Re: Zero - Życie w innym świecie od zera. Tom IX

- fantasy, science fiction
- Re: Zero - Życie w innym świecie od zera (tom 9)
- Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu
- 2018-08-08
- 2018-08-08
- Lucyna Wawrzyniak
Subaru Natsuki znów cofa się w czasie. Tym razem ginie, walcząc z Petelgeusem Romanee-Conti. Po powrocie przez śmierć nie ma czasu by złapać oddech – należy szybko przygotować nową taktykę walki z Arcybiskupem Grzechu i uniemożliwić mu przejmowanie cudzych ciał. Tymczasem przebywająca w rezydencji Emilia również orientuje się, że coś niedobrego dzieje się w lesie. Podejmuje próbę przekonania mieszkańców Irlam, by schronili się w w posiadłości Roswaala, lecz ludzie nie dowierzają półelfce. Dziewczyna wraca do rezydencji bezsilna i załamana. Następnego dnia zjawia się u niej Demoniczny Szermierz…
– Ty możesz wymienić dziesięć rzeczy, których w sobie nienawidzisz, lecz wtedy ja przedstawię ci tysiąc tych, które w tobie kocham!
Oto dziewiąta odsłona tej historii, pełna rozstań i spotkań!
Czas na powrót do stolicy!
Kup Re: Zero - Życie w innym świecie od zera. Tom IX w ulubionej księgarni
Oceny książki Re: Zero - Życie w innym świecie od zera. Tom IX
82 użytkowników ma tytuł Re: Zero - Życie w innym świecie od zera. Tom IX na półkach głównych- Przeczytane 59
- Light Novel 7
- 2019 3
- Manga 2
- Książki 2
- Light novel 2
- Re:Zero 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Re: Zero - Życie w innym świecie od zera. Tom IX
Dziewiąta odsłona cyklu jest zakończeniem pewnego arku historii, można więc spodziewać się dawki solidnej treści. Subaru kolejny raz doświadcza niezbyt przyjemnej śmierci. Nowa pętla czasowa to jednak doskonały sposób, aby nareszcie przejść do konkretniejszych działań mających na celu zakończenie walki z niebezpiecznym wrogiem i odzyskaniem zaufania Emilii. Oczywiście nic nie będzie tutaj nazbyt proste i bohater zmuszony będzie to wielu poświęceń. Dla czytelnika oznacza to sporo dynamicznej treści, która wypełnia większość dostępnych tutaj rozdziałów. Bardzo ciekawym zabiegiem twórcy, jest w tej części ukazanie pewnych wydarzeń z różnych perspektyw czasowych, co nadaje opowieści sporego dynamizmu i głębi. Na scenie pojawiają się również nowe ciekawe postacie, których najwyraźniej twórca ma jeszcze sporo w zapasie. Kolejny również raz należy pochwalić rozwój Subaru, który stał się naprawdę godny miana głównego bohatera. Jego przemiana ma duży wpływ na odnowienie relacji z Emilią, co jest jednym z najciekawszych wątków tego tomu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepsza część do tej pory z serii. Ciekawe zabiegi z chronologią fabuły. Miło, że autor zaczął wychodzić poza schemat, zamiast przerabiać te same motywy w nieskończoność.