, który podpowie nam, dlaczego warto mieć zdalną pracę, jak ją sobie dobrze zorganizować. Przedstawiazestawienie zalet i wad takiego systemu, dzięki czemu można sobie zrobić własny rachunek...
Gdybym przeczytała tę książkę rok temu, pomyślałabym, że fajnie się dowiedzieć, jak działają inne firmy, ale taki styl zarządzania raczej mnie nie spotka. Czytając teraz, po kilku miesiącach pracy zdalnej w czasach koronawirusa, mogę potwierdzić każde słowo z tej książki – ja też tak mam, mają tak moim znajomi. Na pewno ta perspektywa znacząco polepszyła moje zrozumienie książki. Polecam wszystkim, którzy już pracują zdalnie i tym, którzy jeszcze tego nie robią, bo prędzej czy później czeka to wszystkich pracowników biurowych. Warto się dowiedzieć od kogoś, kto w takim trybie pracuje od lat jak to zorganizować, żeby naprawdę dobrze działało.