Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości

Okładka książki Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości autorstwa Jessica Meinhard
Jessica Meinhard Wydawnictwo: Pascal kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
2018-08-22
2018-08-22
Chcesz schudnąć ale na samą myśl o diecie oblewa cię zimny pot? Nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy i deserów? Uważasz, że wszystko co słodkie i pyszne jest szkodliwe i tuczące? Przekonaj się, że nie! Jessica Meinhard udowadnia, że można jeść słodycze i nie tyć! Fajterka Ewy Chodakowskiej, znana z Instagrama jako shining_star sama schudła 17 kilogramów a dziś motywuje do tego innych. W tej książce dzieli się przepisami na fit wersje ciast, deserów i przekąsek. Spróbuj pysznych tortów, ciast i ciasteczek. Rozsmakuj się w batonach, czekoladkach i cukierkach. Przygotuj niezwykłe desery i lody. A wszystko to bez zbędnych kalorii i wyrzutów sumienia. Jedz słodycze na zdrowie!

Kup Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości

W ten kolejny zimny dzień postanowiłam zrobić sobie coś pysznego, rozgrzewającego i do tego zdrowego. Jest to rozgrzewający korzenny kisiel pomarańczowy z książki Jessicy "Jak jeść słodycze i nie tyć?" znanej w sieci jako @shining_star_9 . Autorka wie co mówi, bo sama schudła 17 kilogramów. Książka podzielona jest na 10 rozdziałów: Torty, ciasta i tarty, Czekolady, czekoladki i cukierki, Batony, Ciastka, Desery, Śniadania na słodko oraz Święta. Łącznie mamy tutaj 100 przepisów. Fajne jest to, że Jessica pokusiła się o to, że praktycznie przy każdym składniku mamy podane zamienniki, więc już nie musimy kombinować że czegoś nam w kuchni brakuje. Jest to bardzo fajna książka dla wszystkich łasuchów, którzy chcą spróbować nowych smaków i trochę poeksperymentować ze składnikami.

67 użytkowników ma tytuł Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości na półkach głównych
21 użytkowników ma tytuł Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości

Zdrowe słodkości – motywacja i porady na zdrowe życie Agnieszka Nitsu
Zdrowe słodkości – motywacja i porady na zdrowe życie
Agnieszka Nitsu
Większość z nas lubi się rozkoszować smakiem słodyczy towarzyszącej nam w trakcie spotkań świątecznych czy też wizyt przyjacielskich, gdyż cały urok skupiamy, jest na tychże przygotowanych przez gospodarza domu przy dobrym poczęstunku, w postaci podawanych estetycznie podanych tortów, ciast, aromatycznej herbacie, kawie przyrządzanej na różne sposoby, owocowych koktajlach, które w ostatnim czasie są modne ze względu na to, że są wykonywane z naturalnych i zdrowych owoców. Do zapoznania się z książką pt. '' Zdrowe słodkości – motywacja i porady na zdrowe życie'' autorstwa Pani Agnieszki Nitsu, która jest zawodu dietetykiem oraz autorką bloga www.aktywnezywienie.pl przekonało mnie to, że książka została nagrodzona w konkursie na najlepszą książkę psychologiczną i poradniki wydaną z udziałem Wydawnictwa Bis. To książka, która stanowi nie tylko poradnik, w którym to Czytelnik uzyskać może cenne porady na temat zdrowego odżywiania się, ale przy tym poznać nowe walory smacznej i dobrze odpowiednio dobranej słodkości, z której niekoniecznie musi zrezygnować. Wspólnie wraz z Czytelnikami autorka przemierza drogę poprzez odkrywanie nowych smaków i zdrowych słodkościach, które nie są znane jeszcze nikomu. Lubię poznawać i odrywać ludzi z pasją kulinarną oraz ich wizję ukrytą w przepisach, która na ogół jest mi nieznana. Na nowo można poczuć inny smak mojego ulubionego przysmaku, jakim są muffinki, gdyż Pani Agnieszka zmieniła lekko przepis z klasycznego na zdrowszy. Jedzenie i przyrządzanie zdrowych ciast, deserów, koktajli może okazać się praktycznie łatwe, proste i przyjemne. Popełniamy, wiele błędów żywnościowych jedząc, na co dzień niezdrowe kalorie zapominając o wprowadzeniu do jadłospisu smacznych i zdrowych warzyw i owoców. Pani Agnieszka Nitsu proponuje 150 przepisów na ciasta, desery, koktajle dające znakomity początek nowej i zdrowej sztuki kulinarnej, którą warto spróbować ze względu na właściwy dobór składników bez użycia cukru mąki pszennej, nabiału. Książka ta została podzielona na następujące rozdziały: ciasta, ciasteczka, batony, rozmaite słodkości i koktajle. Zwróciłam szczególną uwagę na następujące przepisy: wilgotne ciasto z owocami, murzynek z cukinią, ciasto owsiano-marchewkowe z suszonymi owocami, proste ciasto z kaszy jaglanej i jabłek, lekkie ciasto z owocami, chlebek kokosowy z suszonymi jagodami, babka z wiśniami, szpinakowiec z rodzynkami, chlebek z bananowy, kakaowe babeczki z mandarynką, kokosanki, szybkie ciasteczka bez pieczenia, kuleczki miętowe bez pieczenia, muffiny z fasoli, batony owsiane z czekoladą, naleśniki z mąki ryżowej, naleśniki owsiano- kukurydziane, bezy bez cukru, zielony koktajl z miodem i migdałami, koktajl na przeziębienie, koktajl truskawkowo- miętowy. Potrzebna jest nam zatem motywacja, bo bez niej nie mamy poczucia pewności, że możemy zmienić nasze nawyki żywieniowe służące ku lepszemu wyglądowi i codziennym samopoczuciu. Elementami stanowiącymi piękny wygląd całościowy książki są piękne wykonane przez autorkę zdjęcia prezentujące przysmaki nowoczesnej i zdrowej słodkości, zamieszczona odpowiednio dopasowana w tekście czcionka, dwukolorowa grafika ułatwiająca ciekawie przedstawionego języka kulinarnego oraz przepiękne słowa podziękowania skierowane dla mamy znajdujące się na samym końcu książki. Wydawnictwu Bis składam serdeczne podziękowania za podarowania mi książki do zrecenzowania. Książka autorstwa Pani Agnieszki Nitsu pt. '' Zdrowe słodkości – motywacja i porady na zdrowe życie'' to gwarancja sukcesu kulinarnego i pokonanie własnych słabości na pokusę łaknienia słodyczy, która w praktyce okaże się zdrową porcją wykonanego i wypróbowanego smaku z wybranego przepisu. Polecam przeczytać tę książkę.
Anna - awatar Anna
oceniła na87 lat temu
Warzywa górą! Katarzyna Gubała
Warzywa górą!
Katarzyna Gubała
Autorka trochę równa wegetarianizm ze zdrowym odżywianiem, co jest wielka bzdurą. Można być wege i codziennie jeść kilka paczek chipsów popijając colą. Wiadomo, najlepiej by wegeterianizm łączył sie z zdrowym jedzeniem, ale nie jest to jednoznaczne. Wegeterianizm nie jest filozofią, jest nie jedzeniem mięsa. I owszem, można stać się w jeden dzień wegetarianinem - wystarczy przestać jeść mięso. Autorka jednak uważa, że proces stawania się wege jest długi i wymaga nauki, zrozumienia, bla bla. Trochę takie dzielenie ludzi na pseudowege i prawdziwych wege. Dla mnie żenujące. I związane z brakiem wiedzy na temat nazewnictwa. I ten fragment o zastępstwach mięsa - to "chemiczni wrogowie". Wow. Czy odkrywcze informacje bez jakiejkolwiek bibliografii - no tak, prawdopodobnie dlatego, że w żadnych rzetelnych źródłach nie będzie potwierdzenia. Część informacyjna: 2/10. Książka jest pięknie wydana. Mamy podstawowe przepisy takie jak wegański ser czy majonez znane z wielu blogów plus cztery działy: wiosna - lato - jesień - zima. Dużo przepisów chcę wypróbować, choć dużo też do mnie nie trafia. Ale to już moje osobiste zdanie, bo np. niezbyt lubię tofu. Same przepisy (choć średnio oryginalne) wydają się apetyczne i całkiem łatwe - planuję upiec biszkopt już w ten weekend. Przepisy dobrze opisane, ładne zdjęcia aczkolwiek czasami brakuje dokładniejszych miarek albo z dziwnych przyczyn przez kilka pierwszych przepisów autorka ostrzega przed glutenem, a potem nagle przestaje (albo za każdym razem, albo w ogóle). Część przepisowa: 8/10. Całość: Oceniam na 7 i polecam nie czytać części informacyjnej - jest po prostu niemerytoryczna, autorka posługuje się błędnym nazewnictwem i lepiej przejść od razu do przepisów.
HomemadeDynamite - awatar HomemadeDynamite
Prosto z roślin. Radosna sztuka celebrowania weganizmu Alicja Radej
Prosto z roślin. Radosna sztuka celebrowania weganizmu
Alicja Radej
"Nie jestem więcej niż odgłosem deszczu jutro ziemia będzie już sucha jak twoja dłoń co się zawahała umykając w ułamku sekundy przed dotknięciem życiodajnych kropli" Przypadkiem mój palec wskazujący sięgnął po pozycję odmienną niż zwykle. Nie szukając niczego innego oprócz przepisu na najprostszy i najszybszy obiad, znalazłam wyśmienitą książkę. Nie do końca jest ona kucharska, raczej w rodzaju tych, których unikam, a jednak do mnie przemówiła i co najdziwniejsze zachwyciła. Wertując od środka w obie strony, szukając konkretnych zadowalających posiłków, odnalazłam nie tyle poradnik, co przepięknie wydaną książkę, z której prostoty i wdzięku oraz konkretu autorka powinna być bardzo zadowolona. Nie szukając sposobu na życie, ani na jakiekolwiek zmiany, z przyjemnością, przeglądając od środka, "Prosto z roślin", natknęłam się na bardzo rzetelną listę przepisów, nie tylko do zjedzenia, ale również delektowania się. Prostota w opisach własnej filozofii na co dzień, doprawiona przepięknymi cytatami przed każdym rozdziałem, sprawia, że z dnia na dzień faktycznie można przejść na zieloną stronę mocy! Podane przepisy natomiast są przemyślane, zdecydowane i da się z nich przyrządzać posiłki w tak szybkim tempie, o jakim nawet nie sądziłam, że jest możliwy! Niby to poradnik, niby książka kucharska, ale bije z niej taka prostota, że tylko pozazdrościć. Polecam gorąco!
Aneta - awatar Aneta
oceniła na107 lat temu
Zdrowe przekąski Monika Mrozowska
Zdrowe przekąski
Monika Mrozowska
Zastanawiałam się, co można napisać w recenzji o książkach z przepisami. Wbrew pozorom bardzo dużo! Mianowicie przygotowując się do recenzji oczywiście, musiałam przetestować różne przepisy z tej książki i powiem zupełnie szczerze. To było dobre! I to nie tylko moja opinia. Starałam się przygotować różne dania nie tylko dla mnie, aby ocena nie była tylko jednostronna. Przechodząc do meritum, przepisy są banalnie proste i szybkie. Nie wymagają nie wiadomo jakich umiejętności, jedynie trzeba się przygotować na zakup podstawowych produktów, które są dość często wymieniane w przepisie, a nie wszyscy z nas myślę, posiada te rzeczy w swojej kuchni. Monika Mrozowska w bardzo fajny i przystępny sposób uczy w swojej książce, że można jeść zdrowo nie poświęcając masy czasu na gotowanie. A bądźmy szczerzy, nie mamy go zbyt wiele. Dania przygotowane, można z łatwością zabrać do pracy, lub po prostu przygotować w domu dla całej rodziny. Przekąski, mimo że w zdrowszej odsłonie mają nie tylko walory zdrowotne, ale i również smakowe. Od momentu kiedy dostałam tę książkę, nie rozstaje się z nią. Zawsze coś przyrządzam, niekoniecznie obiad, czasami deser innym razem przekąskę. Dla mnie najważniejsze jest, aby danie było zdrowe, smaczne i łatwe w wykonaniu. A chyba nie wspomniałam wcześniej, to książka bez mięsa, ale nie bójcie się można i bez niego! Gorąco polecam! Palce lizać!
zaczytana_luna - awatar zaczytana_luna
oceniła na104 lata temu

Cytaty z książki Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości

Dodaj cytat z książki Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości