Mrówka

Okładka książki Mrówka autorstwa Tadeusz Zawadowski
Okładka książki Mrówka autorstwa Tadeusz Zawadowski
Tadeusz Zawadowski Wydawnictwo: Biblioteka Tematu Seria: Biblioteka "Tematu" poezja
poezja
Biblioteka "Tematu"
2017-01-01
2017-01-01
Tom poezji.

Kup Mrówka w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Mrówka

Opinie i dyskusje o książce Mrówka

Tagi i tematy do książki Mrówka

Okładka książki Metafora Współczesności. Antologia, Barwy życia 2021 Magdalena Jaworska, Joanna Kalinowska, Alicja Maria Kuberska, Krzysztof Kwasiżur, Katarzyna Lisowska, Anna Maria Mickiewicz, Stanisław Nyczaj, Tomasz Rudnicki, Eliza Segiet, Adrian Szary, Maksymilian Tchoń, Tadeusz Zawadowski, Izabela Zubko, praca zbiorowa
Tadeusz Zawadowski
Tadeusz Zawadowski
Poeta, redaktor, krytyk literacki; urodził się 9. 12. 1956 r. w Łodzi, od 1981 roku mieszka w Zduńskiej Woli, gdzie współtworzył Klub Literacki „TOPOLA” oraz Klub Twórczej Pracy „BEZ AUREOLI” . Członek Związku Literatów Polskich. Laureat ponad 250 międzynarodowych i ogólnopolskich konkursów literackich oraz wielu nagród literackich m.in.: POLCUL FOUNDATION ( w kapitule m.in. Jerzy Giedroyć, Gustaw Herling – Grudziński, Jan Nowak – Jeziorański) oraz za całokształt twórczości literackiej: IANICIUSA imienia Klemensa Janickiego, Nagrody Ekspresjonistyczną FENIKSA im. Tadeusza Micińskiego i SUPER CYSIORA. Jest autorem ponad 1200 publikacji w ogólnopolskiej, emigracyjnej i zagranicznej prasie literackiej. Swoje wiersze i teksty krytyczne publikował w ponad dwustu antologiach literackich. Były tłumaczone na języki: rosyjski, łotewski, chorwacki, bośniacki, serbski, słoweński, grecki i angielski. Wydał 16 tomików poetyckich, w tym ostatnio: Kiedyś (2014) – Nagroda Literacka im. Ryszarda Milczewskiego – Bruno i wyróżnienie XXXVII Międzynarodowego Listopada Poetyckiego oraz Mrówka ( 2017) i „budzik z opóźnionym zapłonem” (2019).

Cytaty z książki Mrówka

Dodaj cytat z książki Mrówka