Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia

Okładka książki Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia autora Ewa Kozioł, 9788380534520
Okładka książki Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia
Ewa Kozioł Wydawnictwo: Burda Publishing Polska poradniki
poradniki
2018-10-17
2018-10-17

Kup Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia

Książka po pierwsze pięknie wydana, kredowy papier, barwne ilustracje i zdjęcia. Co do samej treści, czytana z ciekawości. Przytłacza w książce garść informacji, że wszystkie kosmetyki, chemia domowa jest trująca i wszystko lepiej robić samemu. Przy pracy zawodowej, prowadzeniu domu, posiadaniu dzieci lub rodziny bez dzieci, nie jest możliwe odrzucenie całej chemii i robieniu wszystkiego samemu. Poza tym używanie peelingu z wiśni na pewno nie jest dla każdego. Pani przyjmuje, że jej podejście jest najlepsze, jedyne słuszne i najzdrowsze bo eko. Owszem jest wiele porad bardzo ciekawych, ba nawet do spróbowania w domu, ale nie wiem czy zdecydowałabym się negować całą linię kosmetyków czy chemii gospodarczej by zostać twórcą własnych środków czystości.

Trochę przerost formy nad treścią, bo ilustracje i oprawa graficzna bardzo miła dla oka. Miło się ogląda, ale tyle. Jeśli chodzi o treść to bardzo mało jej jest. Kilka przepisów na eko kosmetyki, a tak to nuda i nic odkrywczego. Bo pisanie, że warto używać wielorazówek na zakupy czy kupno szklanej butelki na wode wnosi w moja wiedzę ekologiczną wielkie nic. Na szczęście tylko wypożyczyłam z biblio., bo szkoda kupować ją na stałe.

Niestety dla mnie jedno wielkie rozczarowanie, całkiem czegoś innego się spodziewałam. Mało jest wartościowej treści, dużo opisów, tymczasem liczyłam na tipy, porady, których dostałam za mało.

100 użytkowników ma tytuł Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia na półkach głównych
21 użytkowników ma tytuł Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia

Ewa Kozioł
Ewa Kozioł
Witaj! Mam na imię Ewa. Kilka lat temu ukończyłam studia na Liverpool John Moores University, gdzie spotkałam niesamowitych ludzi którzy otworzyli mi oczy na świat, nauczyli myśleć. Przez następnych kilka lat pracowałam w wielu różnych firmach szukając swojego miejsca, bezskutecznie .Pewnego dnia uświadomiłam sobie, że powielam poraz milionowy schemat życia, gdzie zarabianie i wydawanie to niekończący się rytuał. Zaprzedajemy całe życie, aby kupować coraz to bardziej „niezbędne” rzeczy, mamy coraz mniej pieniędzy, coraz mniej czasu, coraz mniej życia.

Cytaty z książki Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia

Dodaj cytat z książki Eko w wielkim mieście, czyli kilka kroków do szczęśliwego życia