Miś Koralik. Guzik

- opowieści dla młodszych dzieci
- Miś Koralik. Guzik
- 2019-09-18
- 2019-09-18
Miś Koralik. Guzik – opis wydawcy
Miś Koralik idzie na plac zabaw. Spotyka tam kolegów. Jeden z nich nie chce pożyczyć swojej zabawki, ale w końcu się nią dzieli.
Wspólnie znajdują wspaniały skarb – guzik – i odkrywają tajemnicę, skąd on pochodzi – ze swetra taty. W nagrodę dostają koparkę, którą bawią się wspólnie kolejnego dnia.
„Miś Koralik” to seria książeczek dla najmłodszych dzieci – w wieku 3-5 lat, które poznają świat i chcą się dowiedzieć, o co w tym wszystkim chodzi.
• Proste urocze historie skierowane do najmłodszych
• Przesympatyczny bohater, na widok którego uśmiechnie się każdy, nawet największy ponurak
• Urocze, ciepłe ilustracje Ani Zboiny
• Pytania misia Koralika – na końcu każdej książeczki znajdują się pytania, które pomogą sprawdzić, co dziecko zapamiętało i czy dziecko dobrze zrozumiało całą historię
• Baw się z misiem Koralikiem – mnóstwo wspaniałych zadań do rozwiązania; dziecko nie tylko słucha historii, ale też angażuje się kreatywnie
Kup Miś Koralik. Guzik w ulubionej księgarni
Oceny książki Miś Koralik. Guzik
4 użytkowników ma tytuł Miś Koralik. Guzik na półkach głównych- Chcę przeczytać 2
- Dziecionkowe 1
- Bajki 1
- Booksale 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miś Koralik. Guzik
Bardzo przyjemna lekturka dla dzieci we wczesnym wieku przedszkolnym: malo tekstu, piekne, kolorowe ilustracje i dwa pedagogiczne przesłania: 1) zabawa z kimś zawsze jest weselsza, 2) gdy coś znalazłeś, szukaj właściciela tego przedmiotu. Jestem na tak.