Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3

Okładka książki Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3 autora Chie Inudoh, 9788380014299
Okładka książki Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3
Chie Inudoh Wydawnictwo: Studio JG Cykl: Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem (tom 3) Seria: Exclusive komiksy
komiksy
Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem (tom 3)
Exclusive
碧いホルスの瞳 -男装の女王の物語- (Aoi Horus no Hitomi - Dansou no Joou no Monogatari)
2019-04-25
2019-04-25
Paulina Ślusarczyk-Bryła

Kup Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3

Na półkach: , , , , ,

Dobry tom. Jest dobrze, naprawdę dobrze. Główna bohaterka mimo tylu ataków ostatecznie wyszła na swoje. Oby tak dalej....

Jak skomentować ten tom jednym słowem? Po prosto... Wow!
W jednej części doświadczamy tyłu wydarzeń, ilu często jedna książka na stu stronach nie mieści. A zakończenie - chociaż oczywiste dla znających historię - naprawdę jest mocne. Jestem urzeczona coraz mocniej całą serią i jej wykonaniem!

Jak skomentować ten tom jednym słowem? Po prosto... Wow!

Wzorowa kontynuacja losów królowej Hatszepsut, która z naiwnej dziewczyny powoli przeistacza się w wyrachowanego i pragmatycznego polityka.
Konflikt pomiędzy naszą bohaterką, a jej okrutnym bratem się zaostrza. Jest to najbardziej trzymający w napięciu tom.
Szkoda tylko Senenmuta, którego rola w trzecim tomie została mocno zmarginalizowana.

8.5/10

8.5/10

93 użytkowników ma tytuł Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3 na półkach głównych
60 użytkowników ma tytuł Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3

Siedmiu książąt i tysiącletni labirynt #1 Yu Aikawa
Siedmiu książąt i tysiącletni labirynt #1
Yu Aikawa Haruno Atori
[RECENZJA 2 TOMÓW] ❗TW: śmierć, przemoc Lubisz czytać książki, na które trafisz przypadkiem i nic o nich nie wiesz? Ja lubię i tak właśnie było tym razem. Miałam ochotę na mangę, która nie będzie serią, którą już znam i mam na półce, a jednocześnie będzie "luźna". Tak zupełnym przypadkiem znalazłam na vinted ,,Siedmiu książąt i tysiącletni labirynt". Zachęcił mnie opis, bo tajemnice i gotycki klimat to coś, co lubię. Największym atutem tej historii było to, że jako czytelnik chciałam (i dalej chcę) dowiedzieć się kto zostanie cesarzem oraz kto - i czy w ogóle - umrze jako następny. Może to lekki spojler, ale tak, bohaterowie umierają i domyślam się, że na koniec zostanie jeden, czyli taki typowy motyw, ale to tylko moje spekulacje. Spekulować mogłam też na temat tego, czy dwójka bohaterów na koniec będzie razem, bo z jakiegoś powodu jeden postanowił być sługą/obrońcą drugiego, a sceny z nimi były dwuznaczne (ale nie erotyczne). Domyślam się, że to specjalny zabieg, co było czasami całkiem zabawne. Moim głównym zarzutem jest tempo. Wszystko działo się za szybko. Zanim zdążyłam pomyśleć jak rozwiązać zagadkę, więcej, zanim zdążyłam zrozumieć, o co w niej chodzi, oni już byli przy następnej. Oczywiście tę poprzednią rozwiązali bez najmniejszego problemu, tacy byli inteligentni. Dodając do tego to, że jakoś niespecjalnie martwili się o swoje życie (w zamku podnosił się poziom wody i groziło im utonięcie),nie czułam żadnych emocji. Jednym słowem: chaos, który potęgowany był też przez ilość bohaterów i różnorodność ich charakterów. Nawet nie zaliczę, ile razy nie wiedziałam, co się dzieje i co oni robią, skoro przed chwilą robili coś innego... Serię skończę, bo ma tylko 4 tomy, prawdopodobnie szybko zapomnę o fabule, ale niesmak po zmarnowanym potencjale pozostanie (serio liczyłam na coś świetnego).
__booksayah__ - awatar __booksayah__

Cytaty z książki Oko Horusa. Kobieta, która została faraonem #3