Nela w krainie orek

Okładka książki Nela w krainie orek autora Nela, 9788380536449
Okładka książki Nela w krainie orek
Nela Wydawnictwo: Burda Media Polska Sp. z o.o. Cykl: Nela mała reporterka (tom 14) Seria: Podróże Neli literatura podróżnicza
literatura podróżnicza
Nela mała reporterka (tom 14)
Podróże Neli
2019-11-13
2019-11-13

Kup Nela w krainie orek w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nela w krainie orek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nela w krainie orek

Świetna podróż do krainy orek. Genialna zabawa z dzieciakami , a ile nowych rzeczy można się dowiedzieć. Polecamy bardzo

Jest ok.

Jest ok.

To kolejna książka o przygodach Neli, tym razem w poszukiwaniu orek. Mała reporterka zabiera nas na Morze Norweskie, na Półwysep Valdez w Argentynie, na Papuę – Nową Gwineę oraz na Antarktydę. Dzięki tej książce dowiemy się gdzie pływają orki, zapoznamy się z ich dokładnym opisem, będziemy potrafili odróżnić orki czyli walenie od innych morskich stworzeń, np rekinów. Dowiemy się co jedzą oraz jak wygląda orka fałszywa. To kolejna duża porcja wiedzy dla miłośników przyrody. Nie zabraknie też przygody z jeździectwem westernowym, nurkowania oraz pięknych fotografii i filmów z aplikacji. To obowiązkowa lektura dla miłośników morskich zwierzaków, a szczególnie waleni. Nela wspomina również o ważnym temacie "plastikowej wyspy", która doczekała się swojej flagi, waluty i znaczków. A wszystko po to, żeby uświadomić ludziom jak poważny jest problem produkcji i składowania plastiku. Mowa o wyspach śmierci, z których największą jest 6 razy większa powierzchniowo od Polski.

203 użytkowników ma tytuł Nela w krainie orek na półkach głównych
48 użytkowników ma tytuł Nela w krainie orek na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nela w krainie orek

Nela
Nela
Nela Mała Reporterka (ur. 2006) to polska podróżniczka, reporterka i pisarka, autorka dziecięcych książek o tematyce podróżniczej oraz programów telewizyjnych. Jest twórczynią popularnej serii, w której występuje jako bohaterka i narratorka, opisując swoje wspomnienia oraz przygody z egzotycznych wypraw. Podróżuje z rodzicami, którzy wspierają ją w dokumentowaniu podróży i produkcji programów. Jej książki, pisane z perspektywy dziecka, łączą autentyczne relacje z podróży z ciekawostkami i faktami o kulturach, przyrodzie oraz zwyczajach odwiedzanych miejsc. Autorka samodzielnie ilustruje swoje publikacje. Laureatka nagrody Bestsellera Empiku w 2015 roku za książkę „Nela i tajemnice świata” oraz w 2016 roku w kategorii „Literatura dla dzieci” za „Śladami Neli przez dżunglę, morza i oceany”.

Cytaty z książki Nela w krainie orek

Dodaj cytat z książki Nela w krainie orek