Najlepszy opiekun

Okładka książki Najlepszy opiekun autora Holly Webb, 9788380739406
Okładka książki Najlepszy opiekun
Holly Webb Wydawnictwo: Zielona Sowa Seria: Zaopiekuj się mną! Zimowe opowieści literatura dziecięca
literatura dziecięca
Zaopiekuj się mną! Zimowe opowieści
The Storm Dog
2018-10-17
2018-10-17
Patryk Dobrowolski

Kup Najlepszy opiekun w ulubionej księgarnii

Oceny książki Najlepszy opiekun

OPINIE i DYSKUSJE o książce Najlepszy opiekun

Niby książka dla dzieci,ale moim zdaniem to ze strony autorki dojrzała opowieść o miłości, przyjaźni i tym że trzeba sobie radzić, a nawet szybko dojrzeć w trudnych czasach, co jest przedstawione z innej perspektywy. Ukazane są też tam takie wartości jak współczucie, dobroć, a nawet stawienie czoła trudnościom i problemom. Czytając tę opowieść możemy się też nauczyć, że ludzie w środku są inni, niż mogą się wydawać w rzeczywistości. Ciekawe jaką rolę odegra tam pewne czworonożne zwierzę?

Super książka, bardzo mi się podoba. A szczególnie fajny w tej książce był Piorun dzielny pies. 🐶 🐕 Więcej o tym nie zdradzę bo niektórzy tego jeszcze nie czytali. Ale naprawdę książka super. A w ogóle z tego "Zaopiekuj się mną" to są niektóre książki, gdzie bohaterowie przenoszą się w czasie i mają różne przygody. Polecam 👍👍👍

To opowieść o dziewczynce imieniem Tola, która podczas podróży pociągiem przenosi się do czasów swojej prababci. Dziwne wydarzenia sprawiają, że Tola odkrywa iż jest swoją prababcią, która podczas wojny wyrusza wraz z braćmi na wieś, aby bezpiecznie przeczekać trudny okres. Tam pierwszy raz spotyka psa, który do złudzenia przypomina obecnego psa prababci.
Książka opisuje bardzo trudne i smutne uczucia związane z wojną. Rozstanie, tęsknota, strach. Realia, które obecnie wydają się odległe i aż niemożliwe. Ale to również ciepła opowieść, w której bohaterem jest bardzo oddany pies, Piorun.
Ciekawa opowieść dla trochę starszych dzieci, pokazująca jak oddanym i wiernym przyjacielem oraz opiekunem potrafi być pies!

Książka opisuje...

74 użytkowników ma tytuł Najlepszy opiekun na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Najlepszy opiekun na półkach dodatkowych

Holly Webb
Holly Webb
Mieszka w południowej Anglii w Berkshire z mężem, trzema synami Tomem, Robinem i Williamem i trzema kotami. Zaczęła pisać wiele lat temu, kiedy pracowała jeszcze jako redaktor literatury dziecięcej. Jednak to pisanie książek było jej największą pasją. Obecnie pisze bez przerwy. Do tej pory ukazało się ponad siedemdziesiąt jej książek, w tym książki z bestsellerowych serii: „Zaopiekuj się mną” i „Mój niesforny szczeniak” – ponad milion sprzedanych egzemplarzy w Polsce! Krytycy zarzucają jej schematyczność, prostotę i nadmierną słodycz. Cechą charakterystyczną jej utworów są częste zdrobnienia. Bohaterkami książek są z reguły małe dziewczynki oraz zwierzęta (koty i psy, a w dalszych utworach także chomiki, króliki i inne),którym one pomagają.

Cytaty z książki Najlepszy opiekun

Dodaj cytat z książki Najlepszy opiekun